Ziare.com

Basescu anunta o austeritate dura - vom avea deficit extrem de mic

de Lucian Lumezeanu
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 18:12

   

Basescu anunta o austeritate dura - vom avea deficit extrem de mic
Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre principalele subiecte dezbatute la Consiliul European de Toamna si subiectele intalnirii cu reprezentanti ai Guvernului si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a spus ca Romania va fi nevoita sa aiba un deficit bugetar extrem de mic, mult sub 3%, in 2012, ceea ce inseamna austeritate bugetara.

Basescu vrea acest lucru chiar in conditiile in care spune ca Romania trebuie sa-si mentina nivelul de investitii la un nivel foarte ridicat.

"Din cauza situatiei din UE si a situatiei din Grecia, bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu pentru ca n-am gasi bani sa finantam deficitul, ci pentru ca finantarea deficitului e extrem de scumpa", a explicat presedintele.

Seful statului considera ca cea mai importanta concluzie a intalnirii cu ministrii responsabili de segmentele economice, cu ministrul Afacerilor Europene si reprezentantii BNR a fost aceea ca Romania are nevoie de prudenta maxima, in contextul economic de azi, mai ales data fiind situatia Greciei.

Traian Basescu a asigurat ca in 2012 nu se vor taia sau impozita pensii si nu se vor mai reduce salarii, insa, intrebat daca vor creste prin indexare pensiile, a spus "vom stabili".

El a vorbit si despre marea problema in accesarea fondurilor europene, cea a faptului ca autoritatile publice care le acceseaza nu factureaza la timp sau asa cum ar trebui, ceea ce face ca multi bani sa nu fie consumati.

Traian Basescu i-a ironizat si pe cei care l-au acuzat pentru faptul ca le-a cerut liderilor europeni sa faca ceva in legatura cu Grecia, spunand ca in UE "nu se supara nimeni daca spui adevarul".

Ziare.com a transmis declaratiile sefului statului in format live text:

- Declaratia de azi e pentru a diminua nivelul de speculatii pe marginea intalnirii de azi

- azi am avut o intalnire cu guvernatorul BNR, cu ministrii pe domeniile economice, cu ministrul Afacerilor Europene, cu consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru

Despre intalnirea cu ministrii si reprezentantii BNR

- am dorit sa informez pe cei invitati cu privire la desfasurarea ultimului Consiliu European. In al doilea rand, maine am o intalnire cu presedintele Barroso si trebuia sa-mi iau informatiile privind procesul de absorbtie a fondurilor europene, dar si la recapitalizarea bancilor din UE si fondurile de asistenta financiara

- am dorit sa avem si discutie privind realizarea programului cu Uniunea Europeana

- nu in ultimul rand, am vrut sa stabilesc si detaliile privind Consiliul European premergator intalnirii care sa ia deciziile privind Grecia, recapitalizarea bancilor si fondul european de asistenta financiara.

- am facut o analiza a situatiei economice din UE si regiune. De asemeni, am discutat legat de absorbtia fondurilor europene. Un punct extrem de important, legat de posibilitatea pe care o are bugetul de stat de a sustine un deficit bugetar si, daca da, unde sa se situeze pentru anul 2012.

- am discutat despre nevoia de transparentizare a bugetului si i-am avertizat pe membrii Cabinetului ca voi retrimite la Parlament un buget care nu arata unde se duc banii pe investitii

- am discutat despre crearea de locuri de munca prin deschiderea exploatatiilor de aur si argint

- din cauza situatiei din UE si a situatiei din Grecia, bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu pentru ca n-am gasi bani sa finantam deficitul, ci pentru ca finantarea deficitului e extrem de scumpa

Facturarile ne impiedica sa luam fonduri europene

- o alta concluzie, legata de faptul ca autoritatile de management din ministere au lucrat bine sau acceptabil, fiind, spre exemplu, la Ministerul Dezvoltarii, aproape de contractarea intregului buget de la UE. Din pacate, avem mari probleme la facturarea lucrarilor. Fac apel si la autoritatile locale sa factureze, pentru ca altfel nu putem absorbi bani europeni

- nivelul de absorbtie al Romaniei, de 14,8%, datorita faptului ca s-au cheltuit si bani din buget care, din cauza sistemului deficitar de facturare, nu au putut fi consumati. Trebuie accelerat procesul de facturare.

- am ajuns toti la concluzia ca trebuie revizuita tinta de deficit. Datorita costurilor de finantare, e bine sa abordam bugetul 2012 cu un deficit mult mai mic de 3 procente, calculate pe ESA. Cat va fi acest mult mai mic trebuie sa analizeze Guvernul, sa gaseasca solutii de diminuare a nevoii de imprumut de pe piata interna sau externa, din cauza dobanzilor

Despre declaratiile catre liderii UE

- as ruga onorata asistenta televizata sa priceapa ca orice lucru adevarat nu deranjeaza pe nimeni in UE. Am inteles ca domnii si domnisoarele si-au dat ochii peste cap, cum am putut sa spunem asta? Da, Romania are o problema din cauza intarzierii rezolvarii problemelor Greciei.Si va asigur ca nu se supara nimeni daca spunem un adevar. Ne-am obisnuit sa ne tot luam caciulita in mana cand spui un adevar.

Buget extrem de prudent - deficit foarte mic

- am discutat despre crearea de locuri de munca prin deschiderea exploatatiilor de aur si argint

- din cauza situatiei din UE si a situatiei din Grecia, bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu pentru ca n-am gasi bani sa finantam deficitul, ci pentru ca finantarea deficitului e extrem de scumpa

- o alta concluzie, legata de faptul ca autoritatile de management din ministere au lucrat bine sau acceptabil, fiind, spre exemplu, la Ministerul Dezvoltarii, aproape de contractarea intregului buget de la UE. Din pacate, avem mari probleme la facturarea lucrarilor. Fac apel si la autoritatile locale sa factureze, pentru ca altfel nu putem absorbi bani europeni

- nivelul de absorbtie al Romaniei, de 14,8%, datorita faptului ca s-au cheltuit si bani din buget care, din cauza sistemului deficitar de facturare, nu au putut fi consumati. Trebuie accelerat procesul de facturare.

- ministrii sa se ocupe de finantarile europene. Nu numai finantarile, ci si facturarile trebuie urmarite

- la 1 august, CBS-ul Romaniei pe imprumuturi pe 5 ani, 137 de puncte de baza. La 26 septembrie, era 376 puncte de baza, fara ca Romania sa fi facut niciun pas gresit, asa a plecat toata regiunea.

- e o conjunctura politica ce ne oblige la prudenta

- toti cei care inteleg cum functioneaza un buget stiu ca nicio tara nu are de finantat deficitul ei din anii in curs, Romania are de finantat si imprumuturile din anii anteriori. Vreau sa intelegeti ca invitatia mea la prudenta, la responsabilitate si corecta informare a populatiei e o obligatie.

Luam imprumuturi mai bine ca Italia, mai prost ca Bulgaria

- Spania, tara care a avut triplu A, sta mai prost ca noi (la ratingul pentru imprumuturi - n.red), Italia la fel, Bulgaria sta mai bine.

- pana in 2008, bugetul, ajutat de privatizari. Dupa procesul de privatizare nu a mai putut ajuta bugetul. Bugetul de stat nu mai are sursa AVAS, care privatiza si trimitea banii la trezorerie si de acolo, in Parlament, unde se dadeau ajutoare si nu se construia niciun kilometru de autostrada

- am mai stabilit ca bugetul nu trebuie sa afecteze investitiile. Suntem al doilea stat ca buget alocat investitiilor din UE, trebuie sa mentinem acest standard. Investitia publica ne-a permis sa mentinem un nivel acceptabil al sondajului.

- domnii ministri care inca orbecaie cu aprobarea investitiilor sa dea avizul

- avantajul e ca factorul politic, alaturi de BNR, e constienta de risc si ca trebuie sa ia masuri pentru a nu mari nivelul de indatorare. S-a dovedit ca, si daca Romania are un nivel de indatorare mult sub criteriile de la Maastricht, chiar si cu acest nivel redus, costurile sunt foarte mari.

- Romania s-ar incadra foarte bine cu minus 3 deficit al bugetului, dar situatia ne arata ca, desi avem parametri si ne proiectasem in acord cu cele de la Maastricht, reprezinta un risc de indatorare excesiva.

Raspunsuri la intrebari

Se vor indexa pensiile?

-vom stabili. Ce va pot spune despre pensii e ca nu se vor taia sau impozita. Nu se vor face reduceri.

Se vor face reduceri de cheltuieli?

-reduceri de cheltuieli trebuie sa se faca, dar nu de la investitii. E treaba bugetului de stat, a Guvernului.

- nu se pune problema reducerii de pensii si salarii

Pozitia in ce priveste recapitalizarea bancilor si fondul de asistenta?

- am ridicat aceasta problema in Consiliu, dar si in discutia cu PPE, unde sunt cea mai mare parte a membrilor Consiliului European. Nu am pus in discutie suma, am pus in discutie daca sumele cu care sunt recapitalizate bancile acopera si nevoia noastra ca filialele lor din Romania sa-si mentina nivelul de expunere de anul acesta si anul viitor. L-am mandatat pe ministrul de Finante ca dincolo de sustinerea mea din Consiliu, la Consiliul ECOFIN, intalnirea ministrilor de Finante, sa insiste pentru un paragraf care sa vizeze nivelul de expunere al bancilor care activeaza in Romania fata de Romania.

- insistenta mea e pentru ca, dupa ECOFIN, se intruneste Consiliul UE.

- mi-ar fi mult mai usor ca din ECOFIN sa vina un document care sa ridice problema. Daca nu se reuseste introducerea unei astfel de atentionari, va trebui sa ridic problema in Consiliu.

-de unde alerta noastra - UE considera ca recapitalizarea bancilor are nevoie de 100 de miliarde, FMI ca ar fi nevoie de 200 de miliarde.

Veti avea un mesaj la discursul regelui din Parlament?

Un mesaj care sa spuna ce?


Zile decisive pentru Europa

Traian Basescu a participat in acest weekend la reuniunea sefilor de stat si de guvern de la Bruxelles, la care au fost dezbatute subiecte precum perspectivele economice ale Europei, recapitalizarea bancilor, planul de salvare a Greciei, dar si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Basescu: Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor din zona euro

Basescu, dupa Bruxelles: Olanda nu a respectat un angajament politic

Luni dimineata, membrii Guvernului, in frunte cu Emil Boc, au fost invitati la Palatul Cotroceni in vederea unei informari cu privire la rezultatele reuniunii de la Bruxelles, la intalnire participand si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Intalnirea de la Cotroceni s-a incheiat - vezi ce s-a discutat

Marti, o delegatiile FMI, CE si BM revin in Romania pentru noi consultari cu Guvernul, si tot marti presedintele Traian Basescu va discuta cu presedintele CE, Jose Manuel Barossi, pe teme legate de absorbtia fondurilor europene, in avampremiera reuniunii liderilor europeni de miercuri, de la Bruxelles, la care se vor lua deciziile finale privind viitorul economic al Uniunii Europene.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
58 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Bine bre hopozitie, nici cand sunteti singuri pe forum...

...nu sunteti in satare sa scoateti un punctaj mai acatarii?
Rusinica mare draga hopozitie...

 

Experimentul Romania-FMI! Deficit de doar 3% e o prooostie!

Cu o guvernare responsabila deficitul mai mare poate fi constituit exact din partea noastra de finantzare la proiectele elegibile din fonduri europene!
Cu cat investim noi mai mult cu atat putem atrage mai multe fonduri! O limitare a deficitului e indirect o limitarea a fondurilor nerambursabile atrase!
O noua capcana marca FMI-Baselu! Se doreste saracirea in continuare, indatorarea romanilor!

 
 

 

 

Daca Gruparea INTERLOPA POLITICA a actualei

Colaiti isi primeste "TAXA de Protectie" - ce mai conteaza "Bugetul Romaniei" ??
Ipotetic discutam in cazul in care maine nu va mai fi aceasta Grupare INTERLOPA Politica - vom beneficia de o GAURA in bugetul statului cum NU a exzistat nici la Hiroshima si Nagasaki = FALIMENT.

Cat vor mai asunde Falimentul Romaniei ???

Ce fonduri europene sa mai atraga, domnule?

Ma mir ca nu ii este rusine sa se intalneasca cu dl Barosso pe tema asta. Ce sa-i explice, ca avem o guvernare im.potenta?

Basescu traian a cersit intalnirea inutila cu

Barosso,de teama sa nu fie maine,in cea mai importanta si festiva zi din P[arlament, huiduit de romani.Lasitatea lui Basescu traian este proverbiala.

BAROSO ar prefera sa discute cu REGELE Romaniei!

Ar prefera sa fie si el in Parlament!
E o intalnire unica, un Rege al Romaniei la 90 de ani!
DUMNEZEU sa-i dea sanatate!

Nicidecum

Deoarece nu avem guvernare. El face pe guvernul.

intrebare pentru mafia lui Basescu traian,

de cand da raport lui Basescu traian BNR-ul?

"Romania are o mare problema" citat

pentru ca nu a recuperat banul imprumutat si cheltuit in campania lui Gaddafi de Cotroceni.

Azi a anuntat ca anul 2012 va fi austeritate....cine JEFUIESTE BANUL Public ?? timp de 7 anii de zile :((

@ulvia

De cand stie cine e Stapanul Romaniei, ce nu ti-e clar?

Se apropie funia de par.

Dl Basescu este nervos pentru ca vertiginos se apropie dezastrul. Asa cum nu a intrebat poporul daca este de acord sa imprumute cu 20 de miliarde de euro, tot asa nici acum nu-i va intreba pe romani daca sunt de acord cu jaful cianotic de la Rosia Montana. Omul acesta face totul numai de capul lui si in final isi va pierde capul. Va fi debarcat pentru ca impinge tara in faliment.

 

Saracii mai strang o gaura la curea politicienii mai trag un

chef cu manele si interlopi.

Ia uite frate...cum s-au adunat la "taclale"..."monarhistii"

Dupa cele doua guvernari de-a dreptul proaste ale lui Vacaroiu si Nastase...va chinuiti acum sa ne convingeti ca tot ei sunt buni?
Inca putina rabdare si vom vedea.
Pacat ca a venit criza asta mondiala,ca lucrurile ar fi aratat altfel.
Basescu si Boc s-au apucat sa faca reforme in Romania din 2008...in timp ce polonezii au inceput in 1990.
Ce-au facut actualii socialisti liberali in perioada 1990-1996 si 2000-2004 cat au fost la guvernare?
NIMIC!!!

 

Cu parere de rau...

... te anunt ca marco62 are dreptate :D

Mda,

Deci, desi Guvernul Base-Boc au condus excelent tara si tot romanu asteapta cu caruta plina, sa dea pe dinafara si alta nu, la granita pentru export, desi stam de la excelent in sus, in coparatie cu spaniolii, doar un exemplu, totusi, din cauza unora ca Greci si a situatiei proaste pe care o traverseaza UE, Romania va trece printr-o perioada extrem de proasta, ce mai, de austeritate dura, nu trebuie sa ne luam caciula din cap si sa stam cu ea in mana atunci cand spunem adevarul. Astfel pensionarii, bugetarii, saracii Romaniei sa nu se astepte la ceva bun ca, desi Ministerul Dezvoltarii si-a facut extraordinar treaba, nu-i de unde. Dar sa fim optimisti, o sa devastam Romania, o sa exploatam aurul si argintul de la Rosia Montana, pentru a imbogatim strainii si pe noi politicienii, o s-o vindem la bucata si noi, clasa politica, care duce greul, vom supravetui in conditii optime. Sa traiti bine, dragi concetateni!

Iarasi cunoscatorul a tot si a toate,iesit din obligatiile sale

prezidential-constitutionale a aparut in fata romanilor cu o declaratie de dictator,declaratie amalgamata ce face dovada ca nu intelege si nu se pricepe la nimic,un bagator in seaman tipic stalinist care isi arata pumnul strans in mod bolsevic impotriva romanilor si a Uniunii Europene.Basescu traian este mai jalnic decat ceausescu nicolae.ce cauta maine la intalnirea cu Barosso?Romania nu are prim ministru,nu are specialisti in guvern?Ce cauta basescu traian sa-i substituie,asa cum s-a substituit si separarii puterilor in statul roman?Cat il mai suportam noi si Europa?Noi il platim sa fie doar presedinte constituional ,nu dictator stalinist.

 
 

 

 

Citez:

"-am discutat despre crearea de locuri de munca prin deschiderea exploatatiilor de aur si argint".
Cite locuri de munca se creaza de ne tot abureste cu subiectul asta.??
Aurul si argintul sa stea bine mersi acolo unde este..deocamdata.El sa se ocupe de creearea multor locuri de munca ,daca tot i-a placut sa fie presedinte-jucator, in toate judetele si-n toate domeniile de activitate.

 

este clar pentru tot romanul

base a luat malaiul si di inalta sa functie vrea sa-i prosteasca pe romani

Latraii USLamisti iar spumega de furie )))

Ce bine!

 

Bre , de unde mamanabii atatia bani pt postacii USL ?

Fantastic ;
astia au cumva cheia de la Safe , secretul cifrului ?

Poate ca ne vom comporta si noi responsabil , in sfarsit ;
nici nu ar fi greu , e suficient ca parlamentarii sa nu mai vina cu lucrari pt biserici .........

acest presedinte bicisnic

iar si-a dat ficatul peste cap si romanilor le-a ramas in gat lectiile lui,de economie politica, facute pe vapor.
Romanii de buna credinta trebuie sa inteleaga ca acest personaj este malefic si a demonstrat-o de cand a venit la Cotroceni.
Basescu = incompetenta
nepotistism
coruptie la cel mai inalt nivel
politizarea justitiei
manipulare
incoerenta in exercitarea functiei prezidentiale
epurarea populatiei pe criterii profesionale(la indemnul presedintelui cei mai bine pregatiti, din diverse domenii, au luat drumul strinatatilor, si bine au facut pentru ei, nu pentru noi.
asociere cu clanuri tiganesti
mentinerea la conducerea Romaniei, a unui guvern incompetent,conjunctural, care cheltuie milliarede de euro pe tot felul de proiecte care nu vor fi finalizate niciodata, dar care este preocupat sa ia cat mai mult de la cei multi.
Daca era sa ma exprim intr-un singur cuvant: Basescu=Rusine

F.RAIERE - eu am votat pd-l

dar m-am convins -sunt muci.Acum voi vota USL .unii se mai si desteapta ,dar tu ramai p.rost pe viata

he-he ... ati simtit ca e rost de scandal

si v-a impuns voiculescu cu tzepusha .........

vin vremuri grele pt mestecatorii de cuvinte ; ma uitam la Corlatean , o tine langa cu aceleasi texte penibile .
citesc ce scrieti voi , postacii USL : 'geaba !

din pacate exista nici la PDL mai multa glagorie , sa apara in fata natiunii imbracati in negru -- sau camasi verzi , ca acu' e momenttu ! -- si sa zica ca se da meletaria jos din pod .

bleh ..........

vorba e : ce fac eu , in ce moneda sa-mi tin banii ?

cred ca atunci cand ai votat erai...muci!!

pdl nu are nevoie de votul unui specimen ca tine!!

mai baietas destept..sau care te-ai desteptat...

degeaba ti s-a parut ca ti-ai revenit..esti tot asa si poate mai rau. nu ai coloana vertebrala si te duci incotro bate vintul...mai ale Vintu de rasarit.
vezi ca ajungi pe urmele lui geOana.
drum bun danix61...

Vai de capul nostru

Dumnezeule mare! Cum dracu ne-am pricopsit cu o asemenea pacoste? Nici nu stiu ce sa comentez, fiindca tot discursul a fost complet aiurea. De la faptul ca el vrea sa mearga sa le dea lectii ministrilor de finante din UE, prin "facturare" (ce dracu sa factureze si cine?, fiindca furnizorii si/sau executantii factureaza, nu statul) si pina la explicarea finantarii deficitului - ca si cum nu guvernul sau ar fi facut datoriile din anii anteriori -, toate afirmatiile frizeaza absurdul, dovedesc neintelegerea si - ceea ce este si mai periculos - neacceptarea adevarului. Si asta este cel mai periculos, fiindca daca nu sesizezi o problema, nici nu o poti rezolva.

 

Atata stie!

Factura si 10% partea lui!
De asta tot pomeneste de facturare, asa facea cand era pe la M.T.!

cine ?

de miron mitrea zis si manivela vorbesti?sau de ludovic orban zis si" 5000 de e"?

... 10% partea lui? Gresit!

Ie numa' 5%, ca 5% imi da mie! Iar io ... dau si io dau mai departe ... ca asa se face prosperitate .. commonerule!

.

antajat Traian Băsescu pe
liderii europeni? Ca s-o salveze pe escroaca Elena Udrea!

Traian Băsescu s-a dus la Bruxelles hotărit să se răzbune, pentru că Uniunea Europeană a oprit, temporar, pentru Romania dezmătul făcut de Elena Udrea cu bani comunitari. La Consiliul European de toamnă, care s-a desfăsurat duminică in Capitala Belgiei, Pazvante Chiorul a criticat măsura Comisiei Europene luată in cazul Romaniei de a stopa alocările de fonduri nerambursabile pină la intocmirea unui raport clar cu privire la modul in care banii au fost folositi pină acum de Guvernul Romaniei, in special de Ministerul Dezvoltării, păstorit de metresa prezidentială.
Surse din preajma nebunului ne-au comunicat că acesta a reprosat tărilor europene din zona euro faptul că au cheltuit nechibzuit banii, in timp ce pentru Romania s-au stopat fondurile, pe motiv de manevre frauduloase. Mai mult, cu un tupeu iesit din comun, Băsescu le-a cerut europenilor simplificarea regulilor si a procedurilor de achizitii publice din bani comunitari si reluarea acordării de fonduri nerambursabile, in caz contrar existind conform aceluiasi santajist riscul ca Romania să nu poată respecta deficitul bugetar cerut de statutul de membru al Uniunii Europene. Acest mitocan le-a spus liderilor europeni că, pentru a suplini in economia romanească fondurile nerambursabile blocate, Guvernul se va imprumuta pe piată, la dobinzi foarte mari, ceea ce ar duce la nerespectarea regulilor instituite la nivelul Uniunii Europene privind deficitul bugetar. Cu alte cuvinte: Lăsati-ne să furăm, sau vom incălca regulile! Aceleasi surse spun că liderii europeni, pur si simplu, l-au ignorat pe Pazvante Chiorul, ocupati fiind să găsească strategii de salvare a Greciei si de mentinere pe linia de plutire a Italiei si Spaniei.

http://www.ziarul-tricolorul.ro/ultima-ora.html

 

vroiau bani europeni de campanie electorala

oricum e prea mare diferenta intre antonescu si basescu ca scorul sa mai poata fi influentat cu pungi verzi.
uooo stiu base nu candideaza dar orcine altcineva e perceput ca lingaul lu base

,,,,,,,,,

chuky antenescu unde candideaza ? la coafor?

esti din paradisul lui dragnea?

poate ai uitat...teleorman .. liviu dragnea..fonduri UE.

Ceva nu iese in aceasta ecuatie domnule presedinte!

Daca propuneti un deficit mai mic de 3% (personal mi se pare ca si 3% este mic), salarii si pensii nu taiati, someri nu mai faceti altii, asa-zisele investitii le mentineti.....de unde il scoateti? Ca economist nu vad de unde decit poate din .ur!

 

@apollo13

cica a lasat matusa tamara noi mosteniri....iar felix dinu si alizeul vantu..vor sa si doneze averile...sa nu mai vorbim de motocicleanu

Primul merceolog al tarii .....

....isi invata politrucii cum sa factureze iar miine in loc sa zica si el un la multi ani majestate se duce sa-i arate "facturile" facute azi la extemporal de ministrii sai lui Barosso. O sa rida Barosso si cu....

 

TAIE salariile si pensiile ....

nesimtite ale magistratilor.......

Barosso ala 'i in b.ou chiar mai mare decit Ponta!

Vezi si tu singur ce lichea nenorocita a fost la vremea tineretzii si maturitatzii. Acum hodorogu' nu'i decit o mazeta globalista. Asta nu mai ride de mult de nimeni. Is the other way around.

Huliganule b.ou betiv si ordinar este basescu ,iar

comentariile tale sunt comentariile unui huligan ordinar,care spurca acest forum.Dupa felul cum te exprimi tu este sigur fratele t.a.r.f.e.i lui basescu Udrea valentin.

Domnule Basescu nu mai spuneti nimic de recapitalizarea bancilor?

Am putea sa stim daca mai sustineti ideea conform careia statul(BNR) va inceta sa se lase muls de bancile private(straine) si asta in contextul in care aceleasi banci scot masiv valuta din Romania?
Credeti ca exista vreo sansa pentru Romania sa treaca in mod real la folosirea bugetului de stat in mod corespunzator si nu pe facturi de plata trucate de Elena Udrea et Co? Cand aveti de gand sa numiti o comisie independenta care sa investigheze activitatea BNR din ultimii sase ani? Exista vreo sansa sa avem un nou guvernator al Bancii Nationale sau grupul Bilderberg nu permite acest lucru?

 

Nu este adevarat .....

Nu imi vine sa cred ce vad la stiri !!!! Pai acum cate va zile batea cu pumnul [ nu ala pe care a batut acel copil !!] in masa , in fotoliu sau unde apuca , doar ca sa bata cu pumnul , ca Romania este the best [ asta acasa ca in deplasare este altceva !!] , ca deficitul economic a scazut , ca exporturile dau pe afara , pe Putin la pus cu botul pe labe , ce mai U.E. este la mana betivului chior si acum hopa popa tata popa sa rasucit !!! Mai , dar nimeni din anturajul acestui paranoic nu poate sa-i spuna gata , destul , esti un marinar betiv si nu ai ce cauta in acel palat si nu numai acolo ?????? Mi-a placut fantastic de mult ce apreciat si bucurosi au fost toti la bruxelles cand la-u revazut !!!!! Ce sa faci domle , atata stie , atata il duce bibilica !!! Treaba nasoala este , ca , de ce , tot noi santem vinovati ca acest neom care termina de citit o carte in trei ani sa fim raspunzatori ??? Pentru ca sant incapabili astia ????

 

Un fariseu in curtea noastra.

Dezbinatorul Sef ne-a dat o lectie de farismeism in care am recunoscut disperarea si balbaiala din cuvantarea "marelui strateg".Cine seamana vant,culege furtuna,aceasta este recolta a doua mandate.Mai doriti?

 

@2rad

decat sa ne dezbine felix vantu si comicii ponta @ crin...

Ma lesi?

Esti obositor omule. Ai fixatii.

zice Lucica austeritate dura

pai am vrea si noi o austeritate blanda:D
Lucica,e un pleonasm, austeritatea nu e decat dura.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor