Basescu: Am facut bine ca m-am despartit de PDL

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 19:08
5497 citiri
Basescu: Am facut bine ca m-am despartit de PDL

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea cu liderii Fundatiei Miscarea Populara, ca a facut bine ca s-a despartit de PDL.

"Ceea ce am vazut ieri (la conventia PDL - n.red.) mi-a confirmat ca am facut bine", a declarat seful statului.

"Dezavuez mesajele dragute transmise de Adriean Videan sau Anca Boagiu ieri. Parteneriatul meu cu ei s-a incheiat", a subliniat Basescu.

Fostul ministru al Economiei a declarat, sambata, ca acordul de coabitare dintre presedinte si premierul Victor Ponta reprezinta, de fapt, cheia reimpacarii PDL cu Traian Basescu.

"Cand se va pune pe PDL pe baricade si va face o pozitie cu adevarat, lucrurile vor intra in normalitate. Cheia de colaborare cu presedintele o reprezinta de fapt acel accord de coabitare cu prim-ministrul. E vorba de acele masuri de modernizare a Romaniei pe care PDL le-a sustinut. Reforma in Justitie, in Sanatate - acestea pot reprezenta inceputul reimpacarii", a declarat Videanu, la B1 TV.

Potrivit sefului statului, oamenii sunt dezamagiti de partidele politice, dar acest lucru nu inseamna ca nu sunt interesati de mersul tarii.

"Vor reusi pentru ca oamenii nu sunt neinteresati de viata cetatii. Cei care nu mai sunt intersati de partide, nu mai sunt pentru ca nu mai cred in partide", a explicat Basescu.

"Eu am convingerea ca va reusi sa creeze presiune chiar pe partidele politice. Daca la un moment dat va fi o fundatie in care membri ajung la concluzia ca este bine sa se transforme in partid politic, de ce nu. Eu nu mai am nevoie de partide", a precizat presedintele.

Miscarea Populara si-a lansat platforma: Vrem sa recastigam increderea romanilor (Video)

De asemenea, Basescu a declarat ca, daca va fi chemat, va participa la dezbaterile Fundatiei Miscarea Populara, mai ales ca vor fi puse in discutie subiecte precum modificarea Constitutiei, legea sanatatii, legea electorala sau relansarea agriculturii.

"Poate societatea civila poate fi un vector care sa concureze cu partidele in a impune directia. Eu sunt unul care si-a propus mult mai multe decat s-au intamplat in mandatul meu. Vad fundatia ca un partener sa continuam in ceea ce mi-am propus pentru Romania", a conchis presedintele.

Duminica, Fundatia Miscarea Populara s-a lansat oficial, liderul sau fiind Marian Preda. Acesta a precizat ca scopul organizatiei este readucerea increderii romanilor.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com
Comentarii