Basescu: Cum ii sta PSD cu Ponta sustinut de Voicu?

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 17:36
1302 citiri
Basescu: Cum ii sta PSD cu Ponta sustinut de Voicu?

Presedintele Traian Basescu i-a laudat pe cei din PDL pentru faptul ca i-au exclus din partid pe cei arestati pentru coruptie si a aratat cu degetul spre presedintele PSD, Victor Ponta, care a organizat un miting de protest cand presedintele cJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie si e sustinut de senatorul Catalin Voicu, arestat mai mult de un an pentru coruptie.

"Cand e dificultate un parlamentar din Opozitie, merg pe scari, manifeste - Pitestiul nu a fost demult, ci foarte curand. Domnul Ponta spunea ca e proces politic. Daca apreciez ceva e ca PDL, desi nu a facut ce trebuia sa faca in interior privind coruptia, i-a exclus din partid. Si-au adus aminte ca in 2001 a pierdut 100 si ceva de consilieri pentru ca nu a acceptat conflictul de interese

Codul Monicai Macovei trebuiau sa-l aiba demult adoptat. L-au si modificat si au mers la excludere. Foarte multi politicieni merg pe prevederile legale - cum ii sta PSD cu Voicu sustinandu-l pe Ponta? E bine, ca partid, cand ai un asemenea incident, partidul sa impuna propriile standarde", crede Traian Basescu.

Numai nu i-am rugat pe Ponta si Antonescu

Traian Basescu spune si-ar fi dorit o cooperare cu Opozitia, insa aceasta nu vrea decat sa dea jos Guvernul si sa schimbe presedintele, fara sa stie ce va putea pune in loc.

"Nu va ascund ca eu as fi dorit o cooperare si cu Opozitia. Numai nu l-am rugat pe Ponta si Crin Antonescu in primavara sa cooperam. Nu se poate, nu se poate! Obiectivul e sa contribui la mentinerea acestei coalitii", a spus Basescu la Radio Romania Actualitati.

Traian Basescu: Cazul Hayssam e mai grav decat cazul Apostu

El spune ca Romania nu-si permite nici macar o saptamana de instabilitate politica, din cauza crizei economice.

"Daca Romania ar intra, macar si pentru o saptamana in instabilitate politica, s-ar opri finantarile prompt, imediat (...) Instabilitatea politica ar fi un dezastru in Romania. Aici nu am dubii.

Cel putin deocamdata, acest guvern trebuie sa-si duca misiunea mai departe. Atat timp cat opozitia refuza orice fel de cooperare - sa dea jos Guvernul, dar nu stiu ce pun in loc, sa dea jos presedintele, dar nu stiu ce pun in loc", a mai afirmat Basescu.

Presedintele i-a criticat pe politicienii romani, inclusiv pe cei din PDL, pentru ca nu aplica rezultatele referendumului din 2009, referitoare la trecerea la un parlament unicameral si limitarea numarului de parlamentari la 300.

"E turnesolul politicienilor trimisi in Parlament. E greu sa gasesti o explicatie de ce nu respecti votul romanilor. Cum poti sa-ti permiti "o fi suveran poporul roman, dar nu pentru mine" (...)cand vine cu pieptul in fata parlamentarul, spune ca e votat de poporul suveran (...) Reprosul il fac tuturor. Exista un proiect inaintat de USL pentru reducere la 300 - sa ajunga la plen, parlamentarii sa voteze sau nu", a indemnat Basescu.

Citeste si:
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Parlamentari filmați cu paharul la gură, în timpul serviciului. Cum au încercat să-i înduplece pe jurnaliștii care le-au stricat petrecerea VIDEO
Mai mulți parlamentari au fost suprinși marți, 17 mai, în timp ce beau vin în timpul serviciului, la Senat, la ora 10:00. Parlamentarii s-au adunat în sala de ședințe a Comisiei de...