Basescu baga B1 in vizorul CNA?

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:48
1843 citiri
Basescu baga B1 in vizorul CNA?

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) s-ar putea autosesiza, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a numit, miercuri seara, la B1TV, pe regele Mihai "sluga la rusi" si tradator.

Cristian Mititelu, vicepresedintele Aliantei Civice, sustine ca seful statului a prezentat informatii care contravin adevarului istoric, iar moderatorii nu i-au cerut explicatii suplimentare pentru a lamuri situatia.

"Consiliul National al Audiovizualului se poate sesiza pentru ca era o declaratie care trebuia lamurita de moderatori, trebuiau cerute clarificari. Declaratia contravine adevarului istoric, pe care nu il poate contesta un om politic. Il poate contesta un istoric", explica, la RFI, Christian Mititelu.

Christian Mititelu mai afirma ca "de fapt, a fost un act de curaj, un act patriotic al regelui, care ne-a permis sa iesim dintr-o situatie foarte dificila. In plus, gratie acestei actiuni, Romania a avut sanse mult mai mari de a recupera nordul Transilvaniei".

"Asa ceva mi se pare extraordinar, chiar si din partea unui presedinte care are deseori iesiri necontrolate. Nu pot sa inteleg cum s-a lasat antrenat intr-o sueta la o televiziune si sa spuna asemenea grozavii. Intr-un fel, declaratia lui il reabiliteaza pe maresalul Antonescu, care are locul sau in istorie, insa a fost condamnat pentru uciderea evreilor si tiganilor", adauga Mititelu.

"Antonescu nu era un premier de tipul Boc. Antonescu conducea tara, iar regele Mihai era mai degraba o figura simbolica", a mai spus vicepresedintele Aliantei Civice.

Contactat de Realitatea.net, Rasvan Popescu, presdintele CNA, a declarat ca subiectul va fi luat in discutie daca vor fi semnalate anumite aspecte deontologice.

"Daca se va ridica aceasta problema, sigur ca putem sa vizionam emisiunea respectiva", a spus Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Regele Mihai, #Basescu rege tradator sluga, #rege Mihai sluga rusi , #presedinte