Basescu, catre notari: Va multumesc pentru ce faceti pentru Romania

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 11:38
3305 citiri
Basescu, catre notari: Va multumesc pentru ce faceti pentru Romania
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a inaugurat, sambata, noul Centru de Conferinte al Notariatului Roman "Auditorium Pallady", prilej cu care a multumit reprezentantilor acestei bresle pentru modul in care isi fac meseria, in repect fata de cetateni si fata de lege.

Seful statului a taiat mai intai panglica de inaugurare si a semnat in cartea de onoare a institutiei, spunand ca i se pare un lucru extraordinar ca si notarii se organizeaza.

La ceremonia de deschidere au mai fost prezenti ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul Turismului, Elena Udrea, dar si fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, de profesie notar.

In discursul tinut in fata celor prezenti, Traian Basescu si-a exprimat respectul pentru meseria de notar si pentru ceea ce fac notarii pentru a mentine "echilibrele din societate".

"Sunteti 2.200 de oameni care asigurati un climat social corect, atat in relatiile interumane, cat si in relatiile de proprietate", a punctat presedintele, trecand in revista cateva dintre evenimentele din viata fiecaruia care se leaga nemijlocit de meseria de notar, cum ar fi casatoria, logodna, divortul sau actele legate de casa.

"Tot ce e esential pentru o familie, pentru un om, e trecut prin filtrul dumneavoastra, iar noul Cod Civil face din notari oamenii care echilibreaza cele mai importante elemente ale unei societati", a adaugat seful statului, subliniind faptul ca desi noul Cod a transferat catre notari responsabilitati impresionante, el a fost implementat fara a genera "convulsii in societate".

"Stiti ca am un copil care face meseria dumneavoastra si m-a susprins maturitatea la care a trebuit sa ajunga repede pentru a tine acel echilibru intre lege si interesele a doua parti care vin in fata notarului. Este una din meseriile care accelereaza extraordinar procesul de maturizare a unui om, spun asta pentru ca vad multi tineri in sala.(..)Meseria de notar trebuie facuta de oameni cu multa experienta si cu o buna cunoastere a legii, a legislatiei europene, dar si cu o buna experienta de viata", a adaugat presedintele Traian Basescu.

"Sper ca Romania va avea un cadastru bun si util in timpul cel mai scurt"

El a subliniat faptul ca meseria de notar este unica si pentru faptul ca "niciodata din fata unui judecator nu vor pleca doua parti multumite, dar din fata unui notar, da" si le-a multumit reprezentantilor acestei categorii sociale pentru faptul ca au contribuit cu 5% fiecare pentru a ridica noul Centru de Conferinte.

"Arata determinarea dumneavoastra de a fi parte a unei societati pe care vreti sa o serviti", a subliniat presedintele, exprimandu-si speranta ca in interiorul noului centru vor functiona "capabilitati moderne gata sa fie puse la dispozitia cetatenilor".

De asemenea, Traian Basescu a afirmat ca "parteneriatul cu institutiile statului trebuie sa continue si trebuie adancit", nefiind sufiecient doar accesul la bazele de date ci si automatizarea altor prestatii.

"Vreau sa cred ca ceea ce a anuntat doamna ministru Udrea astazi va deveni realitate, iar Romania va avea un cadastru bun si util in timpul cel mai scurt, pacat ca s-a intarziat atat de mult", a mai spus seful statului.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze si rolul educativ al meseriei de notar, pentru ca nu toti cetatenii sunt buni cunoscatori ai legii.

"Sunt extrem de constient de faptul ca gestionati un nou Cod Civil, care, in opinia mea, dupa Constitutie este a doua legislatie ca importanta din Romania(...) Va multumesc pentru ce faceti pentru Romania, pentru romani si pentru lege", a incheiat presedintele Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu notari, #Basescu Centru Conferinte notari, #Ioana Basescu notar, #Elena Udrea cadastru , #presedinte