Basescu creste, PC e la 0% - Sondaj al institutului lui Dan Voiculescu

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 20:28
4178 citiri
Basescu creste, PC e la 0% - Sondaj al institutului lui Dan Voiculescu
Foto: Arhiva

Un sondaj realizat de CCSB, institut apropiat lui Dan Voiculescu, arata ca Traian Basescu urca in preferintele electoratului in timp ce Partidul Conservator, fondat de acelasi Dan Voiculescu, este cotat cu 0%.

Antena3 a difuzat doar o parte din rezultatele oferite de acest sondaj, cele favorabile, dar jurnalistii de la Evenimentul Zilei afirma ca au obtinut sondajul in format electronic si el contine informatii defavorabile PC si lui Crin Antonescu, motiv pentru care nu au fost date publicitatii de postul de televiziune citat.

Invitat la B1TV, jurnalistul Malin Bot a declarat ca EVZ are informatii potrivit carora s-ar face presiuni pe casa de sondare pentru a nega existenta unei anumite parti ale sondajului. "Daca cineva neaga (...) noi vom publica absolut totul, in detaliu", a precizat el.

Conform datelor publicate de EVZ, sondajul CCSB arata ca daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlament, acestea ar fi castigate de USL cu 67%, PDL s-ar situa pe locul doi cu 13%, urmat de PP-DD cu 8%, UDMR- 4%, PRM- 2%.

In interiorul Aliantei USL, cele mai multe procente in cazul in care ar candida separat le-ar lua PSD - 38%, iar PNL - 22%, in timp ce partidul lui Dan Voiculescu, PC, este cotat cu 0% din voturi.

Acelasi sondaj arata ca 30% dintre respondenti sunt multumiti de activitatea presedintelui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni potrivit masuratorilor CCSB.

De activitatea lui Victor Ponta in calitate de premier al Romaniei sunt multumiti 51%, in timp ce in 47% s-au declarat nemultumiti.

In relatia institutionala cu Traian Basescu, 59% dintre romani spun ca Victor Ponta ar trebui sa colaboreze mai mult cu seful statului, in crestere cu 3% fata de luna precedenta.

In ceea ce priveste numirea procurorilor la sefia DNA si a Parchetului General, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de castigat din intreaga situatie. Astfel, 33% dintre romani au raspuns ca Victor Ponta a avut cel mai mult de castigat, iar 30% au apreciat ca principalul castigator este Traian Basescu.

In schimb, perdantul intregii situatii este presedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenti au apreciat ca seful Senatului are cel mai mult de pierdut si doar 7% ca are de castigat.

Potrivit cercetarii CCSB, 48% dintre romani au raspuns ca sunt total de acord sau oarecum de acord cu numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, in timp ce doar 27% au raspuns ca sunt total impotriva sau oarecum impotriva.

Sondajul a fost realizat in perioada 5-11 aprilie pe un esantion de 1.003 persoane si are o eroare maxim admisa de +/_3,1%.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...