Ziare.com

Basescu: Calendarul aderarii la Schengen, abia la finalul lui martie

de Anca Serghescu
Joi, 24 Februarie 2011, ora 19:12

   

Basescu: Calendarul aderarii la Schengen, abia la finalul lui martie
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca un eventual calendar privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar putea fi realziat abia la finalul lunii martie.

Basescu a declarat ca un calendar al aderarii Romaniei va fi disponibil abia in martie, dupa inspectia ce va fi facuta la frontiera Bulgariei, reiterand faptul ca Romania nu doreste decuplarea de tara vecina.

Basescu: Nicio vama nu trebuie sa ramana necontrolata, mai ales Constanta

"N-as vrea sa fac publice informatiile pe care le avem sau ce se discuta, nici nu este posibil, pana nu se ia o decizie. Esential pentru noi este sa asteptam acum noua inspectie de la finalul lunii martie, la frontiera Bulgariei, si atunci vom putea evalua un posibil calendar", a spus Basescu.

"Romania pleaca de la premisa ca nu doreste decuplarea de Bulgaria si nu o solicitam. Nu am facut nicio solicitare in acest", a spus Basescu, raspunzand la intrebarea daca are semnale din partea Germaniei, Frantei si Olandei privind un posibil calendar pentru accesul Romaniei in spatiul Schengen.

"Dar nu acceptam conditii suplimentare, acest lucru nu este posibil. Avem un aquis Schengen, l-am indeplinit. Asteptam evaluarea care speram ca va fi pozitiva si vom vedea ce se intampla. Dar Romania nu accepta conditii suplimentare", a intarit presedintele.

"Cele cateva milioane de oameni care se afla ilegal in UE nu au intrat numai prin Romania. Sigur, avem si noi mica noastra contributie. Intram in Schengen, si daca constatam noi probleme ne adaptam, asa cum facem acum cu Tratatul de la Lisabona", a mai spus el.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1173 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor