Basescu ataca Olanda pe Schengen: Nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia!

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 17:01
8740 citiri
Basescu ataca Olanda pe Schengen: Nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia!
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu a criticat inca o data Olanda pentru incrancenarea cu care se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, atragand atentia ca nu punctul vamal romanesc Albita este poarta de intrare a drogurilor in UE, ci Rotterdam.

Aflat la Consiliul European de iarna care are loc in aceste zile la Bruxelles, seful statului roman a tinut o conferinta de presa pentru a prezenta deciziile luate si acordul interguvernamental asupra caruia majoritatea din cele 27 ale UE a convenit. Cu acest prilej, jurnalistii l-au intrebat daca sansele de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen au sporit, in urma negocierilor purtate intre liderii europeni.

Traian Basescu nu a dat un raspuns clar, dar a acuzat Olanda pentru pozitia singulara.

"Toate interventiile au fost impotriva pozitiei Olandei. Presedintele Comisiei Europene a aratat ca Romania si Bulgaria au respectat legea si tratatul. Cea care nu respecta tratatul este Olanda. Este un abuz al Olandei.

Romania are Albita - un punct de frontiera, Olanda are Rotterdam. Imi pare rau, nu Albita este poarta de intrare a alcoolului, a tigarilor si drogurilor de contrabanda. Nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia. Romania continua sa lupte cu prostitutia, cu consumul de droguri", a afirmat Traian Basescu.

C.B.

#Basescu Olanda Schengen, #Romania Schengen, #Basescu summit UE , #presedinte