Basescu ataca Serbia si Ungaria: S-au depasit niste limite! (Video)

Marti, 11 August 2015, ora 12:37
6640 citiri
Basescu ataca Serbia si Ungaria: S-au depasit niste limite! (Video)
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a criticat faptul ca Serbia nu a implementat pana acum acordul privindu-i pe romanii din Valea Timocului si a acuzat Ungaria ca "a depasit limitele in interventionismul politic" prin declaratiile publice.

Fostul sef al statului sustine ca Romania trebuie sa continue derularea unei politici externe "orientata pe reciprocitate" in ce priveste drepturile minoritatilor.

"Drepturile pe care le au minoritatile in Romania trebuie sa-si gaseasca un echivalent in comportamentul guvernelor din tarile din jurul Romaniei", a spus Basescu, marti dimineata, la cea de-a XIII-a editie a Universitatii de Vara a romanilor de pretutindeni, organizata la Izvoru Muresului, din judetul Harghita.

Basescu, despre unirea cu R.Moldova: Rusia nu va mai pleca de acolo

Acesta a amintit despre discutiile din Consiliul Ministrilor de Externe din UE, din anul 2012, cand Romania nu a fost de acord cu inceperea negocierilor de aderare cu Serbia pana nu va fi semnat un acord privind tratamentul minoritatilor de romani din aceasta tara.

"Din pacate, acordul s-a semnat si Romania a ridicat obiectiunea pentru Serbia, dar guvernul de la Belgrad nu implementeaza acel acord", a subliniat fostul sef al statului.

Romanii din Timoc cer iar retragerea ambasadorului Romaniei de la Belgrad: Promoveaza o politica antiromaneasca

"Cred ca toate aceste tari - Ucraina, Serbia, Ungaria - pierd in credibilitate in relatia cu Romania, neacordand minoritatilor romanesti drepturi. Cum poti sa spui ca nu sunt romani 300 de mii de vlahi?", a mai declarat fostul presedinte.

Totodata, Traian Basescu a atacat si autoritatile ungare, din cauza declaratiilor publice ale acestora privindu-i pe etnicii maghiari din Romania.

Ambasadorul Ungariei il ataca pe Victor Ponta: Se foloseste de premierul Orban pentru a juca rolul lui Victor baiatul bun, europeanul

Diplomat maghiar, convocat la MAE dupa declaratiile date de ambasadorul Ungariei

"Ungaria cred ca a depasit niste limite in interventionismul ei politic prin declaratii publice, legat de asa-zisii oropsiti minoritari maghiari din Romania, dar nu se uita ca romanii din Harghita, Covasna si Mures nu au drepturi si resursa fianciara cat au minoritarii maghiari, data de la Guvernul Romaniei", a mai declarat fostul presedinte.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Romania minoritari Serbia, #Basescu etnici maghiari, #Basescu minoritati Serbia , #presedinte
Comentarii