Basescu: Am refuzat sa intervin sa inceteze ancheta unui oarecare om de afaceri

Marti, 31 Martie 2009, ora 20:18
1400 citiri
Basescu: Am refuzat sa intervin sa inceteze ancheta unui oarecare om de afaceri

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la intalnirea cu reprezentantii Camerelor de Comert, ca nu va interveni niciodata sa opreasca ancheta vreunui om de afaceri, cum niciodata nu va interveni pentru ca unui om de afaceri sa i se faca dosare.

Presedintele a intervenit dupa un comentariu al unuia dintre sefii de Camera de Comert judeteana, explicand ca exista mai multe categorii de oameni de afaceri: "foarte cinstiti - de la cap la coada -, care au inceput de la o cutie de chibrituri si acum au fabrica de mobila, unii care au avut un inceput dubios, dupa care au devenit buni platitori de taxe si impozite, si oameni care s-au obisnuit cu favoruri de la stat".

Basescu a spus ca nu politicienii si oamenii obisnuiti sunt cei care ii judeca pe oamenii de afaceri, ci instantele.

"Cu toata atmosfera creata, nu cred ca m-a auzit nimeni acuzand vreun om de afaceri. Ce am refuzat sa fac, a fost sa intervin sa inceteze ancheta unui oarecare om de afaceri, cu care nu am nimic, ii doresc succes, dar, oricat ar vrea un asa-zis ziarist sa intervin sa i se opreasca ancheta, nu pot, el poate sa se duca sa se supere pe toate televiziunile, cum niciodata nu o sa intrevin pentru ca un om de afaceri sa fie anchetat. Nu credeti minciunile propagate ca i s-au facut dosare. Daca luam un celebru ziarist cu interventii, dosarul era depus dinainte de castigarea mandatului de catre mine, si nu i-am facut acestui om nimic sa i se intample ceva rau, dar sa nu-mi ceara nimeni sa fac sa nu mearga in fata instantei, este principiul dupa care m-am calauzit", a continuat seful statului, fara a preciza la cine se refera.

Basescu i-a spus apoi, pe ton de gluma, presedintelui Camerei de Comert care luase cuvantul, ca apelul acestuia de a se suspenda justitia pe timp de criza nu e foarte functional.

"Esential e ca justitia sa ia partea ilegala si ca societatea sa recunoasca partea legala", a spus Basescu, aratand ca si-ar dori dori ca un om de afaceri sa vina sa deschida niste santiere in perioada de criza.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Basescu refuz intervin, #inceteze ancheta afaceri , #presedinte