Basescu: Bugetul educatiei nu este bine gestionat (VIDEO)

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 12:22
1048 citiri
Basescu: Bugetul educatiei nu este bine gestionat (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Liceul Spiru Haret din Capitala, ca ministrul Educatiei trebuie sa gestioneze echilibrat banii alocati acestui domeniu.

Seful statului a precizat ca alocarea de bani de la buget pentru domeniul educatiei nu s-a facut doar pentru salarii, pentru a asigura un standard profesorilor, ci si pentru copii.

Totodata, Basescu a afirmat ca trebuie sa existe un echilibru de sanse intre elevii din mediul rural si cei din mediul urban.

"E o discrepanta de sanse nu intre rromi si romani, ci intre romani si romani", a spus presedintele, adaugand ca elevii de la tara, indiferent de etnie (romana, rroma, maghiara etc.) au slabe sanse de reusita.

In acest sens, el a afirmat ca "in universitati patrund doar 2, 5% din elevii din mediul rural", facand referire si la lipsa de cadre didactice din scolile de la tara.

"Mai sunt multi ani pana cand profesorii sa mearga in mediul rural, dar toaleta, laboratoarele, conditiile in curte, drumul de acces se pot face foarte rapid cu bani de la Uniunea Europeana si de la bugetul de stat", a precizat liderul de la Cotroceni.

"Ce este cert, este faptul ca acum sunt bani pentru a rezolva aceste probleme in doi - trei ani daca se genereaza o politica" de modernizare a scolilor de la sate, a incheiat presedintele.

Acesta a fost prezent, miercuri, la Liceul Spiru Haret din Bucuresti, la o lectie record, la care au participat peste 30.000 de elevi romani din 200 de scoli din tara, impreuna cu cinci milioane de copii din peste 100 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Basescu, #buget, #educatie, #alocat, #gestionat , #presedinte