Basescu: Am certitudinea ca imi voi termina al doilea mandat

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 08:36
1961 citiri
Basescu: Am certitudinea ca imi voi termina al doilea mandat

Presedintele Traian Basescu este sigur ca Opozitia nu are forta necesara pentru suspendarea sa.

"Am certitudinea ca imi voi termina al doilea mandat, nu cred ca in momentul de fata partidele din Opozitie ar putea sa sustina credibil necesitatea suspendarii presedintelui in fata poporului", a declarat miercuri, la B1TV, seful statului.

Subliniind ca spera ca situatia politica sa se "linisteasca", Basescu a spus: "Sper ca mesajul meu din Parlament sa faca clasa politica receptiva la nevoia de a fi solidara cu tara. Sper ca se va intampla destul de repede o linistire a situatiei".

Despre relatia cu premierul Emil Boc, Traian Basescu a afirmat ca nu este suparat pe seful Guvernului, ci "pur si simplu nemultumit", deoarece reformele se fac "poticnit".

"N-am cum sa fiu suparat, ci pur si simplu pot fi nemultumit ca lucrurile nu se fac mai repede, ca parca tot se fac poticnit, asa. Exista o majoritate, atat cat e, sa negocieze in interior, sa faca lucrurile intr-o cadenta suficient de ridicata", a spus presedintele.

Basescu: Ponta trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa in partid

In acest context, el a recunoscut ca anul 2009 a fost un an "in care nu s-a facut mare lucru", comentand ca, desi legea salarizarii este un pas inainte, n-a avut prea mari efecte "pentru ca s-au comasat toate sporurile".

Mai mult, in fata romanilor care ies in strada, pentru a protesta fata de masurile de austeritate, Basescu a spus ca, daca se aduna 5 milioane de nemultumiti, Guvernul isi va da demisia.

"Suntem intr-un moment crucial, criza a devoalat la toate statele tot cancerul din sistemele de finantare, sunt tari avansate care stau mult mai rau ca Romania, dar ei au resurse sa treaca peste moment. Noi putem sa rezolvam problemele de disfunctionalitati prin vointa noastra, nu numai a oamenilor politici. Daca ies 5 milioane de oameni in strada, inseamna ca poporul nu accepta aceasta varianta, atunci punem armele jos, asta e", a spus seful statului, in emisiunea televizata, la B1TV.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu doilea mandat, #Basescu B1TV, #Basescu suparat Boc , #presedinte