Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Avem un furt in Sanatate, nu mai putem continua

Duminica, 11 Martie 2012, ora 11:58
3938 citiri
Basescu: Avem un furt in Sanatate, nu mai putem continua

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni televizate, ca e necesara adoptarea unei noi legi a Sanatatii, intrucat ne confruntam cu un adevarat "furt" in sistem.

Seful statului a acuzat existenta unui grup de interese, alcatuit din producatori de medicamente si conducatori de spitale, care pun presiune pe echipa de la Ministerul Sanatatii, incluzandu-l pe Raed Arafat, care lucreaza la noua lege.

"E o ezitare continua in Ministerul Sanatatii - am vorbit si in Parlament de pachetul minim de servicii. Interesele exterioare fac ca acest pachet sa nu fie adoptat", a spus Basescu la PRO TV.

"(....)Nu mai am de conciliat nimic cu domnul doctor Arafat - toata echipa de la Ministerul Sanatatii e ezitanta si sub presiunea multor interese, de aceea a fost distrusa propunerea publica pentru Legea Sanatatii. Reactia celor interesati sa nu se intample nimic in sanatate a fost atat de puternica, incat ce sa mai spun?", a completat seful statului.

Basescu: Bugetul, scarmanat pentru revenirea salariilor. Nu e momentul scaderii CAS

Basescu ataca OMV pentru pretul benzinei: Politica lor, incorecta

Precum "baietii destepti"

Traian Basescu a comparat grupurile de interese din Sanatate cu cele ale "baietilor destepti" din energie.

"Cum a fost si cu baietii destepti, am avut, am avut, pana a ajuns in justitie, s-a constatat o paguba, asa va fi si in sanatate. Nu mai putem continua asa, e un furt, bolnavii il simt pe spinarea lor", considera Traian Basescu.

El a afirmat si ca "nu poate evalua" daca protestele pro-Raed Arafat" sunt cele care au dus la blocarea Legii Sanatatii, insa a considerat ca e un "drept la libera exprimare" sa i se ceara demisia.

Basescu: Presedintia, cea mai umilitoare perioada din viata mea

Basescu: Udrea, cu tocuri inalte si pantaloni stramti, a avut cea mai buna absorbtie

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu furt Sanatate, #Basescu interese pachet Sanatate, #Basescu presiune interese Sanatate , #presedinte
Comentarii