Ziare.com

Basescu, anunt important pentru Republica Moldova: Cand se va semna acordul cu UE

de Florin Necula
Vineri, 21 Martie 2014, ora 14:34

   

Basescu, anunt important pentru Republica Moldova: Cand se va semna acordul cu UE
Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, de la sediul Consiliului European, de la Bruxelles, despre data la care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, dar si despre sanctiunile aplicate Rusiei si deciziile privitoare la Ucraina.

Seful statului a precizat ca, in luna mai sau cel tarziu in luna iunie, Chisinaul va semna Acordul de Asociere cu UE si acordul de liber-schimb.

De asemenea, presedintele a explicat si care au fost masurile luate de Consiliul European, fata de Rusia si Ucraina. Astfel, 1,6 miliarde de euro vor fi puse la dispozitia Ucrainei, prin incheierea unui acord cu FMI.

Totodata, a fost anulat un summit UE - Federatia Rusa, iar Rusia a fost exclusa temporar din G8, Traian Basescu spunand ca aceasta masura este una foarte grava pentru Moscova.

Nu in ultimul rand, presedintele a subliniat ca Romania nu va avea de suferit din cauza unei eventuale etape a treia de sanctiuni impuse Rusiei, ceea ce include si masuri economice, precum sistarea importurilor de gaze.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- O sa ma limitez la subiectul de cel mai mare interes pentru Romania, si anume Ucraina.

- S-au mai discutat subiecte legate de semestrul european, acum sunt in discutie paragrafele din concluzii referitoare la clima si energie si se va discuta un paragraf pentru Cipru si altul legat de viitorul summit UE - Africa.

- In concluziile care vizeaza Ucraina, Consiliul sustine aspiratiile Ucrainei pentru a-si decide singura viitorul, si nu influentata de tari vecine, puteri vecine si globale.

- In baza acestei optiuni de a sustine Ucraina sa se indrepte catre UE, azi dimineata s-a semnat Acordul de Asociere si acordul de liber-schimb, dar numai in partea politica.

- Este un gest de incurajarare a Ucrainei. Semnarea acordurilor va avea loc dupa alegerile din 25 mai.

- Prioritatea pe care Consiliul considera ca o are este legata de sprijinirea echilibrelor macroeconomice ale Ucrainei.

- UE poate pune la dispozitia Ucrainei 1,6 miliarde de euro, bani lichizi, urmand ca ulterior sa puna la dispozitie 11,5 miliarde de euro. Conditia ca aceasta suma de 1,6 miliarde de euro sa fie pusa la dispozitie este incheierea unui acord cu FMI. UE va fi partenera FMI pentru salvarea Ucrainei.

- Guvernul Ucrainei este chemat sa asigure in structura lui reprezentarea tuturor regiunilor si optiunilor.

- Guvernului i se cere sa lupte impotriva extremismului.

- Alegerile pentru functia de presedinte al Ucrainei sa se desfasoare la standarde democratice.

- UE ramane angajata in continuare, prin Consiliul European, sa sustina independenta, integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei.

- UE nu recunoaste rezultatele referendumului ilegal si neconstitutional desfasurat pe 16 martie in Crimeea si considera ilegala anexarea Crimeii de catre Federatia Rusa.

- S-a luat decizia sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse.

- S-a convenit ca lista sa nu fie facuta publica, pana nu se comunica oficial de catre CE, in aceasta dupa-amiaza.

- La cele 21 de persoane s-au mai adaugat inca 12 azi-noapte, deci vor fi in total 33.

- De asemenea, averile si conturile si actiunile acestor 33 de persoane vor fi blocate peste tot in UE.

- A fost anulat summit-ul UE - Federatia Rusa. S-a cerut tuturor sefilor de stat sau guvern sa nu desfasoare niciun fel de intalniri bilaterale la acest nivel cu Federatia Rusa.

- La Haga se va desfasura G7 si nu G8, Rusia nemaifiind acceptata in G8 - sunt masuri temporare.

- Ce a facut Federatia Rusa contravine acordului de la Helsinki, care a garantat in Europa stabilitatea frontierelor si neizbucnirea conflictelor militare timp de mai bine de 40 de ani.

- Consiliul European atentioneaza Federatia Rusa ca orice escaladare a acestei situatii duce intrarea in etapa a treia de sanctiuni, care vizeaza masuri largi de ordin economic si in zona tranzactiilor cu armament.

- Masuri largi: inghetari de active ale oamenilor de afaceri rusi pe teritoriul UE, restrictionarea importurilor de energie si interzicerea importurilor de armament.

- In pregatirea etapei a treia, care ar insemna o izolare a Federatiei Ruse fata de UE, CE si statele membre vor lucra in zilele imediat urmatoare pentru a definitiva tipul de actiuni pe toate palierele, care ar putea fi luate in cazul escaladarii situatiei din Ucraina.

- In acest context si in urma discutiilor avute cu dl presedinte Timofti, la Iasi, am solicitat devansarea termenului de semnare a Acordului de Asociere si acordului aprofundat de liber-schimb dintre UE si R. Moldova. A fost introdusa si Gerogia in aceasta decalare.

- S-a stabilit ca cel mai tarziu in luna iunie R. Moldova sa poata semna Acordul de Asociere si acordul de liber-schimb.

- Cel mai tarziu in luna iunie, daca nu, in mai.

- Dar problemele ei sunt si tehnice.

- Toti sefii de guvern au fost de acord cu aceasta decalare a termenului pentru R. Moldova.

- Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

- Informatii am foarte multe, azi-noapte le-am dat pe toate colegilor, dar parca as discuta despre ele acasa.

Intrebari:

- Nu e treaba Consiliului European sa dea idei pe unde sa se mai umble. Nici pentru moldoveni nu era bine sa inceapa speculatiile ce stie Consiliul European.

- Rusia sa redevina rationala. Cu Ucraina este imperativul zero, nu poti sa rezolvi problemele cu Ucraina, refuzand sa discuti cu Guvernul Ucrainei. Povestea ca Ucraina ar avea un guvern ilegitim, este nejustificata. N-a venit Maidanul sa spuna "Asta e Guvernul!", ci Parlamentul ucrainean care a fost legitim ales.

- Dupa Federatia Rusa, cine desemneaza guvernele?

- Cand presedintele isi pune coada pe spinare si pleaca din tara, in momente de criza, cine putea sa dea legitimitate daca nu Parlamentul?

- In momentul aplicarii etapei a treia (a sanctiunilor - n.red.), daca va fi cazul, pierderile pentru statele membre ale UE sa fie cat mai mici. Toti suntem constienti ca aplicarea etapei a treia ne afecteaza si pe noi, si Federatia Rusa, dar nu noi vom pierde.

Cand se poate aplica etapa a treia a sanctiunilor?

- Etapa a treia se va declansa in orice moment in care se escaladeaza conflictul, ocuparea Ucrainei in est.

- Eu cred ca nu-i foarte usor pentru Federatia Rusa sa nu fie un partener la G8. Eu zic ca e foarte grav, pentru un stat care a fost in primele opt economii ale lumii sa fie exmatriculat ca un copil care a dat cu bolduri in educatoare.

- Si politic, si ca prestigiu pierderea este uriasa. G8 ne spune care este directia, pentru ca sunt cele mai mari economii ale lumii acolo.

- Nu sunt sanctiuni oarecare, chiar daca Moscova incearca pe moment sa le diminueze importanta. Pe masura ce se implementeaza masurile, nu sunt convenabile Federatiei Ruse.

- Cei 33 sunt personalitati importante ale Federatiei Ruse.

Cum ar fi afectata Romania?

- Nu avem o dependenta economica insurmontabila fata de Federatia Rusa. Avem in acest moment un miliard de metri cubi de gaze in rezerve. In conditiile in care avem o productie zilnica de circa 31 de milioane de metri cubi. Nu noi am fi in situatia cea mai dificila.

- Marea problema este ce capacitate avem sa furnizam energie de completare Bulgariei, Ungariei, care sunt in dificultate foarte mare.

- Romania ar trece usor peste acest tip de sanctiuni sau este suficienta inchiderea unui combinat de ingrasaminte si suntem pe balanta echilibrata zilnic - cat extragem, atat consumam.

- Nimeni nu vrea sanctiunile, pentru ca UE nu are niciun interes sa dezechilibreze Federatia Rusa, dar oricine poate constata ca si daca sunt costuri care pot parea foarte mari, sunt situatii care nu pot fi tolerate, pentru ca pot duce la costuri si mai mari, daca sunt tolerate.

- Nu as vrea sa fie titlu, dar cam asa a inceput si al Doilea Razboi Mondial.

- Exista riscul ca neaplicarea unor masuri in timp util sa duca la costuri infinit mai mari.

- Era un coleg care spunea "Uite, a venit primavara, ne ajuta si incalzirea globala"... Un coleg din sud...

- In concluzii rezulta clar ca deja incepe sa lucreze Comisia pentru a fi gata in orice clipa, dar sa stim care sunt costurile pentru noi, ce suntem convinsi toti ca vor fi costurile mult mai mari pentru Federatia Rusa decat pentru noi.

- Daca se ajunge la etapa a treia, ganditi-va cate companii rusesti sunt pe teritoriul Romaniei, care se ingheata.

Basescu pleaca la Consiliul European: Noi sanctiuni pentru Rusia (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi dimineata, pe Aeroportul Otopeni, la plecarea spre Bruxelles, ca etapa a doua a sanctiunilor in cazul Rusiei se refera in principal la "listarea demnitarilor rusi, ucraineni si crimeeni care sunt considerati principali actori ai anexarii Crimeii de catre Federatia Rusa si a incalarii suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale Ucrainei".

Europa a impus noi sanctiuni Rusiei. Cine este vizat

Basescu: Va exista si un pas urmator al Rusiei. Voi ridica problema la Consiliul European

Marti, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea prin care este anexat "statul independent Crimeea", dupa ce Rusia a recunoscut independenta Crimeii. Crimeea si-a declarat oficial independenta fata de Ucraina, in urma inregistrarii unui rezultat zdrobitor in favoarea acestei solutii la referendumul organizat duminica.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7087 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, io vam spuso si vo repet, nuva mai nervati, ce dreagu !

Naveti si dumneavoastra rabdare pana dupe alegeri ?
Sau poate vati plictisit si numai vreti alegeri !
Ca daca ie asa, mai facem un un referendum casa stea BASE presedinte pana ne unim cu Moldova, poate chiar si dupeaia !

SA TRAITI !

p.s. Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, de la sediul Consiliului European, de la Bruxelles, despre data la care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, dar si despre sanctiunile aplicate Rusiei si deciziile privitoare la Ucraina.

Seful statului a precizat ca, in luna mai sau cel tarziu in luna iunie, Chisinaul va semna Acordul de Asociere cu UE si acordul de liber-schimb.

De asemenea, presedintele a explicat si care au fost masurile luate de Consiliul European, fata de Rusia si Ucraina. Astfel, 1,6 miliarde de euro vor fi puse la dispozitia Ucrainei, prin incheierea unui acord cu FMI.

Astfel, a fost anulat un summit UE - Federatia Rusa, iar Rusia a fost exclusa temporar din G8.

 

De ce a cedat prezidel si Ucraina a semnat

acordul de asociere si de liber schimb inaintea Moldovei-pamant romanesc asupra careia planeaza un pericol destul de mare si care ne este mai drag decat salbateca Ucraina A mers degeaba la Bruxelles nu a facut nimic pt Romania ca de obicei Afost atent doar la camerele de luat vederi si poza de final. Halal presedinte Ce parlament legitim este cel ucrainen unde sunt 45% din deputati prezenti ca pe restul i-au haituit democratii de pe euromaidanez,

 

Moldova lui PUTIN ??

Asteptam sa vi la RAHOVA unde iti este locul.

Te asteapta GAZPROM la Notariatul Public Ioana Besescu.

Basescu a spus la Bruxelles ca Ioana Besescu vinde tot ce mai are Romania pana in Iunie si tot la Notariatul ei se va semna intre R.Moldova Acordul de Asociere cu UE .

A mai declarat ca ,la granitele Romane NU mai sunt VAMESI corupti , toti sunt cinstiti si pana atunci sa se Uniunea Escrocilor sa se bazeze pe vamesi Romani.

 

Si nu se multumeste numai cu atit....

....o banca serioasa din Romania face si ea sluj in fata notariatului Ioanei Basescu acolo unde se autentifica absolut toate contractele "prima casa" contractate prin aceasta banca! Oare de ce?

@Apollo13 - LACOMIA este DOCTRINA fam. Traian

Ceausescu.

Traian Ceausescu a spus ca el cand MOARE va luat in groapa cu eltot ce a JEFUIT in acesti 10 anii.

De ce NU este el constient ca ,a mai ramas 8 luni saspunem si vonm discuta despre el de INCULPATUL Besescu ,iar nepotica lui se va duce cu tigari la vorbitor la el la Rahova.

Bine ca avem banii pentru scolile din R.Noldova , iar scolile din Romania sunt sub orice critica , sa nu mai spunem ca alocatia unui copil este de 42 de lei.

In acesti 10 anii de zile si-a Condamnat la MOARTE propriul sau popor.

Cum au fost vazuti copii lui Ceausescu dupa 89 asa va fi si DAMELE lui de Companie vazute din 2015.

In ce calitate discuta el in numele meu ?

Eu l-am demis si mai are de stat ilegal, la Cotroceni cateva luni.De ce vorbeste el in numele Romaniei, noi avem nevoie de relatii bune cu vecinii.

Nea SENINelule, si care ie numele dumitale, intreb, nu dau cu piatra

P.S. Seful statului a precizat ca, in luna mai sau cel tarziu in luna iunie, Chisinaul va semna Acordul de Asociere cu UE si acordul de liber-schimb.

De asemenea, presedintele a explicat si care au fost masurile luate de Consiliul European, fata de Rusia si Ucraina. Astfel, 1,6 miliarde de euro vor fi puse la dispozitia Ucrainei, prin incheierea unui acord cu FMI.

Totodata, a fost anulat un summit UE - Federatia Rusa, iar Rusia a fost exclusa temporar din G8, Traian Basescu spunand ca aceasta masura este una foarte grava pentru Moscova.

@oscar - E simplu

Moldova pamant Romanesc este vandut la Notariatul lui Ioana Besescu pana in Iunie.

NU amers degeaba la Bruxelles pe banii nostri, a mers sa-i faca campanie lui EBA si Ioana CEAUSESCU pentru europarlamentare.

NU este presedinte - el este ILEGITIM , cu toate ca in 2009 a FURAT alegerile .

Locul lui este la Petenciarul de maxima siguranta RAHOVA.

 

Felicitari domnule Presedinte!

In toate demersurile dvs.confirmati maturitatea,logica,determinarea,implicarea in bunul mers
al politicii in Romania si pe plan extern!
Ati castigat toate bataliile politice,ati rasturnat
ura si pizma dusmanilor frustrati din politica damboviteana,reusind in doua randuri sa destramati planurile mafiotilor securisti de ieri si de astazi,iar acum reusiti o mare victorie in afirmarea si salvarea Moldovei din ghearele balaurului Rosu care se zvarcoleste inca pe ambele maluri ale Prutului!
Gestul dvs la Consiliul European va ramane un moment extrem de important in istoria celor doua tari surori!
Domnule Presedinte faceti tot ce este posibil sa dejucati intentia draconica a USD de a prelua tot controlul Romaniei!
Demisionati dupa europarlamentare si coagulati Dreapta!
Stim ca puteti!
Succes!
Succes Romania!

Tu traiesti in alta lume politrucule sfertodoct.

Nu vezi ca a vandut Moldova in folosul salbatecei ucraine. Alasat-o prada A 14 a rusilor din Transnistria
De ce nu a negociat sa semneze acordul de asociere si liber schimb -partea politica- si Moldova de dorul careia si a lui Chirtoaca nu mai poate. Halal presedinte al tuturor romanilor.

manipularile securistului Base care conduce romani

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2014/02/19/colonia-romania/

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2014/02/21/planul-de-dominare-a-coloniei-romania-de-de-ce-traim-prost-si-ce-ne-asteapta-in-viitor/

Ha ha ha USL-amistii fac apreindere de creeri pe forum de nervrozati

....ce sunt, se ineaca cu Basescu, le sta in gat, gata sa se sufoce.
Si sa nu numeri pana la trei si sa scuipi pe ei de misei ?
Mi-e mila de ei si de mintea lor cea slaba.

Un imprumut nerambursabil Republicii Moldova

E vremea faptelor si, din punct de vedere german, ne certam pe sume derizorii. Basarabenii s-au cam descurcat singuri pana acum, politicienii de la Bucuresti nevoind sa se complice dincolo de demagogie-populism, iar pubintelectualii postromanismului lovind in simbolurile Eminescu (Dilema 265, apoi satelitii acesteia) si Stefan cel Mare. Romania-i coapta doar pentru o politica pro-basarabeana tacuta, sa acorde un imprumut nerambursabil Republicii Moldova "pentru integrare rapida in UE", nu anuntand "proiecte de tara". Pe culmile unei prosperitati nesperate, ne putem permite usor 2-3 miliarde euro, la o datorie externa de vreo suta, conform presei, sau macar directionarea unei taxe de solidaritate cum refegistii pentru redegisti! Asta inseamna "a sprijini"!

 
 

Hai mai, nu fiti rai

Basescu face unirea cu Moldova si voi il luati ca e demis?
Dupa cum vorbeste, el a aranjat cu Bruxlles-ul sa intre si Moldova in UE.
Mare om. Poate il vor moldovenii presedinte.
Ca noi nu.

 

Daca-l pun presedinte

raman si fara izmenele de pe ei.In 10 ani de conducere marinareasca fiecare roman s-a indatorat cu 2000 de euro.Asta asa ca sa nu ne speriem ca suma e mult mai mare.

"Noi", adica cine? Jenica din Chicago din Deal, Apoulica,...

...Oscarica, inccolonati sub conduceea marelui Keatra-intelectualul forului?
Hai bre, lasa peibilitatile!

Chose promise, chose due! Dl. Basescu a resoectat promisiunea facuta

Moldovei, a acordat diplomatia Romaniei in concordanta cu diplomatia Europei.
Toate acestea vor cantari greu in decizia, sper rapida, de integrare a Romaniei in spatiul Schengen.

 

@Apollo13

Daca "o banca serioasa"din Romania(evident cu capital substantial)apeleaza la serviciile notariale ale firmei dnei Ioana Basescu,acest lucru este o dovada a profesionalismului si seriozitatii respectivului notariat!Felicitari notarei Ioana Basescu!
La Bruxelles presedintele Basescu s-a dovedit din nou acelasi politician responsabil fata de interesele nationale si a reusit sa convinga UE sa urgenteze integrarea europeana a Moldovei de Rasarit,devansand eventualele acte de agresiune ale imperialismului putinist!
Schultz a si confirmat acceptarea punctului de vedere al lui Traian Basescu!
Imaginati-va ca ar fi fost la Bruxelles plagiatorul Ponta!Nu s-ar fi uitat nimeni la el,ceeace ar fi fost
in detrimentul interesului romanesc ,inclusiv al Moldovei!
Latraturile anti-basiste,in contextul ridicarii agresivitatii imperiale rusesti,sunt anti-romanesti fie din prostie,fie din filo-rusism!
Va puteti imagina pe Ponta(care ardea de nerabdare sa mearga el la UE,invocand prosteste Constitutia pe care nu o cunoaste!) facand o prezentare asa de coerenta si competenta a discutiilor de la Bruxelles cum a facut presedintele?
L-ati auzit vreodata pe Ponta vorbind inteligent,competent si articulat,fara afirmatii de copil necopt si minciuni, dovedite ulterior ca atare?
Recent afirma(de fapt infirmand ce spunea propriul sau co-gascar Sova)ca autostrada Pitesti-Sibiu va incepe in 2015,pentru ca in aceeasi zi sa apara lista finantarilor pentru autostrazi din acest an fara trosonul respectiv!!!
Cat de prost poate fi cineva sa-l mai ia in serios pe plagiator?Teo

 

UE cea mai draconica si parrsiva forma de anexare teritoriala

economica si politica a unor tari in folosul unui grup de mahari din asa zisele mari puteri. Acum a venit si randul Moldovei s-o nenorociti sa-i faca sa traisca la fel de bine ca in Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, etc etc. Va creste masa de scclavi si de rozzatoare ca sa va consume voua smecherilor toate gunoaielle refuzate in tarile voastre si sa va relansati economiile pe spinarea altora. Pe voi nu va mai blameaza nimeni ca incet incet cu asa zisa voastra uniune economica (sanchi) de fapt anexati teritorii ca sa ajungeti unde vor muschii vostrii si a altora implicati in aceasta afacere veroasa. NATO ajunge in pozitii strategice extrem de importante fara sa traga un glont. Cine are creier sa priceapa bine cine nu sa astepte ca democratia de care vorbeste tampull de POnta sa dea roade la pastele caillor. Educatoarea sa invete iantai sa se coporte civilizat ea si apoi sa pretinda altora tovarsul bashinescu. Nu te mai umfla atata ca o sa plezznesti ca broasca din poveste.

 
 

 

pros teala

sa fim seriosi in urmatorii 15 ani minim nici o alta tara nu o sa fie primita in UE,asta e sigur,dai seama astia s au panicat in ianuarie de cateva zeci de mii de romani sau bulgari daremita sa primeasca acum pe sarbi de exemplu sau pe moldoveni care in ceea ce priveste emigrarea sunt de doua ori mai activi decat noi cred ca daca ar lua pe moldoveni in UE in doi ani s ar goli tara,hahahaha,oricum poate exagerez dar ideea e ca UE pe termen mediu nu o sa ieie pe nimeni ca membru ,apoi stai ca pe langa criza cu rusii va mai veni si o criza economica mult mult mai violenta,sa fim seriosi nu are rost sa pros teasca pe moldoveni ca vor intra in curand in UE ,sau pe sarbi sau pe ucrainieni care nici in 30 de ani nu o sa intre

 

L'Elite Bruxelloise:''Mr president,please,take a notice''

..iar purtatorul perogativelor supreme ale natiei romane s-a conformat abordari multi-polare a divergentei ucrainiene. Cand faci parte dintr-un club nu poti declina angajamentele luate fata de parteneri si spiritul de echipa.

