Basescu ataca iar acciza lui Ponta: Frate, daca vrei campanie, fa-o pe banii tai! (Video)

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 21:28
1831 citiri
Basescu ataca iar acciza lui Ponta: Frate, daca vrei campanie, fa-o pe banii tai! (Video)

Presedintele Traian Basescu insista ca acciza pe carburant nu era necesara, iar bugetul are resurse sa acopere angajamentele Guvernului. Seful statului a reiterat ca politicienii vor bani pentru campania electorala de anul viitor, etichetand acest lucru drept "imoral".

"Astept ca in zilele urmatoare sa doreasca premierul sa avem o discutie. Eu imi mentin punctul de vedere ca acciza nu trebuie introdusa deloc, pentru ca in buget sunt resurse. Eu nu am anuntat ca nu voi semna mandatul pentru semnarea scrisorii catre Fond fara sa fi discutat cu CE si FMI", a declarat Basescu, la B1 Tv.

Basescu schimba tonul: Declaratia lui Ponta

arata ca putem construi un dialog

Traian Basescu a reitear acuzatiile ca partidele politice vor bani pentru primari si sefii de CJ, avand in vedere ca 2014 este an electoral.

"Cine isi imagineaza ca ma apuc de gesturi bruste care sa surprinda partenerii greseste. Acciza nu era necesara, bugetul are resurse sa acopere angajamentele Guvernului. Problema este ca USL - aici nu e vorba numai de PSD - vor bani in plus pentru anul electoral sa ii pompeze catre primari si presedinti de CJ. Acest lucru mi se pare imoral.

Frate, daca vrei campanie, fa-o pe banii tai, pe banii partidului, nu pune bir pe toata populatia! E unul din cele mai imorale lucruri, dar trebuie sa ne obisnuim cu imoralitatea acestei aliante. Efectul economic este cresterea pretului la combustibil, la toate bunurile de consum, este de franare a cresterii economie. Nu stiu daca s-au speriat de proteste, miscarea transportatorilor a avut si ea efectul ei. Este absolut caraghios sa spui ca nu aplici acciza la motorina, la benzina, da. Cum discriminezi populatia?", s-a intrebat, retoric, Basescu.

Traian Basescu s-a impotrivit introducerii accizei de 7 centi convenita in memorandumul cu FMI, aratand ca acesti bani sunt destinati primarilor si alesilor locali, pentru anul electoral 2014, si campaniilor pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale. El a amenintat ca nu va semna acordul incheiat de guvernul roman cu FMI din acest motiv.

Presedintele Basescu a spus in mai multe randuri ca acciza de 7 eurocenti va duce la o crestere generala de preturi. "Vor fi in mod cert afectati puternic cei cu veniturile cele mai mici, intreprinderile unifamiliale, intreprinderile mici si mijlocii. Vor fi cresteri la pretul alimentelor, la pretul de transport, ca urmare a introducerii accizelor suplimentare", a declarat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu acciza carburanti, #Basescu carburanti buget , #presedinte