Basescu, chemat la audieri in Parlament pe tema prezidentiabilului-ofiter acoperit

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:55
3936 citiri
Basescu, chemat la audieri in Parlament pe tema prezidentiabilului-ofiter acoperit
Foto: B1.ro

Presedintele Traian Basescu ar putea fi chemat la audieri in Parlament in contextul discutiilor legate despre candidatul la prezidentiale care ar fi fost ofiter sub acoperire, declaratie facuta de seful statului in urma cu o saptamana.

Alesi ai PDL si PNL au depus marti cererea de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta, in care solicita si chemarea lui Traian Basescu pentru a da explicatii cu privire la declaratiile din 9 septembrie, arata Romania Tv.

Solicitarea este semnata de 109 deputati PDL si PNL, iar la comisie nu este chemat doar presedintele, ci si candidatii la prezidentiale si reprezentanti ai serviciilor de informatii.

"Am inregistrat astazi (marti - n.red.) cererea noastra adresata Biroului Permanent al Camerei Deputatilor privind constituirea unei comisii parlamentare de ancheta la nivelul Camerei Deputatilor pentru a lamuri aceasta informatie lansata in spatiul public de presedintele Traian Basescu cum ca unul dintre candidati la cea mai inalta functie in stat este ofiter acoperit", a spus Tinel Gheorghe, liderul deputatilor PDL.

Acesta a mentionat ca spera ca, in cel mult doua saptamani, cu sprijinul lui Traian Basescu, "sa lamurim acest aspect foarte, foarte important pentru curatenia si pentru ca aceasta campanie electorala sa nu fie umbrita sau stirbita de acuzatii care nu pot fi probate".

"Sub nicio forma intentia noastra nu este de a arunca vreo umbra asupra activitatii acestui serviciu, dar aspectul, problematica ridicata de presedintele Traian Basescu este foarte importanta si foarte grava si nu poate fi lasata nelamurita", a mai spus Tinel Gheorghe.

Nu in ultimul rand, liderul deputatilor PDL a cerut parlamentarilor PSD sa sustina demersul, daca acest partid "nu are nimic de ascuns, daca Victor Ponta nu este cel spre care se indreapta afirmatiile presedintelui". Cererea PDL si PNL ar urma sa fie discutata miercuri.

Basescu explica "dezbracarea" prezidentiabililor: Sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti

Pe 9 septembrie, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu a detaliat declaratia facuta in vara cu privire la "dezbracarea" candidatilor la prezidentiale in campania electorala.

Seful statului a precizat ca acestia pot recunoaste singuri daca au fost ofiteri acoperiti: "Candidatii au timp ca inainte de a-si depune candidaturile sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti".

Liderul deputatilor PDL: Basescu sa spuna cine este prezidentiabilul ofiter acoperit

Pe 5 august, presedintele a declarat ca, aflandu-se in ultimele luni de mandat, nu are de ce sa menajeze pe cineva si ca va vorbi in campania electorala pentru prezidentiale.

"Am vazut prea multe si o sa vorbesc campania asta. Pe unii dintre ei ii voi dezbraca public. Sunt candidati deja anuntati care au lucruri ascunse in CV-ul lor. Cetatenii trebuie sa stie despre candidat tot", a afirmat Traian Basescu.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#comisie ancheta ofiter acoperit, #Traian Basescu ofiter acoperit, #Basescu audieri ofiter acoperit , #presedinte