Basescu, ambasadorilor romani: Renuntati sa coafati realitatile perceptiei suspendarii din 2012

Marti, 27 August 2013, ora 18:56
3077 citiri
Basescu, ambasadorilor romani: Renuntati sa coafati realitatile perceptiei suspendarii din 2012
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Traian Basescu le-a transmis, luni, diplomatilor romani, sa renunte sa mai "coafeze" realitatile perceptiei dintre un stat si altul, in contextul evenimentelor politice din vara anului 2012.

"Toti ati simtit ca efectele evenimentelor politice din vara trecuta nu s-au disipat si exista semne de intrebare in multe capitale. Obligatia voastra este ca, prin transmiterea insistenta si corecta a ceea ce se intampla in Romania, sa facem ca impresiile sau abordarile generate de evenimentele politice din vara anului trecut sa fie diminuate.

In acest context, am observat ca unii sefi de misiune tin sa coafeze realitatile percepetiei dintre un stat si altul. Renuntati, pentru ca nu faceti decat sa faceti deservicii. In acelasi timp, statele membe UE si NATO isi iau informatiile de aici, de la ambasade", a declarat seful statului, luni, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane.

Basescu: Daca in NATO se va lua o decizie cu privire la Siria, vom fi solidari cu aliatii nostri

Acesta a precizat ca principalele obiective ale Romaniei sunt legate de securitate - inseamna consolidarea Romaniei in NATO - precum si de integrarea europeana, adica "pasi catre Schengen, pasi catre zona euro si un MCV care sa arate progresele justitiei".

"Este destul de greu, avand in vedere ca zilnic partenerii nostri aud declaratii impotriva unor institutii, politicul ar sari cu picioarele pe putere daca ar putea.

Primul efect al evenimentelor din vara anului trecut - stiti bine ca, in octombrie 2012, Romania trebuia sa intre in Spatiul Schengen cu frontierele aeriene si martime. Sa speram ca vom reusi si ca se vor mentine ambele frontiere, la intrarea partiala - fronteria aeriana si cea maritima", a mai declarat Traian Basescu.

In cadrul aceleiasi intalniri, presedintele a afirmat ca Romania va fi solidara cu aliatii NATO, indiferent de decizia care se va lua la nivelul organizatiei nord-atlantice cu privire la o interventie militara in Siria.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...