Basescu: BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un Guvern corupt! (Video)

Marti, 11 Februarie 2014, ora 22:07
1129 citiri
Basescu: BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un Guvern corupt! (Video)

Presedintele Traian Basescu a criticat marti seara masura de reesalonare a creditelor anuntata de premierul Victor Ponta, avertizand "BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un Guvern corupt".

"Nu mi-a venit sa cred cand Ponta i-a multumit lui Isarescu pentru colaborarea la 'electorata', nu as fi crezut ca BNR ar fi implicata in aceasta 'electorata'. Am verificat si asa e. Nu mai vreau sa-l vad pe mierosul purtator de cuvant al BNR cum spune ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase", a acuzat Basescu, invitat la B1 TV.

Basescu, atac sustinut la Ponta, moguli, PNL, BNR, FMI. Dezvaluiri despre Becali si "Raiul lui Dragnea"

Potrivit acestuia, nici FMI nu fusese informat despre aceasta "electorata", ci Guvernul i-ar fi "pus-o in fata cu o fermitate incredibila!".

"Institutiile financiare stiu ca a fost implicata in aceste lucruri. Nu eu fac rau BNR-ului, ci ei singuri si-au facut acest rau. Isarescu sa iasa si sa spuna daca minte Ponta, dar va spun eu ca-i va fi greu. Banca Nationala trebuie sa lamureasca public acest episod", a continuat presedintele.

Potrivit acestuia, "electorata" este "un fals, fiindca oamenii vor plati mai mult, deoarece nu sunt luate in calcul si dobanzile, iar termenul de rambursare se prelungeste. Practic, toti romanii vor ajunge in final sa plateasca pentru cei care nu isi mai pot plati ratele".

Basescu a admis, insa, ca exista si oameni care sunt in imposibilitatea de a-si plati ratele, pe care "trebuie sa-i ajutam, dar nu asa". "Nu vorbim aici de credite sociale", a subliniat presedintele.

"Si echipa Fondului a gresit acceptand aceasta solutie. Si dna de la FMI, fiind poate mai putin experimentata, a spus ca e in ordine. Nu, doamna, va spun eu, ca presedinte al acestei tari, ca e gresit", a completat seful statului.

La finalul discutiilor cu Fondul Monetar International (FMI) de saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a anuntat ca persoanele cu venituri sub media nationala, de 1.600 de lei, care au dificultati in plata ratelor la banca, insa nu au depasit scadenta cu mai mult de 90 de zile, vor avea posibilitatea sa beneficieze de o reducere la jumatate a ratelor pe o perioada de doi ani, urmata de o reesalonare a creditului, diferenta de dobanda fiind acoperita de stat.

Ulterior, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a precizat ca "Banca Nationala nu da sfaturi, dar sfatul meu personal este sa fie foarte atenti toti, la masurile care vor fi luate si sa judece cu propriul cap. E important, am mai spus asta si sublinez.

Pana in aprilie, cand se va trece la aceasta masura, fundamentala este comunicarea, daca Guvernul va reusi sa poarte un dialog sincer", a declarat Vasilescu, la Realitatea TV.

Citeste si:
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi, 19 octombrie, că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare...
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile...
Sursa: Ziare.com