Basescu: Avem nevoie de Statele Unite ale Europei

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 20:48
2940 citiri
Basescu: Avem nevoie de Statele Unite ale Europei
Foto: Antena 3

Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca niciun stat al Uniunii Europene nu poate rezista in arhitectura actuala a Uniunii Europene - prin urmare nici Romania - deoarece efectele procesului de globalizare nu pot fi combatute.

Prin urmare, "vom fi sustinatori fara rezerve a unei Uniuni Europene tot mai integrate", a declarat el la Gala Studentilor Romani din Strainatate, eveniment desfasurat la palatul Parlamentului.

"As veni acolo unde arde acum: Europa, incotro? La Consiliul din 8-9 decembrie nu s-a stabilit nimic altceva decat sanctionarea statelor care nu respecta principiile Tratatului de la Maastricht.

In opinia mea, Romania trebuie sa sustina fara rezerve Tratatul de Consolidare Economica", a spus presedintele la intrunirea cu studentii care studiaza peste hotare, conform Mediafax.

Basescu, catre studenti: Nu-i mai cereti Romaniei sa va primeasca inapoi, ea va asteapta!

"Niciun stat al Uniunii Europene nu poate rezista in arhitectura actuala a Uniunii Europene. Efectele procesului de globalizare nu pot fi combatute, nu pot fi modelate in favoarea cetatenilor UE decat daca statele din Uniune vor ramane unite. Avem nevoie de Statele Unite ale Europei", a sustinut Basescu, mentionand ca, de aceea, "vom fi sustinatori fara rezerve a unei Uniuni Europene tot mai integrate".

2015 - anul intrarii in zona euro

In ceea ce priveste zona euro, adusa si ea in discutie, presedintele a afirmat ca, personal, va insista ca Guvernul si Parlamentul sa mentina obiectivul ca in 2015 sa intram in zona euro.

Seful statului a tinut sa mentioneze ca pana acum companiile de stat n-au fost interesate de performanta, de cresterea competivitatii, dar ca spera ca lucrurile se vor schimba. Traian Basescu a adus in discutie si mineritul, o mina de aur in ceea ce priveste crearea de locuri de munca.

"Romania are resurse: aur, argint, cupru, multe alte metale. Crearea de locuri de munca implica exploatarea acestor resurse. Mineritul trebuie sa devina o activitate prioritara de relansare economica", a afirmat Traian Basescu.

Basescu nu renunta la legea reorganizarii administrative

"Trebuie sa intelegem ca nu mai merge cum mergea. Ori intelegem ca Romania trebuie sa se modernizeze, ori ne autocondamnam. Nu ne condamna nimeni, ne condamnam singuri daca nu suntem de acord cu modernizarea statului", a mai spus presedintele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Traian Basescu Romania UE, #Romania nevoie UE Basescu, #Traian Basescu Gala studentilor, #Romania zona euro Basescu , #presedinte