Basescu cere reexaminarea legii care interzice produsele etnobotanice

Vineri, 05 Martie 2010, ora 22:00

   

Basescu cere reexaminarea legii care interzice produsele etnobotanice
Presedintele Traian Basescu a cerut, vineri, reexaminarea proiectului de completare a legii privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, motivand ca, la o zi dupa adoptarea in Parlament, Guverul a emis o ordonanta de urgenta cu un continut mai cuprinzator.

Potrivit solicitarii, in conditiile in care exista o ordonanta de urgenta in vigoare ce are un continut mult mai cuprinzator decat cel al legii trimise la promulgare, se impune reexaminarea acestei legi in vederea punerii sale in acord cu dispozitiile cuprinse in ordonanta de urgenta, relateaza Evenimentul Zilei.

Actul normativ trimis spre promulgare completeaza Legea 143/2000 prin incriminarea comercializarii, vanzarii, punerii in vanzare, distribuirii, livrarii produselor etnobotanice, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, lista produselor urmand sa fie stabilita prin ordin al ministrului Sanatatii, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a acestei legi.

Camera Deputatilor a adoptat, in 9 februarie, un proiect de lege care prevedea interzicerea comercializarii, punerii in vanzare, distribuirii si livrarii produselor etnobotanice, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, proiect initiat de un grup de deputati.

Proiectul stabileste ca punerea in vanzare, distribuirea si livrarea unor astfel de produse sunt interzise si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la trei ani.
Guvernul a emis, in 10 februarie, o ordonanta de urgenta prin care s-a interzis comercializarea unui numar de 36 substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1952 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
corNICA
rank 2
fara droguri
"Decizia guvernului Boc de a interzice, comercializarea acesor produse reprezintă, doar o incercare de acoperire a urmelor, de musamalizare a scandalului. Surupăceanu sustine că, din informatiile sale, ministerul Sănătății a autorizat cele nouă societăti importatoare de droguri in beneficiul unor grupări apropiate PDL, motiv pentru care va propune, infiintarea unei comisii parlamentare care să stabilească cine se află in spatele acestei afaceri.
Chestorul Pavel Abraham, fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog, care a fost "castrată" exact in perioada exploziei afacerii produselor etnobotanice, a declarat că "cineva a avut interes să adoarmă constiinta publică" si că Romania nu a mai prezentat UE, in ultimii doi ani, date despre consumul de droguri autohton, fiind restantieră la acest capitol"

http://surupaceanu.ro/2010/02/culisele-politice-ale-afacerii-drogurilor-etnobotanice/
Mr_Fox
rank 2
O fi cerut EBA revizuirea
Fratii ei drogati sunt in suferinta! Nu face nimic pentru ei ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor