Editorial: Basescu, broasca si cu Jack. Sa se pupe mirii!

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 12:20
5448 citiri
Editorial: Basescu, broasca si cu Jack. Sa se pupe mirii!
Foto: Arhiva

Una dintre glumitele de carutas fruntas pe ramura ale lui Ioan Oltean, cu broasca pe care a inghitit-o PDL sarutand PSD pe dinti cu speranta ca e un print vrajit, se dovedeste a fi categorie. Si tot in relatie directa cu Reinscaunatul.

Vazut in imposibilitatea de a-si lasa caprele sa pasca nestingherite pe ogorul razboiului, Traian Basescu este mai putin liber decat s-ar crede.

Mai inspirat decat toata galeria de analisti care cauta prin Australia distanta cea mai scurta dintre doua puncte, Ioan Rus a facut cea mai simpla traducere a primei iesiri la rampa a presedintelui de dupa trimiterea sa in garajul istoriei - un fel de Purgatoriu. Desi intreaga suflare captiva a temelor politice avea pe undeva impresia ca seful statului ori isi va cere scuze pentru ca s-a jucat in fata blocului, ori/si va anunta cat de docil va fi pe drumul coabitarii (si marmota invelea ciocolata in staniol), domnul Basescu a trebuit intai sa se racoreasca, a spus Rus.

Nu era sa apara, dupa doua luni in care i-a suierat glontul pe langa ureche, in mijlocul ratingului maxim, in pozitia ghiocelului, fericit ca destinul l-a incercat, dar ca Dumnezeu l-a readus printre cei mai iubiti de pamanteni trecand cu vederea iadul declansat la gurile Orientului.

Nu avea cum sa intre in amnezie dupa ce s-a aflat la trei secunde de dulapul in care-si tine brevetul de capitan. Deci le-a dat cateva peste falci uzurpatorilor, ca sa nu-si iasa din mana.

Dar de-acus, zise el cu glas sfarsit radicand un piciorus (e bestial Toparceanu!), dar de-acus s-a ispravit!

Doar daca nu cumva e dement. Si nu e! Ce avem noi aici? O rama! Mmm, ce buna e ramaaa! Da, dar iese dintr-o broasca! Sa vina la mine!

E gretos? Teribil! Cu siguranta ca asta simte Traian Basescu gandindu-se ca, in interesul Romaniei, principiul bunei guvernari trebuie sa coincida cu definitia din dictionarul constructiei europene.

Ziceam zilele trecute ca daca i-ar trece prin cap sa mimeze ca uita retorica folosita in campanie - lovitura de stat, tradatori, atac la democratie, talhari - si va sorbi broasca avand sentimentul ca e un pahar cu Jack, nu-l mai salut niciodata - in mintea mea ii vorbesc, il cert, dupa care ne impacam si mergem la popice.

Ca de obicei, eram natarau. Mi-a deschis ochii Rus. Daca nu s-ar intampla astfel, rezulta automat a doua varianta: un nou razboi, dupa care inca unul, o campanie electorala care se va abate de la conventional, indiferent cat de paroxistic ar fi acesta in Romania, si se va transforma in "Sanie cu Zurgalai".

Iar poporul, acest spectator pentru care absurdul a devenit paine cu unt, va fi victima colaterala a victimei colaterale: tara lui. Prin urmare muncim si noi ceva?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Basescu discurs ambasadori, #Basescu declaratie decizie ccr referendum , #presedinte