Basescu, catre studenti: Nu-i mai cereti Romaniei sa va primeasca inapoi, ea va asteapta!

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 19:06
6906 citiri
Basescu, catre studenti: Nu-i mai cereti Romaniei sa va primeasca inapoi, ea va asteapta!

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a transmis vineri studentilor, in cadrul Galei Ligii Studentilor Romani din Strainatate, sustinuta la Palatul Parlamentului, "mult succes in anul 2012, care sa se materializeze in atingerea obiectivelor pe care le aveti pentru acest an", el transmitandu-le acestora sa nu mai ceara tarii sa ii primeasca, pentru ca Romania, in realitate, ii asteapta.

Dupa ce a profitat de ocazie pentru a mai adresa presei cateva cuvinte grele, prin intermediul studentilor - "multi traiti in strainatate, va informati din mijloacele mass-media, care, din lipsa de profesionalism, adesea inteleg gresit ce se intampla in Romania sau nu inteleg deloc (...)" - el s-a adresat din nou celor plecati sa invete peste hotare: "ma vad nevoit sa va spun cate ceva despre Romania, care vreti sa va primeasca inapoi. Ea va asteapta, nu-i mai cereti sa va primeasca inapoi", un mesaj diametral opus celui adresat cu ceva vreme in urma medicilor.

De la studenti, la justitie

"Am fost invitat pentru o scurta interventie, va fi ceva mai lunga, vreau sa profit de un lucru care mi se pare important", a facut presedintele trecerea dinspre acest subiect catre cel al justitiei. El a mentionat nevoia de o "justitie performanta, care face dreptate, care aseaza valorile in societate, care nu ezita sa aplice legea, indiferent cui".

Basescu nu renunta la legea reorganizarii administrative

"Aceasta a fost motivatia pentru care justitia romana se schimba profund in fondul ei, stiti probabil ca anul trecut s-au trecut prin Parlament cele 4 coduri", a continuat seful statului, mentionand ca "deja codul comercial a intrat in vigoare, urmeaza si codul de procedura".

Basescu: Avem nevoie de Statele Unite ale Europei

Seful statului a afirmat ca "se simte tot mai puternic un proces accelerat al judecarii cauzelor care se afla pe fond", deoarece "degeaba sanctionezi cu ani de inchisoare pe cineva care a comis o infractiune acum 12 ani".

Risc major in zona urniversitara

Revenind la educatie, presedintele a avertizat si ca exista "un risc major in zona universitara" ca noua lege a educatiei sa nu fie corect implementata si a cerut respectarea legii, comentand ca, alfel, si el se poate face "protopop" dupa ce-si incheie mandatul si sa-si aleaga o functie numita, relateaza NewsIn.

"In ceea ce priveste noua lege a educatiei, avem un risc major in zona universitara, unde foarte greu se accepta principiile noii legi si va trebui sa fim atenti ca legea sa se implementeze asa cum a fost adoptata de Parlament. Va dau doar un exemplu de riscuri ca o lege buna sa nu fie implementata", a avertizat Basescu.

El a precizat ca trebuie sa inceteze interesul ca pentru fiecare lege sa se incerce eludarea ei. "Celebra formula din universitati care au trecut de la rectori, dupa ce au avut numarul de mandate limitate, s-au facut presedinti de universitati si rectori de universitati. Pai, fratilor, daca ar face si oamenii politici la fel, si sa ne gandim asa, ca dupa ce am fost doua mandate presedinte, pe urma sa ma fac protopop, dar deasupra ca functie peste presedintele Romaniei si eventual neales, numit", a criticat seful statului.

Citeste si:
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, a vorbit într-un interviu pentru ProfitTV despre creșterea AUR în sondaje și a declarat că...