Basescu: Cineva s-a urcat cu piciorusele pe Cazanciuc si pe Nitu, care accepta presiunea politica

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:50
1969 citiri
Basescu: Cineva s-a urcat cu piciorusele pe Cazanciuc si pe Nitu, care accepta presiunea politica
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a vorbit, joi, despre recentele schimbari din cadrul DNA, dupa ce procurorul Lucian Papici si adjunctul acestuia, Mariana Alexandru, au fost demisi de catre procurorul general.

Basescu a precizat ca miercuri a discutat cu ministrul Justitiei si i-a spus ca fie atent la nominalizarile pentru DNA, regula fiind ca sefii structurilor sa fie cer care propun in functii.

"Daca CSM are argumente profesionale ca procurorii nu trebuie numiti, e in regula, dar principiul este ca sefii DNA, DIICOT sa propuna propriii lor adjuncti", a spus presedintele intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, adaugand ca este vorba despre "o imixtiune a politicului care a dat ordin procurorului general sa faca ceva".

Basescu:Ma gandesc sa denunt pactul de coabitare. Ponta e mincinos LIVE

"Lui Papici i se spune procuror basist. Eu niciodata nu l-am vazut! Mi-era suficient cand Morar spunea: il vreau sef pe Tulus, pe Papici. Nu era treaba mea, nu am vazut-o pe Mariana Alexandru", a adaugat Basescu.

In plus, el a spus ca miercuri a discutat si cu procurorul general si i-a spus ca nu este bine ceea ce face. Acesta a precizat ca avea informatii cum ca ar fi mare agitatie pe aceasta tema in interiorul PSD, spunand ca partidul a mizat pana in ultima clipa pe schimabrea lui Papici.

Basescu a subliniat ca i s-a parut "grav" discursul de substituire a lui Nitu, care "l-a facut in toate felurile pe Papici", si ca la DNA exista oameni care "nu vor inghiti la nesfarasit tipul acesta de interventie brutala la comanda politica".

Declaratiile presedintelui vin la scurt timp dupa ce Lucian Papici, seful Sectiei DNA de combatere a coruptiei, si adjunctul acestuia, procurorul Mariana Alexandru, au fost inlaturati de la conducerea sectiei, fara nicio motivatie, de catre procurorul general Tiberiu Nitu.

CSM, instiintat despre inlocuirea procurorilor Papici si Alexandru. Tensiuni Kovesi-Nitu

El a spus ca mandatul procurorilor este limita prin lege si ca un procuror nu poate avea mai mult de doua, completand ca e bine ca din 6 in 6 ani sa se mai schimbe conducerile difverselor structuri ale statului. "Ce e in neregula in ceea ce priveste numirile Papici-Alexandrescu este ca acum 7 zile, pentru procurorul general oamenii astia au fost buni si i-a delegat pentru 3 luni. Trebuie sa ai o justificare - ori ca a fost numit titularul, ori ca a incalcat legile", a precizat Basescu.

In opinia presedintelui, "ce au facut Nitu, Cazanciuc si Ponta a compromis Romania", iar revocarea ar fi rezultatul faptului ca "cineva s-a urcat cu piciorusele pe Cazanciuc si pe Nitu, care accepta presiunea politica". "Aceasta actiune va fi subiniata cu rosu in Raportul MCV", spune Basescu.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu DNA, #Traian Basescu Papici, #Traian Basescu Papici demis , #presedinte