Ziare.com

Basescu: Am vazut magistrati predispusi sa aplece urechea la influenta politicului

de Nicoleta Chirita
Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 12:14

   

Basescu: Am vazut magistrati predispusi sa aplece urechea la influenta politicului
Presedintele Traian Basescu a acuzat vineri, la sedinta in care CSM isi alege noua conducere, ca a intalnit judecatori si procurori predispusi sa asculte de politicieni.

"Am vazut situatii de magistrati - judecatori si procurori - care, fara sa le-o ceara nimeni, au fost predispusi la a apleca urechea la influenta politica. Daca un magistrat nu este independent, fie el judecator sau procuror, este doar din vointa sa. El trebuie sa spuna 'Nu, nene politician, nu ma interesezi, singurul meu stapan este legea'. Astazi, magistratii nu sunt independenti decat daca vor ei", a declarat Traian Basescu.

In aceeasi sedinta, presedintele a precizat, totodata, ca independenta Justitiei nu este un proces ireversibil, iar Romania nu are nicio sansa de a merge inainte daca Justitia nu e independenta.

Basescu, la CSM: Independenta Justitiei si democratia in Romania nu sunt ireversibile

"O remarca ce mi se pare a fi esenta evolutiilor in Justitie: intr-un moment de turbulente politice extraordinare, vorbesc de iulie-august 2012, principalele institutii ale statului, inclusiv CSM, au ramas in picioare. Acest lucru inseamna ca ceva s-a intamplat in Justitie - si anume cucerirea pas cu pas a independentei in Justitie. Nu inseamna ca acest lucru este ireversibil, la fel ca democratia in Romania.

Riscul de pasi inapoi este posibil, insa eu sper ca nimeni, cel putin din Justitie, nu este dispus sa faca pasi inapoi in ceea ce priveste procesul de eficienta, dar si de independenta a Justitiei.

Nu e usor sa tii Justitia ferita de influenta politica. Tu insuti platesti uneori atitudinea de a nu lasa oamenii politici sa influenteze Justitia. Independenta Justitiei nu este inca un bun castigat de Romania, dar Romania nu are nicio sansa sa mearga inainte, ca cetatenii sa fie multumiti, daca Justitia nu va fi neinfluentata politic, sa aiba drept stapan doar Constitutia si legea", a mai punctat Traian Basescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1775 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si eu am vazut ministri

care si-au pierdut flota

 

Are dreptate tov prezident Basescu

Magistrati predispusi sa aplece urechea la influienta politicului- s-a referit la magistratii CCR care au dispus ce le-a dictat el

.. fara cuvinte .. laudatorii troicii USL-iste ce au de zis ??? ..

“Instanta ***tii de Apel Cluj a parafat, astăzi, căsătoria politicului cu justitia! Solutia instantei de judecată clujene este un certificat de nastere pentru dictatura politică si imixtiunea oamenilor politici in actul de justitie. Este o sentintă care ridică mari semne de intrebare in ceea ce priveste libertate de exprimare si libertatea presei in general.
Două instante de judecată au dispus achitarea inculpatilor din acest dosar pe motiv că faptele nu există! In recurs, ca urmare a presiunilor făcute de Relu Fenechiu, Curtea de Apel Cluj a considerat că cele două solutii anterioare trebuie reanalizate si a retinut cauza spre rejudecare.
Era de asteptat ca acest proces să aibă ca scop aflarea adevărului, nu transformarea justitiei intr-o slugă a politicului si a lui Relu Fenechiu. Curtea de Apel Cluj a refuzat să ia in calcul argumentele apărării si a dat o solutie neconformă cu realitatea si cu actele din dosar. Asta inseamna justitie?
Anchetele jurnalistice publicate in BUNA ZIUA IASI au fost bine documentate si au stat la baza constituirii unor dosare penale finalizate cu sentinte de condamnare definitivă. De asemenea, si celebrul dosar “Transformatorul", in care Relu Fenechiu este acuzat de coruptie, a fost instrumentat ca urmare a unor anchete jurnalistice ale BZI.
Ne vom adresa ***tii Europene a Drepturilor Omului si, cu sigurantă, adevărul va iesi la suprafată in cele din urmă, pentru că există dovezi clare, de care instanta nu a tinut cont.
Sentinta ***tii de Apel Cluj reprezită un predecent extrem de periculos pentru libertatea de exprimare in Romania. Probabil ca unii colegi de breasla vor intelege asta, altii nu".

 

Du-te dom'le de-aici!! Nu pot să cred!!! In Romania??!

Adică din ăia corupti sau "simpatizanti" cu nashu-n suflet?!
Ce descoperire a apei calde ai făcut Băse...!!
NU-SI ESTE RUSINE MĂĂĂ?!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor