Basescu ataca o jurnalista Antena 3: Puteti sa nu mintiti?

Vineri, 12 August 2011, ora 12:53
10335 citiri
Basescu ataca o jurnalista Antena 3: Puteti sa nu mintiti?
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Traian Basescu s-a aratat extrem de iritat, vineri, in cadrul vizitei facute la Mangalia, de intrebarile puse de jurnalisti pe subiectul inghetarii pensiilor.

Seful statului i-a spus jurnalistei Flaviana Marcu, de la Antena 3, ca pune intrebari fara sa se informeze si i-a cerut sa recunoasca faptul ca "intreaba din auzite" si ca nu a citit strategia bugetara a Guvernului.

"Ca sa imi dau seama cat de competenta este intrebarea dumneavoastra, puteti sa-mi spuneti daca ati citit strategia? Puteti sa fiti minimum de cinstiti? Pot fi si ziaristi cinstiti. Ati citit strategia? In ce zona a strategiei, in ce capitol se spune despre inghetare?", a intrebat-o Traian Basescu pe jurnalista.

Cum aceasta a raspuns ca a citit documentul, presedintele a continuat, vizibil iritat, pe aceeasi tema, cerandu-i sa nu mai minta - "Puteti sa nu mintiti?"- si a rugat sa aiba un "minim de decenta".

Cum ziarista nu a i-a mai dat nicio replica presedintelui, acesta a tinut sa precizeze cum este, de fapt, realitatea cu inghetarea pensiilor, subliniind ca, "daca dumneavoastra nu intelegeti, nu inseamna ca altii nu inteleg".

"In strategie nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor, scrie doar despre cei din grupele 1 si 2 de munca, care s-au pensionat dupa 2001, ca nu pot incepe platile suplimentare pentru ei din anul 2012. La 1 ianuarie s-au marit pensiile la 1,4 milioane de pensionari care s-au pensionat inainte de 2001. In momentul de fata, se amana plata diferentei de pensii pentru cei care s-au pensionat dupa 2001", a explicat Basescu.

De altfel, aceasta nu a fost singura iesire agresiva din punct de vedere verbal a presedintelui, el acuzandu-i pe jurnalistii care l-au intrebat daca Romania mai este inca in criza ca nu cunosc realitatea in care traiesc.

"Cred ca intrebarea dumneavoastra va asaza in categoria celor care nu traiesc in Romania. O sa va raspund ca unul care traieste in Romania. Toata Europa si America sunt in a doua criza economica. Dupa parerea mea, suntem in prima criza economica, iar tot ce vedem pe burse este o urmare a deciziilor politice internationale", a precizat seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Basescu jurnalisti, #Basescu pensii jurnalista , #presedinte
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Ce titlul, ai impresia ca a atacat-o fizic!:-(
Poza Basescul
Basescul
rank 5