Basescu, atac la Tariceanu: Liberalul rosu crede ca totul se tranzactioneaza, inclusiv sufletul

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 13:10
5014 citiri
Basescu, atac la Tariceanu: Liberalul rosu crede ca totul se tranzactioneaza, inclusiv sufletul
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu il ataca dur pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acesta ar fi declarat ca romanii din strainatate sunt capabili sa isi vanda "votul pe un mic si o bere".

"Am vazut si auzit declaratiile 'liberalului rosu' cu referire la mici si bere sau la vanzarea voturilor pe care ar face-o romanii din strainatate. Este evident ca nu stie nimic despre cele 5,2 milioane de romani traitori in afara frontierelor care n-au plecat la munca de bine ce le era, care au sufletul parjolit de dorul de casa si sunt cetateni romani.

El crede ca totul se tranzactioneaza, inclusiv sufletul sau dragostea de tara. Si pentru ca vorbeste de cumparat voturi, o sa-i amintesc ca, in 2008, cand a distrus finantele tarii pentru a cumpara voturi cu bani publici (ce ironie ca tocmai el sa vorbeasca de cumparat voturi), tara a fost salvata chiar de remiterile romanilor din diaspora, pe care acum ii desconsidera", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Votul prin corespondenta, praf in ochi pentru diaspora? Ce au facut politicienii pentru romanii de peste granita

Fostul sef al statului mai afirma ca pe 16 noiembrie 2014, "romanii din diaspora au catalizat votul impotriva imposturii".

"Probabil 'liberalul rosu' vrea sa joace pana la capat partitura scrisa de plagiator.

Partidele politice au obligatia sa le asigure exercitarea dreptului la vot. Altfel, risca o reactie imprevizibila a electoratului in 2016.

Oare de ce PSD-istii lui Ponta si PNL-listii lui Iohannis, cot la cot, in Parlament, au respins legea votului prin corespondenta initiata de Eugen Tomac? O fi un USL deghizat? Pe mine, personal, nu ma mai intereseaza voturile, dar tara da, iar romanii din diaspora sunt parte din tara. Lasati-i sa voteze", conchide Traian Basescu.

Presa a dezvaluit, joi, o declaratie pe care Calin Popescu Tariceanu ar fi facut-o in cadrul seminarului "Organizarea alegerilor in strainatate, experienta franceza", organizat de catre Ambasadorul Frantei la Bucuresti in data de 23 ianuarie anul acesta.

Potrivit mai multor publicatii, seful Senatului ar fi spus atunci ca romanii din strainatate "sunt capabili sa isi vanda votul pe un mic si o bere".

Totodata, el ar fi adaugat ca exista riscul ca romanii din strainatate sa-si vanda plicul primit cu ocazia votului prin corespondenta.

I.O.

#Traian Basescu atac Tariceanu, #Traian Basescu romani diaspora, #Traian Basescu vor romani strainatate , #presedinte