Basescu cere bugetul pentru 2015: Faptul ca premierul nu e in Bucuresti nu e o scuza

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 19:17
6631 citiri
Basescu cere bugetul pentru 2015: Faptul ca premierul nu e in Bucuresti nu e o scuza
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului, miercuri seara, sa prezinte urgent proiectul de buget pentru anul 2015, aratand ca absenta din Bucuresti a prim-ministrului Victor Ponta, aflat in concediu, nu reprezinta o scuza.

"Dincolo de atributiile pe care Parlamentul le-a exercitat in aceste zile, prioritatea majora este un proiect de buget. Companiile, firmele, cetatenii implicati in afaceri nu stiu cum sa isi proiecteze anul 2015 in lipsa bugetului si a informatiei daca vor creste sau nu taxele.

Fac apel la Guvern, faptul ca premierul nu e in Bucuresti nu e o scuza. Cer ca Guvernul sa prezinte in cel mai scurt timp proiectul de buget, mai ales ca in spatiul public sunt discutii despre cresterea taxelor, alocarile pentru investitii, mediu sunt extrem de importante. Fac apel la vicepremierul Oprea la accelerarea procesului de pregatire a proiectului de buget si la punerea cat mai rapida in dezbatere", a declarat Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni.

Basescu saluta respingerea amnistiei: Parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii

Marti, premierul Victor Ponta a spus, inainte de plecarea in concediu, ca ministrii trebuie sa pregateasca bugetul pe 2015 inainte de sosirea delegatiilor FMI, CE si BM: "O sa va rog, pana la sosirea delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, sa pregatiti bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbeste cu Finantele si, dupa aceea, pentru masuri speciale, luam decizia politica in cadrul coalitiei si in cadrul Guvernului".

Cele trei delegatii se vor afla la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie.

Ponta, prima sedinta de guvern dupa ce a pierdut alegerile: Ce a zis despre buget

Iohannis: Noi, PNL, dorim sa preluam puterea

La randul sau, presedintele ales Klaus Iohannis a cerut si el, marti, bugetul pe anul 2015: "Sa vina Guvernul sa ne arate de unde plateste pomenile electorale, ce taxe va creste".

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....