Ziare.com

Basescu cere Parlamentului adoptarea cat mai urgenta a sase proiecte de lege

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 17:34

   

Basescu cere Parlamentului adoptarea cat mai urgenta a sase proiecte de lege
Presedintele Traian Basescu a adresat Camerei Deputatilor printr-o scrisoare rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament cat mai urgent posibil a mai multor proiecte de acte normative, printre care proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila.

In scrisoarea sa, Traian Basescu cere adoptarea cat mai urgent posibil a urmatoarelor sase proiecte de lege: proiectul de lege privind punerea in aplicare a Codului de procedura civila, proiectul privind statutul personalului de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor, proiectul privind adoptarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii 287/2008 privind Codul Civil, proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averilor, proiectul pentru punerea in aplicare a Codului penal, proiectul pentru modificarea Legii notarilor publici si a activitatilor notariale.

"Adoptarea primelor patru proiecte de lege se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei. Va mentionez ca deja adoptarea primului proiect (n.r.- cel privind punerea in aplicare a Codului de procedura civila) se afla intr-o intarziere de peste o luna fata de graficul stabilit impreuna cu partenerii nostri europeni. (...)

Tara noastra se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei iar o intarziere in procesul de adoptare a proiectelor sus-amintite ar insemna o nerespectare a angajamentelor asumate", subliniaza seful statului in scrisoarea pe care a adresat-o atat Camerei Deputatilor, cat si Senatului.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pazea, au intrerupt greva uslamistii si vin cu NU in batz:-)

.

 

Ei nu zau?...

Te grabesti tare, moncher, asa-i?!?...
Sa te intrebam ce-i cu graba asta?... Uite nu te intrebam. Ca stim...
Eu mi-aduc aminte si de-un presedinte care zicea ca in 5' de la suspendare isi da demisia!... Ulterior, acelasi presedinte nu s-a mai grabit. Deloc!... Oare de ce?... Da' nici asta nu te mai intrebam. C-o stim. Si pe asta!...
Ce ... "prioritatzi" ai tu, lighioana!...
Taves Bahtalo, coane!... Pe lumea ailalta.

 

mai citeste articolul,

ar putea sa se intimple astfel o minune : vei intelege de ce se grabeste domnul Presedinte.

Nu e nici un,,Pazea,, !

Daca ajung la guvernare USL-amisti tot le for adopta ei altfel adio bani,,nerambursabili,, de la UE.
Noi TREBUIE sa dansam cum ne canta UE si opozitia stie asta.

Ce,,brodesc,,USL-amisti propagandisti este egal cu ZERO.
UE,FMI si BM dau tonul si nu Ponta,Crin,Constantin.

 
 

 

Presedintele Basescu isi face datoria de presedinte patriot

Cere Parlamentului,sabotat de chiulul ,platit de contribuabili,ai USL sa se urgenteze legi menite sa modernizezeromania si si o scoata din "monitorizarea"
discriminatorie!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor