Basescu cheama partidele la consultari - vezi raspunsul liderilor

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 21:14
2697 citiri
Basescu cheama partidele la consultari - vezi raspunsul liderilor

Presedintele Traian Basescu a invitat, vineri, partidele la consultari - reactia politicienilor nu a intarziat sa apara si exista semnale ca, de data aceasta, la discutii va participa si Opozitia, care pana acum a refuzat invitatiile presedintelui.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat vineri, la Focsani, ca liderii USL vor lua o decizie sambata cu privire la invitatia presedintelui Traian Basescu la consultari, adaugand ca subiectul reorganizarii teritoriale ar putea fi una din situatiile exceptionale cand Opozitia poate accepta un dialog.

"Vom discuta la nivelul USL, vom lua o decizie si o vom face cunoscuta. Am spus (n.r. in trecut, in numele PNL) ca nu mergem la consultari cu exceptia situatiilor cand e vorba de formarea unui nou guvern, a situatiilor exceptionale si, din acest punct de vedere, discutia despre o astfel de reorganizare administrativ-teritoriala poate sa fie. Ca e posibil sau nu, va vom spune maine dupa ce discutam. In orice caz, USL va merge sau nu doar ca USL la aceste discutii", a afirmat liberalul.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca spera intr-un raspuns pozitiv al USL privind consultarile, apreciind ca, daca PSD si PNL au in perspectiva sa vina la guvernare, ar trebui sa raspunda propunerii de dialog, insa daca vor sa ramana in Opozitie si dupa 2012 probabil vor refuza.

"Daca au in perspectiva sa vina la guvernare, cred ca ar trebui sa raspunda pozitiv unei propuneri de dialog. Daca decizia este sa ramana in opozitie si dupa 2012, sigur, va fi un refuz, pentru ca nu te intereseaza viitorul sau nu esti atat de responsabil de viitor atunci cand iti propui sa ramani in opozitie", a spus Basescu, exprimandu-si insa speranta ca USL va participa la negocierile anuntate pe tema reorganizarii administrative si a Constitutiei.

Minoritatile confirma

La consultari se pare ca vor participa si minoritatile, partener fidel la Coalitia de Guvernare, care pana acum au raspuns pozitiv la invitatiile presedintelui.

Liderul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca grupul sau va participa la consultarile pe tema revizuirii Constitutiei si a reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii daca va primi o invitatie in acest sens si "devreme ce va aparea un dialog".

"Sigur ca o sa participam, iar propunerile o sa le anuntam atunci. Noi le-am formulat de mult propunerile respective, dar le vom reanunta atunci. Le vom spune atunci ca sa fie spuse intr-un context - sunt si celelalte propuneri sunt si astea ale noastre. Ca apoi iarasi ajungem sa facem un dialog prin presa care nu duce la nimic bun", a subliniat Pambuccian.

Udrea spune "da" in numele PDL

Pedelistii au raspuns pozitiv la invitatia presedintelui, prin vocea Elenei Udrea, sefa PDL Bucuresti, care spera ca, de data aceasta Opozitia sa fie onesta.

Basescu vrea sa se adreseze Parlamentului pe 27 iunie

"Partidul Democrat Liberal sustine atat modificarea Constitutiei, cat si reforma administrativ teritoriala a Romaniei si, in mod cert, ne vom prezenta la aceste consultari", a declarat, vineri, Elena Udrea.

Potrivit acesteia, este evident, din reactia partidelor din Opozitie, ca "exista un consens pentru anumite prevederi dintre cele propuse de presedintele Romaniei, atat pentru modificarea Constitutiei, cat si legate de reforma administrativ-teritoriala a Romianiei".

"Ca urmare, sunt convinsa ca aceste consultari sunt utile si pot duce la un rezultat agreat de toata clasa politica, desigur, daca Opozitia se va purta de data aceasta cu onestitate", a afirmat Udrea.

Presedintele PDL Bucuresti a adaugat ca nu-si aduce aminte "cand vreodata Opozitia a venit la consultari initiate de Traian Basescu", dar "poate, avand vedere faptul ca vorbim de un proiect major, cel mai important proiect pentru Romania sau cele mai importante doua proiecte din Romania - modificarea Constitutiei si reforma administrativ-teritoriala - poate ca de data aceasta vor merge la consultari".

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca invita liderii partidelor politice, si de la Putere si din Opozitie, la consultari pe tema revizuirii Constitutiei si a reorganizarii administrative a Romaniei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu, #consultari Basescu, #Basescu partide consultari , #presedinte