Basescu: Armata, implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei, pe furtuna

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 14:38
2637 citiri
Basescu: Armata, implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei, pe furtuna

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in cadrul primirii Comandantului fortelor NATO in Europa, gen. Philip M. Breedlove, ca armata romana este implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei de a pastra lucrurile sub control, pe furtuna.

Seful statului a avut un schimb de cuvinte cu generalul american Philip M. Breedlove despre vremea din ambele tari.

Breedlove i-a spus lui Basescu ca a aterizat, miercuri, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, in conditii de "furtuna mare".

Presedintele Traian Basescu a replicat: "Dar nu comparabil cu ce se intampla in Statele Unite ale Americi, unde vantul ajunge la 140 km/h".

La randul sau, generalul i-a povestit sefului statului ca sotia sa este din Statul Florida si i-a trimis o fotografie cu o pancarta turistica cu textul "Bine ai venit in Statul insorit", in fotografie fiind zapada peste tot.

Basescu il primeste la Cotroceni pe seful MI6

Comandantul suprem al fortelor aliate din Europa a mai aratat ca a avut deja o vizita "minunata" la Aeroportul Kogalniceanu. "Totul merge foarte bine, acolo. Va multumesc pentru cooperarea pe care fortele militare o are cu noi. Ca si comandat militar al NATO, nu pot sa pierd ocazia de a va felicita pentru cei 10 ani in NATO", a declarat acesta.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, la randul sau, ca Armata romana este implicata in operatiunile din ultimele zile legate de fenomenele meteo extreme din tara noastra.

"Pentru moment, dincolo de misiunile pe care le avem in afara tarii, Armata romana este foarte mult implicata in a substitui lipsa de capacitate a administratiei noastre de a pastra lucrurile sub control, in timpul acestei furtuni pe care o avem", a spus seful statului.

Presedintele Basescu a mai spus ca discutiile cu generalul se vor referi in primul rand la Summit-ul NATO din Marea Britanie.

Presedintele a mentionat ca, dupa dialogul cu secretarul general al NATO, este foarte fericit de oportunitatea de a discuta si cu comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR), despre viziunea Romaniei legata de acest Summit.

"Vom discuta, de asemenea, despre situatia securitatii din regiune", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, îi cere demisia lui Robert Negoiţă, după ce primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu de...
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...