Basescu, catre ministri: Sunteti condamnati sa aveti succes

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 22:28
3022 citiri
Basescu, catre ministri: Sunteti condamnati sa aveti succes
Foto: Romania Tv

Presedintele Traian Basescu a felicitat Guvernul USL, vineri seara, la depunerea juramantului, si le-a transmis ministrilor ca au o sarcina grea, si anume aducerea economiei pe crestere.

"Votul romanilor inseamna ca sunteti obligati, condamanti sa aveti succes, iar daca voi veti avea succes, atunci si tara va avea succes, la fel si cei 4,5 milioane de cetateni care si-au pus increderea in dumneavoastra. In caz contrar, veti fi singurii responsabili. Aveti premize sa tractati Romania catre crestere economica si n-am sa emit niciun fel de pareri despre ce sa faceti, ati guvernat deja 7 luni, a fost o incalzire buna", a precizat presedintele Romaniei.

Guvernul Ponta2 a depus juramantul - Basescu: Sunteti condamnati sa aveti succes LIVE

Ulterior, Traian Basescu a tinut sa reitereze ca guvernele pedeliste au fost cele care au salvat Romania de la un colaps economic.

"Ceea ce vreau sa va spun, ca un om care a trait in realitatea tarii, din 2004 decembrie si pana acum, este un lucru pe care am incercat sa-l spun public de mai multe ori: stiu ca au fost doar unii care au platit asumarea responsabilitatii de a nu-i lasa pe romani sa astepte, la fel ca grecii, la fiecare trei luni sa mai vina o transa de bani ca sa isi plateasca salariile si pensiile", a punctat presedintele.

El a precizat ca vrea sa faca "un pas inapoi" in timp si a spus ca stie cum a fost la preluarea presedintiei in anul 2004, cand deficitul bugetar era urias, in conditii de crestere economica.

"A trebuit sa existe politicieni care sa isi asume redresarea in 2009 si 2010, unii dintre voi ati fost chiar la guvernare atunci, insa ati uitat", a mai precizat presedintele.

PDL a guvernat impreuna cu alianta PSD+PC, de la 22 decembrie 2008, pana la 1 octombrie 2009, cand pesedistii si conservatorii au demisionat.

Basescu si cresterea economica

Basescu le-a transmis ministrilor si premierului ca tara este echilibrata din punct de vedere macroeconomic si i-a felicitat pentru programul de guvernare, in care sunt incluse niste "angajamente extrem de ridicate".

"Spre sa va atingeti obiectivele, iar atunci veti ramane in istorie ca Guvernul cu o majoritate covarsitoare care a reusit sa readuca romanilor prosperitate si care va reduce decalajul fata de alte state", a punctat Basescu.

La final, presedintele le-a urat ministrilor succes si le-a mentionat ca poate apela la el daca vor avea nevoie.

"Dar eu cred ca stiti tot si chiar mai mult. Mult succes si Sarbatori cu bine!", a incheiat presedintele.

Guvernul Ponta2 a primit, vineri seara, votul de investitura in plenul Parlamentului, fiind inregistrate 402 de voturi "pentru" si 120 "impotriva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Basescu discurs juramant Guvern, #Basescu juramant Guvern , #presedinte
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza u961945
u961945
rank 5
"Sunteti condamnati sa aveti succes "