Basescu: Armata Romana a dobandit un binemeritat loc printre fortele militare ale lumii

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:41
3088 citiri
Basescu: Armata Romana a dobandit un binemeritat loc printre fortele militare ale lumii
Foto: Facebook/Alaturi de Presedintele Nostru

Presedintele Traian Basescu a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, adresat generalilor si amiralilor, ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor, soldatilor si gradatilor profesionisti, personalului civil, precum si veteranilor de razboi, cadrelor militare in rezerva si in retragere.

"Astazi omagiem Ziua Armatei Romaniei. Este o zi cu o rezonanta speciala in constiinta si istoria poporului roman, cand celebram un eveniment cu valoare de simbol al implinirii nationale, ziua in care ostasii Armatei noastre eliberau, in 1944, animati de dragostea de tara, ultima brazda de pamant din Ardealul rapit prin Dictatul de la Viena.

Aduc respectul si recunostinta mea in fata memoriei celor cazuti pe campurile de lupta pentru apararea tarii si exprim un sincer omagiu veteranilor de razboi, pentru care datoria fata de tara a reprezentat crezul suprem", se arata in mesajul publicat pe site-ul presedintiei.

Sefului statului a aratat ca prin misiunile indeplinite in tara si in teatrele de operatii, militarii romani "sunt la inaltimea faptelor de arme ale inaintasilor". De asemenea, acesta le-a transmis gandurile sale si militarilor aflati departe de casa, in Afganistan, in Balcanii de Vest, precum si in alte parti ale lumii, despre care sustine ca demonstreaza determinarea noastra de a ne respecta angajamentele si de a lupta pentru promovarea si apararea intereselor de securitate ale Romaniei.

"In aceste momente de sarbatoare, cinstim, totodata, cu pretuire si respect, memoria eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii, precum si a militarilor raniti in misiunile internationale si suntem alaturi de familiile acestora.

De Ziua Armatei Romaniei, pot afirma cu tarie ca militarii romani isi fac datoria in acord cu valorile si principiile unui sistem democratic, demonstrand, astfel, ca Armata noastra a dobandit un binemeritat loc printre fortele militare ale lumii. Astfel, ca stat membru al Aliantei Nord-Atlantice si al Uniunii Europene, Romania are, la ora actuala, o Armata care actioneaza, alaturi de aliatii nostri, eficient si profesionist, cu oameni hotarati si dedicati indeplinirii misiunii lor", se mai arata in comunicatul transmis de presedintele Romaniei.

In incheiere, seful statului roman a tinut sa felicite intregul personal al Armatei Romaniei si sa le ureze succes celor care servesc patria.

I.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Basescu mesaj Ziua Armata, #presedinte mesaj militari romani, #Traian Basescu Armata Romana , #presedinte