Basescu cere reexaminarea legii privind autorizarea constructiilor

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 23:14

   

Basescu cere reexaminarea legii privind autorizarea constructiilor
Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului spre reexaminare completarile Legii privind autorizarea executarii lucrarilor de contructii, motivand ca aprobarea tacita a autorizatiilor de constructie poate da nastere "unor practici periculoase".

Legea pentru completarea art. 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, transmisa presedintelui spre promulgare, dispune aprobarea tacita a autorizatiei de construire pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, daca nu a fost emisa de catre autoritatile competente in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete.

Seful statului arata, in motivarea cererii de reexaminare trimise Parlamentului, ca Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii sanctioneaza deja contraventional nerespectarea termenului de 30 de zile de emitere a autorizatiilor de constructii, astfel incat nu sunt necesare noi garantii pentru respectarea acestui termen, actualele reglementari asigurand emiterea cu celeritate a autorizatiilor de constructii.

Presedintia atrage atentia ca procedura aprobarii tacite a autorizatiilor de constructie "poate da nastere unor practici periculoase, prin autorizarea unor lucrari de constructii care incalca prevederile legale de acordare a autorizatiilor de constructii, precum si normele de urbanism, de disciplina in constructii ori de demolare a unor imobile cu valoare istorica si arhitecturala".

"Tinand cont de aspectele mentionate mai sus, semnalate de altfel de mai multe organizatii civice, precum si de Consiliul Legislativ cu ocazia emiterii avizului, de Guvernul Romaniei prin punctul de vedere exprimat, de Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului, de Comisia pentru Administratie Publica, Organizarea Teritoriului si Protectia Mediului a Senatului, consideram necesara respingerea legii", conchide seful statului in cererea adresata Parlamentului.


Sursa: rNews

Articol citit de 1793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
V. Ninosu
rank 1
A'nceput la Chior sa-i pese, a'nceput sa-si faca treaba!
Macar acum, la plecare, ca a stat destul degeaba!
Astept lifta sa apara, sa se puna pe bocit,
La TV si in ziare, se pricepe la cersit!
Dupa 5 ani de sfidare, de scandal si de tuns oi,
A venit, iata, momentul, chioru' e pe locul doi!!
ozzie-is-free
rank 3
na beleaua...
A simtit ca e momentul sa -si faca si treaba...dar cand a dat ca primar acceptul pentru blocul de langa Catedrala Catolica cum a fost...Sufle vantul de plecare de la Cotroceni si tre sa ingrase porcul pe ultima suta de metrii...
antimitocani
rank 1
sunteti
doi fraieri habarnisti dintre care ninosu si obraznic si jignitor
hades
rank 1
anti-antmitocanul
Ba mitocane,ce ai cu ninosu?
E mort asa cum veui fi si tu.
belzebut
rank 1
Ce spui securistule Iulian Leca?
Si p.i,z,d,e,l,e proaste de la ziare .com,
Dupa casa din Mihaileanu se corect infractorul Basescu?
h1N1
rank 1
PA !
Băsescu să ne lase cu povestile lui ,a făcut ce a vrut in 5 ani dar nu se vede mare lucru .Nici infrastructură,nici sănătate ,nici invătămint dar el le stie pe toate cum trebuie făcute.Detestă PSD cu toată incrincenarea dar in urmă cu ceva timp s-au iubit.După ce a desfăcut atitea "căsnicii" acum plinge că e singur .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor