Basescu anunta cresteri economice - Udrea, premianta

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 21:45
2062 citiri
Basescu anunta cresteri economice - Udrea, premianta
Foto:Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea cu delegatia FMI in Romania, ca tara noastra a inregistrat cresteri economice importante in trimestrul al treilea din 2011, comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

El a mentionat agricultura si constructiile, cresterile din acest domeniu punandu-le pe seama investitiilor facute de ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu, si ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Elena Udrea.

Tot un domeniu gestionat de Elena Udrea, turismul, a fost laudat pentru o crestere importanta.

"Informatiile sunt relativ pozitive, care nu ne dau niciun drept la optimism debordant, demagogie si populism ieftin - n-au fost discutate cu Fondul, dar sunt informatii pe care le-am dat Fondului.

Pe iulie-august, primele doua luni ale trimestrului trei am avut crestere in primul rand in agricultura, crestere de peste 12 procente, in constructii se va inregistra o crestere de peste 10 procente fata de trimestrul trei din 2010- cresterile din constrictii se datoreaza aproape exclusiv confirmarii politicii corecte a Guvernului pentru mentinerea investitiilor. Ministerul Transporturilor si ministerul Dezvoltarii au cea mai mare contributie.

Tot in trimestrul al treilea din 2011 fata de trimestrul trei din 2010, avem crestere destul de puternica in turism, circa 19%. Mai sunt ramuri care cresc si ramuri cu usoara scadere", a spus Basescu de la Palatul Cotroceni.

3% crestere fata de 2010

Seful statului spune ca estimeaza o crestere de 3% a PIB din al treilea trimestru al lui 2011, fata de al treilea trimestru din 2010.

"Avem o usoara crestere a consumului - cresterea usoara a puterii de cumparare a populatiei, ca efect al deflatiei. Daca imi e permisa o estimare, fara a avea pretentia ca va fi confirmata, crestere in trimestrul al treilea din 2011 fata de trimestrul al treilea din 2010 de circa 3 procente, in cazul in care luna septembrie nu ne va arata cifre spectaculos negative.

In incheiere, seful statului a mai spus ca de la summitul UE am avut o descrestere a primei de risc pentru imprumuturi a Romaniei si spera ca aceasta va continua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#Traian Basescu cresteri PIB, #Basescu PIB trimestrul trei , #presedinte