Basescu cere reexaminarea legii privind profitul Loteriei Romane

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 13:26

   

Basescu cere reexaminarea legii privind profitul Loteriei Romane
Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului, spre reexaminare, un act normativ potrivit caruia, incepand cu 2009, salariatii Loteriei Romane primesc o cota de pana la 10% din profitul contabil, ramas dupa deducerea impozitului pe profit.

Seful statului considera ca legea prin care se da posibilitatea salariatilor Companiei Nationale "Loteria Romana" ca, incepand cu exercitiul financiar al anului 2009, sa participe la profitul net al companiei, prin repartizarea unei cote de 10 la suta din profitul contabil, ramas dupa deducerea impozitului pe profit, "nu este oportuna", informeaza Newsin.

Seful statului considera ca este necesar sa se cunoasca cuantumul profitului realizat de Loterie in ultimii ani, precum si situatia personalului acestei companii pentru a se putea stabili ceea ce presupune repartizarea catre salariati a unei cote de 10 la suta din profitul contabil, ramas dupa deducerea impozitului pe profit.

Motivarea initiatorilor acestei legi, conform careia "Prin prezenta propunere legislativa se va realiza eliminarea caracterului discriminatoriu aplicat Companiei Nationale "Loteria Romana" - S.A. si alinierea acestei companii la schema general valabila pentru toti ceilalti agenti economici din economia nationala, in ceea ce priveste participarea salariatilor la profitul net al companiei, prin repartizarea unei cote de pana la 10% din profitul net..." nu este pe deplin sustenabila, arata seful statului, deoarece Loteria Romana desfasoara o activitate monopol de stat, fara a avea concurenta pe piata.

Pe de alta parte, impozitarea acestor categorii de venituri urmeaza un regim fiscal diferit fata de celelalte venituri din salarii, acest lucru determinand o contributie mai mica la bugetul asigurarilor sociale de stat si, in consecinta, diminuarea veniturilor bugetare.

Legea initiata de sase deputati conservatori prevede repartizarea a 10% din profitul contabil ramas dupa deducerea impozitului pe profit, dar nu mai mult decat nivelul unui salariu de baza mediu lunar realizat la nivelul Loteriei Romane in exercitiul financiar de referinta, pentru participarea salariatilor la profit in baza mandatului acordat adunarii generale a actionarilor de conducerea Ministerului Economiei si Finantelor.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1540 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Vasi
rank 5
Nu ma mira decat faptul ca aceasta lege a putut trece de parlament!
Ba, imi cer scuze, ma mira si faptul ca Presedintia a observat ce tun zdravan se pune la cale!!
Ca, daca s-ar fi cascat ochii la momentul respectiv, n-ar fi fost prezentata presedintelui spre promulgare o lege atat de controversata si de periculoasa cum este cea a cresterii salariilor cu 50%!!
ana care a primit scrisoare de la loto
rank 1
asta-i buna!
ha,chiar ca-i buna!Dupa ce doamna presedinte Minca s-a straduit sa transmita fiecarui angajat de la loterie o scrisoare electorala de catava pagini in care subliniaza rezultatele pe care le-a obtinut de cand e la conducerea loteriei ,impreuna cu PC-ul si marea realizare,obtinerea procentului de 10% din profit,vine Basescu si ii lasa scrisoarea fara obiect.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor