Basescu cheama partidele, luni, la consultari (Video)

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 14:16
4164 citiri
Basescu cheama partidele, luni, la consultari (Video)

Presedintele Traian Basescu a invitat partidele si formatiunile parlamentare la consultari, luni, incepand cu ora 15.00.

In scrisoarea adresata presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei sunt inscrise urmatoarele teme:

* Perspectivele economice si sociale ale anilor 2011 si 2012;

* Probleme legate de accesul Romaniei in Spatiul Schengen;

* Prioritatile legislative pana la sfarsitul anului 2010.

In invitatie se mai precizeaza ca fiecare delegatie poate fi alcatuita din trei persoane.

Reamintim ca la ultimele doua runde de consultari organizate la Cotroceni de presedintele Traian Basescu partidele de Opozitie, PSD, PNL si PC, au refuzat sa participe, motivand ca nu doresc sa discute cu liderii UNPR, partid care nu a participat la ultimele alegeri ci este format din parlamentari care au parasit diverse formatiuni politice.

PNL nu merge la consultari

Contactat de Antena3, purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a afirmat ca in mod cert PNL nu va participa la aceste consultari.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat la Antena3 ca, in opinia sa, seful statului apeleaza la un nou exercitiu de imagine si nu crede ca PSD va participa la aceste consultari, dar a precizat ca o decizie finala va fi luata, luni, in Biroul Permanent.

In schimb, presedintele PC Daniel Constantin s-a aratat interesat de subiectele inscrise pe agenda consultarilor, sustinand ca acestea merita sa fie analizate cu atentie si discutate cu partidele aflate la putere.

"Noi am propus un plan alternativ de dezvoltare (...)Este nevoie de linii economice si sociale care trebuie luate de orice partid aflat la putere", a mai spus Daniel Constantin precizand, de asemenea, ca o decizie finala privind participarea la consultari va fi luata in forurile de conducere.

De cealalta parte, liderul de grup al minoritatilor Varujan Pambuccian si vicepresedintele UDMR Kelemen Hunor au declarat ca vor participa la consultarile de la Cotroceni, pentru ca subiectele de discutie sunt extrem de importante pentru Romania.

De asemenea, presedintele de onoare al UNPR Cristian Diaconescu a spus ca va merge la consultari, neexistand niciun motiv de a le respinge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Basescu partide consultari, #consultari , #presedinte