Basescu are mai putini bani in cont: La ce capitole s-a imbogatit - vezi declaratia de avere

Luni, 07 Iulie 2014, ora 19:00
5978 citiri
Basescu are mai putini bani in cont: La ce capitole s-a imbogatit - vezi declaratia de avere

Presedintele Traian Basescu si-a facut publica declaratia de avere. Fata de datele de anul trecut se poate observa ca banii s-au imputinat in conturi. In schimb, acum detine mai multe tablouri, ceasuri si bijuterii.

Basescu detine, impreuna cu sotia sa, doua terenuri intravilane in Bucuresti, cumparate in 2003, la unul dintre ele avand o cota parte de 31,5%, se arata in declaratia de avere de pe siteul Presedintiei.

Totodata, cuplul prezidential detine un apartament in Bucuresti cumparat tot in 2003 si unul in Constanta primit mostenire.

Cat despre masini, "parcul auto" prezidential nu s-a schimbat in ultimii ani, seful statului detinand in continuare Dacia Duster (2010) si Fordul BMax (2012).

La capitolul bijuterii si obiecte de arta, presedintele si-a declarat tablouri colectionate din 1989 pana in 2014 in valoare de 19.000 de euro, ceasuri de 45.000 de euro si bijuterii ce valoreaza 25.000 de euro. Cifrele insumate in declaratia de anul acesta sunt cu peste 15.000 de euro mai mari decat cele din declaratia de avere din 2013.

In ce priveste conturile din banci, Traian Basescu are un depozit de 510 euro la ING si alte doua in dolari in care a strans sumele de 1.533, respectiv 2.431 USD. A se remarca faptul ca, in 2013, presedintele avea 42.000 de dolari si peste 30.000 de euro.

Contul curent il are la Unicredit Tiriac Bank, unde sunt declarati 49 de dolari. Mai exista si un depozit transferat la Unicredit de la ABN in care detine 46.273 de dolari.

La BCR, presedintele are pe card 7.251 de lei, in timp ce in depozitul de la aceasta banca are doar 0,42 de lei. Si in acest caz, acum un an, in cont apareau in jur de 400.000 de lei.

Totodata, in declaratia de anul trecut mai aparea si un cont la BRD de 118.000 de lei.

Singurul venit in familia prezidentiala este salariul lui Traian Basescu, respectiv 77.960 de lei pe an, aproximativ 6.500 de lei pe luna.

Basescu, despre terenul de la Nana: O sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum stau graul si orzul

Presedintele a fost implicat intr-un scandal de proportii in ultimul an dupa ce s-a aflat ca fiica sa cea mare, Ioana Basescu, a cumparat un teren agricol in comuna calaraseana Nana, o parte din bani detinandu-i si alti 4,6 milioane de lei obtinandu-i prin credit de la CEC Bank.

Seful statului a declarat atunci ca terenul este pentru el, insa, cu salariul sau, nu si-ar fi putut permite sa isi faca acel credit. Fiica cea mare a presedintelui este notar.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...