Basescu cere Parlamentului adoptarea cat mai urgenta a sase proiecte de lege

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 17:34
1980 citiri
Basescu cere Parlamentului adoptarea cat mai urgenta a sase proiecte de lege
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a adresat Camerei Deputatilor printr-o scrisoare rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament cat mai urgent posibil a mai multor proiecte de acte normative, printre care proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila.

In scrisoarea sa, Traian Basescu cere adoptarea cat mai urgent posibil a urmatoarelor sase proiecte de lege: proiectul de lege privind punerea in aplicare a Codului de procedura civila, proiectul privind statutul personalului de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor, proiectul privind adoptarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii 287/2008 privind Codul Civil, proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averilor, proiectul pentru punerea in aplicare a Codului penal, proiectul pentru modificarea Legii notarilor publici si a activitatilor notariale.

"Adoptarea primelor patru proiecte de lege se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei. Va mentionez ca deja adoptarea primului proiect (n.r.- cel privind punerea in aplicare a Codului de procedura civila) se afla intr-o intarziere de peste o luna fata de graficul stabilit impreuna cu partenerii nostri europeni. (...)

Tara noastra se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei iar o intarziere in procesul de adoptare a proiectelor sus-amintite ar insemna o nerespectare a angajamentelor asumate", subliniaza seful statului in scrisoarea pe care a adresat-o atat Camerei Deputatilor, cat si Senatului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Basescu scrisoare Parlament adoptare legi, #Basescu urgentare adoptare legi , #presedinte