Basescu da vesti bune: Trimestrul trei, peste asteptari

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 17:06
3507 citiri
Basescu da vesti bune: Trimestrul trei, peste asteptari

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la inceputul intalnirii cu delegatia FMI in Romania, ca cifrele economice pe trimestrul al treilea sunt mai bune decat se spera, dar ca Romania trebuie sa ramana prudenta.

"Acesta e obiectivul nostru principal - prudenta, chiar daca cifrele de pe trimestrul trei sunt mai bune decat ne asteptam. Dar asta nu inseamna nimic, trebuie sa actionam in conformitate cu regulile de siguranta ale acestei lumi, unde nu stii ce se va intampla maine", a spus seful statului.

El a mai adaugat ca era ingrijorat de pericolul de contaminare a crizei, dar ca e mai linistit dupa ce summitul UE a ajuns la o concluzie pentru salvarea Greciei.

"Consiliul de la Bruxelles ne da o gura de aer proaspat, dar vad intarzierile noastre, ale Europei. Am fost ingrijorat cum escaladeaza procesul de contaminare - statisticile de la sfarsitul saptamanii incep sa arate mai bine. Prudenta e elementul cheie. As vrea sa punem una langa alta viziunile noastre despre statisticile existente", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus ca vestile bune vin, pe langa agricultura, din sectorul constructiilor, din scaderea inflatiei si de faptul ca populatia incepe sa consume mai mult.

Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a laudat Romania pentru "promisiunile si angajamentul" de a implementa politicile convenite, cu atat mai mult cu cat conditiile din restul Europei sunt unele dificile.

El a remarcat rezultatele bune ale economiei Romaniei, mai ales datorita recoltelor bune din agricultura si a afirmat ca Romania poate depasi prognoza de crestere economica de 1,5%, chiar si intr-un pronostic rezervat.

Citeste si:
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...