Basescu: Avem totul sa ne fie bine, cat se poate in Romania, dar trebuie sa fim credibili

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 20:35
2092 citiri
Basescu: Avem totul sa ne fie bine, cat se poate in Romania, dar trebuie sa fim credibili

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca evenimentele din vara au afectat statul de drept si credibilitatea Romaniei, apreciind ca "e pacat, pentru ca aratam bine din punct de vedere economic, avem sanse".

Acesta a subliniat ca referendumul pentru suspendarea sa din vara i-a afectat cel mai mult pe romani abia in luna septembrie, cand trebuia sa se ia decizia privind intrarea in Schengen.

"S-a mers pe amanare, Romania iesind din criteriile politice. Vreau sa intelegeti ca nu ma ingrijoreaza pierderile pentru cei 471 de parlamentari. Pierderea neintrarii in Spatiul Schengen ii vizeaza direct pe romani si economia, care acum este mentinuta in sistemul de controale vamal. (...)

Si cetatenii si economia au avut de pierdut foarte mult de pe urma amanarii deciziei de intrare in Spatiul Schengen, decizie care, puteti vedea in concluzille Consiliului European de primavara, fusese stabilita pentru septembrie", a mentionat seful statului.

Seful statului a facut un apel pentru alegeri corecte in decembrie, apreciind ca "daca si acolo furam, putem spune ca nu mai avem nicio speranta".

Basescu, atac la Parlament: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea mea?

"Aratam rau din punct de vedere al statului de drept si e pacat, pentru ca aratam bine din punct de vedere economic, avem sanse. Una din marile probleme pentru care avem fondurile europene suspendate e legata de conflictul de interese. Romania nu are mecanismul de a garanta ca dincolo de aplicarea legii achizitiilor publice sunt verificate conflictele de interese. Avem tot ce ne trebuie sa ne fie bine, atat cat poate sa ne fie in Romania, cu o singura conditie, sa ne functioneze institutiile, sa ne facem treaba, sa fim credibili....", a subliniat Basescu.

Presedintele si-a exprimat speranta "sa nu fie nevoie sa am si alte iesiri publice", mentionand insa ca "nu voi ezita, in cazul in care va fi cazul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Basescu economie Schengen, #Basescu sanse economie Romania, #Basescu stat drept referedum , #presedinte