Basescu cel neinteles si poporul cel indaratnic (Opinii)

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 15:44
3545 citiri
Basescu cel neinteles si poporul cel indaratnic (Opinii)

Scandalul in care s-a transformat dezbaterea publica pe marginea proiectului Legii Sanatatii tinde sa se termine, ca sa-l citam pe presedinte, intr-un "neaos stil romanesc".

Principalul initiator, dar si marele vinovat al esecului dezbaterii, Traian Basescu, solicita public retragerea proiectului de lege. Aparent demersul presedintelui ar fi democratic, legal si moral.

Totusi, tonalitatea folosita, cu subtile jigniri la adresa cetatenilor de rand, anihileaza atat moralitatea, cat si spiritul democratic.

Marea eroare de comunicare comisa de Traian Basescu, cum ca s-ar pune in pericol existenta SMURD (total fals), cat si comportamentul grobian fata de Raed Arafat au declansat un surprinzator val de simpatie in randul romanilor.

Cateva mii de oameni au iesit pe strazile oraselor sustinandu-l pe Raed Arafat, simbolul SMURD, instituitie pe care romanii o iubesc pentru ca isi face intotdeauna datoria atunci cand viata ne este in pericol. Traian Basescu fie nu a inteles aceasta realitate, fie mimeaza ca nu intelege.

Refuzand sa dezbata, sa dialogheze, presedintele, ajutat de slujitorii din Guvern, isi ia jucaria sa o inchida in dulapior si ii face vinovati pe romani ca nu accepta neconditionat propunerea, citam: "o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sanatate".

Orice roman constient, care-si iubeste tara si care doreste sa traiasca in libertate si normalitate, doreste reformarea atat a sistemului de sanatate, cat si a tuturor componentelor statului si societatii romanesti. Notiunea de reforma a fost insa compromisa treptat si iremediabil de politrucii care au preluat puterea in decembrie 1989.

Inclusiv Traian Basescu, in cariera sa de politician, a fost printre cei care au contribuit la aceasta pervertire a ideii de reforma. Traian Basescu este cel care a compromis ideea luptei impotriva coruptiei din mediul politic. A fost ales de popor pentru ca s-a autoproclamat un fel de cruciat anticoruptie, fiind considerat salvatorul Romaniei din capcana mafiei PSD. A fost aparat de popor impotriva parlamentarilor "tradatori", care doreau sa-l suspende, pentru ca poporul a crezut in promisiunile presedintelui de reforma corecta si morala a tarii.

Ce au primit romanii? Un presedinte cu tendinte autoritariste, care jigneste si sfideaza pe oricine, de la jurnalistul de rand - "tiganca imputita" - pana la Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei - "sluga la rusi".

Un presedinte sub ale carui mandate s-a dezvoltat o mafie a politrucilor din PDL care administreaza discretionar bugetul national si fondurile europene, mafie parca mai puternica pana si decat temuta oligarhie rosie PDSR-PSD, cu ale sale vestite jafuri din anii guvernarilor Vacaroiu si Nastase.

Un presedinte al unei tari in care Justitia reactioneaza ciudat, anchetand foarte des, insa rareori condamnand, indivizi care, dincolo de gravele fapte penale de coruptie comise si deja intrate in folclorul cotidian, par a fi, straniu, si persoane incomode fie pentru presedinte, fie pentru vreun grup de interese din zona acestuia.

Un presedinte care doreste sa ne convinga de atotstiinta lui, de faptul ca el mereu si mereu are dreptate, ca Romania condusa de el este cea mai buna tara posibila, ca doar neputintele noastre, ale cetatenilor de rand, ne impiedica sa intelegem de fapt, cat de fericiti suntem.

Traian Basescu se teme. Se teme de cele cateva mii de cetateni romani, care au comunicat prin retelele de socializare si au iesit in strada, nu ca urmare a vreunei manipulari comise de partidele din Opozitie, ci din proprie initiativa, ca efect al erorilor de dialog si comportament ale lui Traian Basescu.

Sunt convins ca serviciile speciale l-au informat ca reactia romanilor dovedeste ca exista o stare de intensa iritare, de mocnita revolta, ca oamenii s-au saturat nu doar de Traian Basescu, ci si de Emil Boc, Elena Udrea, Mircea Geoana, Victor Ponta, Crin Antonescu, Ion Iliescu, Kelemen Hunor etc., adica de toti politrucii care au condus si conduc tara de la Revolutie incoace.

Traian Basescu nu a dorit sa riste si poate ca a facut unul dintre putinele gesturi de impact national pozitiv de cand a fost ales presedinte al republicii, adica a evitat sa mai toarne gaz peste foc si incearca prin retragerea proiectului Legii Sanatatii sa domoleasca furia populara.

Noi insa ramanem lucizi si cu amaraciunea ca mania noastra nu va schimba cu nimic in bine clasa politica romaneasca, iar, atunci cand vom fi chemati sa votam, vom avea de ales, ca intotdeauna in acesti aproape 23 de ani de falsa democratie, intre cativa demoni mai mari sau mai mici, marca "PCR-Securitatea", al caror singur gand este sa ajunga in fruntea bucatelor si sa ne jefuiasca.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...