 

Traian Basescu,

inca presedinte al Romaniei poate duce Romania intr-o situatie mai mult decat periculoasa.Si asta numai datorita intereselor materiale personale pe care le are in Republica Moldova.Din pacate imbarligatura securista creata de el si sustinuta de americani ne va da voie sa aflam realitatea cand e deja prea tarziu.Ca sa va demonstrez ca nu vorbesc pe de rost prietenul de afaceri Casuneanu si-a luat catrafusele din Romania ca erau prea multi ochi si prea multe urechi si acum instaleaza gropi si santuri in Republica Moldova pe contracte exclusive pe toata tara si pana la calendele grecesti.Intrarea Moldovei in UE va duce implicit la impumuturi mari,exact dupa modelul Romaniei unde marinelul e expert chiar doctor,de la FMI si Banca Mondiala ,care se vor duce teoretic in infrastructura chipurile necesara,majoritatea banilor impartindu-se frateste intre Baselu,Chirtoaca, adica viitorul presedinte,si prietenul de suflet ca paravan.Moldova se va alege cu ceva santuri si dealuri fara asfalt numite autostrazi.Dupa Consiliul Europei este singurul presedinte vocal,restul dand raspunsuri evazive sau abtinandu-se.Cea mai mare greseala a CE este sa dea 1.6 miliarde de euro numerar unor neica nimeni.Pacat ca a murit Dan Iosif ,dar au si ei de astia ucrainienii,ca punea de un furt de zile mari ca ala facut in CC la rebeliune.A o face pe razboinicul angajand natiunea fara sa fie consultata in ultimile luni de mandat e ceva care nu merge rotund.Deja bucovinenii din Ucraina se simt dezavantajati si nesustinuti.Baselu nu este angajat pe post de purtator de cuvant moldovenesc ca si presedintele lor are gura.
Putem sa disecam afirmatiile ,dar mai ales actiunile marinelului pana iese la pensie si nu se rezolva nimic.Singura solutie sa vedem si noi vulgul la ce ne angajam este sa fie acuzat de tradare nationala si vanzare de secrete unor strainataturi,si USA si UE conform constitutiei sunt tari straine , si SRI ,SIE, sa fie obligate de justitie sa spuna public ce stiu.Nu trebuie sa existe secrete de stat cand insasi starea natiunii e in pericol.
Stiu urmarea,majoritatea plutonerilor sri o sa ma acuze de tot felul de chestii ca m-am dat cu rusii,lucru total neadevarat.Nu doresc un razboi devastator pe teritoriul Romaniei sa-mi scoata bombele parintii din cimitir pentru un ......... iresponsabil care are un singur scop imbogatirea.

 

esti dus cu pluta

si da,esti rusofil,daca nu chira rus de-a binelea.
nimeni nu vrea razboi insa nu putemn sta cu gura cascata cind un mascarici ca putin se da in stamba ocupind abuziv teritorii ale vecinilor.

insa,daca tie iti place,du-te nene si inroleaza-te in militiile ruse,nu te retinem cu forta :)

si orice ar face/spune basescu,tu tot nemultumit vei fi.
asteapta inca 9 luni,pe data de 21.12.2014 va fi la cotroceni alt presedinte,unul pe placul tau,care va chema armata rusa sa ne apere de unguri :)))

si tine minte ce-ti spun acum,s-ar putea ca basescu sa fie ultimul presedinte al romaniei dar nu vom fi monarhie...nu intru in detalii,nu-i pentru mintea ta...

E singurul loc

unde-i dau dreptate marinelului,scoala romaneasca actuala scoate numai ....nepregatiti.Rimeaza cu alt epitet dar ma fac ca nu vad.Cel putin sunt multumit ca am dreptate in ceea ce priveste afirmatiile,retine bine afirmatii si nu fabulatii,pe care le fac in legatura cu hotzomanul national,dupa vehementa pupinbasistilor de serviciu.La directia a V a nu va angaja nici ca soferi.Eu nu am nimic cu rusii,cu rusoaicele da,am ca simplu cetatean ceva de impartit cu un individ plin de acuzatii de infractiuni de drept comun,ramase nesolutionate din motivele stiute,care baga Romania in tot felul de necazuri inutile.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor