Ziare.com

Basescu: Daca Boc ar fi clacat si si-ar fi dat demisia eram in mare dificultate

de Irina Olteanu
Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 20:20

   

Basescu: Daca Boc ar fi clacat si si-ar fi dat demisia eram in mare dificultate
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca s-ar fi aflat in mare dificultate daca premierul Emil Boc ar fi clacat si si-ar fi dat demisia, pentru ca se redeschidea problema majoritatii guvernamentale, iar PNL si PSD nu sunt capabile sa treaca tara prin criza.

"Daca Boc si-ar fi dat demisia eram intr-o mare dificultate. Se redeschidea problema majoritatii guvernamentale, trebuiau incepute negocierile cu toate partidele, iar abordarile publice ale PNL si PSD arata ca aceste formatiuni nu sunt capabile sa scoata Romania din criza", a declarat seful statului la TVR.

In opinia lui Traian Basescu, atat PNL cat si PSD ar fi mers pe "solutii imposibile, care ar fi inglodat tara in datorii". In ceea ce priveste longevitatea Cabinetului Boc, presedintele si-a exprimat speranta ca acest guvern va sta destul in functie cat sa scoata Romania din criza.

Totodata, seful statului a tinut sa ii laude pe democrat liberali pentru masurile luate pana acum, afirmand ca "spre deosebire de alte partide, PD-L a luat masuri bune. Poate ca nu le-a luat atat de repede cum as fi vrut eu".

Traian Basescu a tinut sa precizeze ca in interiorul Partidului Democrat Liberal nu exista grupuri de interese, asa cum s-a tot zvonit prin presa.

"Cunosc bine PD-L. Povestile cu grupul Elena Udrea, cu grupul tinerilor, nu sunt adevarate. Sunt oameni mai obisnuiti sau nu cu disciplina de partid. Sunt oameni mai vechi sau mai noi in PD-L. De aici pana la a construi grupuri... Nu exista grupuri in interiorul PD-L", a declarat presedintele Basescu.

"As fi putut sa colaborez cu premierul in gasirea ministrilor"

In ceea ce priveste recenta remaniere a Guvernului Boc, presedintele Traian Basescu a declarat ca in urma acestui proces au fost adusi in Executiv oameni hotarati sa se implice in problemele Romaniei.

"Guvernul trebuia scos dintr-o anumita inertie. Remanierea, desi nu a adus personalitati cunoscute, a adus niste oameni hotarati sa se implice. Cred ca solutia de a aduce numai parlamentari in guvern e o decizie buna. Crizele nu se trec cu tehnicieni, ci cu politicieni care isi asuma reducerile salariale si alte masuri. Numai politicienii pot sa isi asume masurile", a mai spus Basescu.

Seful statului a mai spus ca, anterior remanierii, s-ar fi putut consulta cu premierul pentru a stabili ce ministru trebuie schimbat, dar ca a preferat sa lase decizia PD-L, ca principal partid de guvernamant, sa-si asume integral responsabilitatea.

"As fi avut posibilitatea sa colaborez cu premierul in gasirea unor oameni. Am preferat sa las decizia PD-L in utilizarea propriilor resurse, asa cum le are. Cred ca asa e corect. Sunt partid de guvernamant, sa-si asume integral responsabilitatea remanierii", a explicat seful statului.

In ceea ce priveste cresterea numarului de ministri remaniabili, de la trei, in varianta initiala, la sase, Basescu a explicat ca a fost hotarata dupa o analiza mai atenta in cadrul PD-L.

Intrebat cum evalueaza activitatea fostului ministru al Agriculturii, presedintele a avut cuvinte de lauda. "Parerea mea despre fostul ministru al Agriculturii este buna. E problema PD-L-ului de ce l-a schimbat. Poate ca ministrul trebuia sa dea mai multe explicatii publice. Cred ca din punctul de vedere al acordarii fondurilor europene ministrul Dumitru a fost foarte bun", a spus Traian Basescu.

"Mi-as dori un ministru de Finante cum a fost Remes"

Rferitor la desemnarea noului ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, Traian Basescu este increzator, pentru ca vine din zona de control, din ANAF.

"Se va iesi din zona teoretica a Finantelor in care se spune n-am bani, deci, n-am solutii", a spus Traian Basescu.

Totodata, seful statului a declarat ca si-ar dori ca Gheorghe Ialomitianu sa fie ca Decebal Traian Remes, "dar fara sa ia ciubuc".

"Mi-as dori sa fie un ministru de Finante cum a fost Remes. Nu sa ia ciubuc, dar sa fie spre rezolvarea lucrurilor. Dam deoparte incidentul. Mi-as dori sa fie un ministru eficient. Intre 1996-2000 oricate proiecte faceam ramaneau pe hartie, dar s-a reabilitat cea mai mare retea de sosele. Si la Remes ma duceam si ii ziceam sa imi dea bani. Si imi dadea.

Eu am fost coleg in guvern cu Remes si nu l-am auzit spunand "nu sunt bani", spunea "hai sa cautam solutii", a mai declarat Basescu.

Maximul crizei a fost depasit

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca "maximul crizei a fost depasit", mentionand ca el nu a mai facut aprecieri pe aceasta tema, dar acum poate spune acest lucru.

Replicand unui comentariu al realizatorului emisiunii referitor la momentul de "criza maxima", Basescu a spus ca "maximul crizei a fost depasit".

Moderatorul a facut observatia ca ar mai fi existat opinii in acest sens. "Eu nu am facut aprecieri pana acum, acum va spun ca a fost depasit maximul crizei", a spus seful statului.

Trebuie sa gasim solutii pentru a elibera 1,5 miliarde din imprumuturi pentru investitii

In zilele urmatoare Traian Basescu va avea discutii cu Guvernul pentru a se vedea unde se vor gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde euro, "din banii imprumutati", pentru investitii.

"Trebuie sa ne pregatim pentru anul 2011. O sa am discutii cu guvernul pentru a gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde pentru investitii", a promis Basescu.

Potrivit sefului statului, deficitul deja convenit cu FMI pentru anul viitor este de 4,4%, adica 5,7 miliarde euro. Basescu a precizat ca "deficitul pe care ni-l permitem este exact valoarea datoriilor" pe diferite fonduri, precum cele de pensii, somaj, arierate. El a aratat ca acesti 5,7 miliarde euro vor fi imprumutati.

"Pentru la anul trebuie sa avem un deficit de 4,4%, deficit convenit cu FMI. Dar avem 2,4% din PIB deficit la pensii. Avem o jumatate de procent deficit la fondul de somaj. Avem 1,5 miliarde datorii la firme. Si mai avem deficit la pensiile militare inca 0,5 miliarde euro. Toate adunate fac exact cat ne imprumutam. Ne punem problema ca imprumutam sa construim un metru de autostrada? Raspunsul este nu", a precizat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca a avut o discutie cu ministrii si luni si marti seara, apreciind ca, din banii pe care-i imprumutam, macar 1,5 miliarde sa fie pentru investitii.

El a subliniat ca nu mai trebuie sa se incurajeze "nemunca". Iar in acest sens, Basescu a spus ca venitul minim garantat ar trebui diminuat sau chiar scos.

"Acel venit minim garantat, care a facut ca in mediul rural sa nu mai gasesti un om dispus sa mearga o zi la cules sau sapa, trebuie eliminat sau dat numai acelora care chiar au nevoie de el", a opinat presedintele.

Nu vreau sa schimb sistemul de republica

Presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca nu vrea schimbarea "sistemului de republica". Presedintele a precizat ca, in prezent proiectul, de modificare a Constitutiei se afla in analiza la Presedintie si va fi transmis la Parlament.

"Guvernul si-a facut treaba, a trimis proiectul de modificare a Constitutiei catre presedinte, iar in aceasta toamna va fi trimis catre Parlament.

Constitutia in fondul ei este o Constitutie buna, dar juristii trebuie sa constate toate blocajele pe care le-a generat legea fundamentala prin neclaritatea formularilor, iar viitorul proiect catre Parlament trebuie sa inlature aceste neclaritati. Scopul nu este schimbarea tipului de republica. Republica semi-prezidentiala este solutia corecta, cu conditia clarificarii relatiei cu guvernul si cu Parlamentul", a spus Basescu.

Acesta a spus ca se va tine cont de dezbaterea publica ce a avut loc dupa aparitia proiectului de revizuire a Constitutiei. Intrebat cine va putea dizova Parlamentul, Traian Basescu a raspuns ca "vor ramane aceleasi conditii de dizolvare a Parlamentului. Aici nu se umbla. Raporturile dintre presedinte si premier trebuie clarificate ca sa nu mai existe confuzii".

Presedintele a sustinut inca o data varianta votului uninominal pur pentru a face reforma politica. "Voi incerca sa conving clasa politica sa facem uninominal pur. Ori in doua tururi ori intr-un singur tur astfel incat cel care e pe primul loc sa ia mandatul.

"Face parte din traditia rromilor nomazi sa mearga din loc in loc

In ceea ce priveste problema rromilor expulzati din Franta, Traian Basescu a declarat ca "face parte din traditia rromilor nomazi sa mearga din loc in loc".

Seful statului a tinut sa precizeze ca in primii 500 de rromi repatriati, nu a fost niciun infractor, afirmand ca nu le da dreptate guvernantilor francezi.

"Nu le dau dreptate guvernantilor francezi. Dar nu putem pune responsabilitatea numai la guvernul francez. Cea mai mare responsabilitate este chiar la romi. Fiecare este responsabil pentru soarta lui", a declarat presedintele Traian Basescu..

Presedintele Traian Basescu a fost prezent, miercuri seara, la TVR.

Seful statului a discutat despre remanierea Guvernului, dificultatile prin care trece Romania, precum si despre oportunitatea incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu

- Maximul crizei a fost depasit. Eu nu am facut aprecieri pana acum dar acum va spun ca maximul crizei a fost depasit.

- Cred ca remanierea care s-a facut a adus niste oameni hotarati sa se implice.

- Aveam posibilitatea sa colaborez cu premierul in privinta remanierii dar am preferat sa las PD-L sa utilizeze propriile resurse. E partid de guvernare, deci trebuie sa-si asume guvernarea.

- In interiorul PD-L nu exista grupuri de interese. Grupul lupilor tineri, grupul Elenei Udrea sunt povesti.

- Parerea mea despre fostul ministru al Agriculturii este o parere buna. Cred ca ministrul Dumitru a fost bun din punctul de vedere al apropierii intereselor agricultorilor de finantarea de la Bruxelles.

- S-a facut o evaluare in interiorul partidului. A fost facuta analiza, s-a stabilit remanierea min istrilor iar eu nu am intervenit.

- Solutia de a aduce numai parlamentari in Guvern a fost foarte buna. De criza nu trecem cu tehnicieni ci cu politicieni.

- Avem nevoie de un moment de solidaritate in contextul actual. Din pacate, tara are resursele pe care le are. Sa nu credeti ca nu ma gandesc la oameni. Ma uit si la realitate. Nu mai putem sa imprumutam la infinit pentru a plati pensii si salarii.

- Pentru un guvern care are cadere economica de 7% este foarte dificil sa mentina un deficit bugetar si sa plateasca in acelasi timp pensiile si salariile. Este un moment in care oamenii politici trebuie sa se ridice deasupra vremurilor.

- Nu e usor deloc. Sa nu credeti ca exista om politic caruia sa ii placa sa spuna: v-am taiat din salarii.

- Pentru la anul trebuie sa avem un deficit de 4,4%, deficit convenit cu FMI. Dar avem 2,4% din PIB deficit la pensii. Avem o jumatate de procent deficit la fondul de somaj. Avem 1,5 miliarde datorii la firme. Si mai avem deficit la pensiile militare inca 0,5 miliarde euro. Toate adunate fac exact cat ne imprumutam.

- Ne punem problema ca imprumutam sa construim un metru de autostrada? Raspunsul este nu.

- Deficitul de la fondul de pensii este un dezastru pentru Romania.

- Pentru aprobarea proiectelor cu bani europeni, nu se da niciun ban pana nu se fac achizitiile de terenuri, care nu sunt eligibile pe bani europeni.

- Potrivit cheltuielilor bugetare, Romania nu poate accesa bani europeni la anul pentru ca nu are bani de co-finantare. Daca vom consuma timpul si nu tragem 1,5 - 2 miliarde euro pana la finalul lui 2011, se redistribuie fondurile.

- Solutia ar fi ca din banii imprumutati, o parte sa mearga spre investitii.

- Indemnul meu este sa nu mai incurajam nemunca. Vremurile crizei nu se trec cu oameni lasi.

- Spre deosebire de alte partide, PD-L a luat masuri bune. Poate ca nu le-a luat atat de repede cum as fi vrut eu.

- Trebuie sa ne pregatim pentru anul 2011. O sa am discutii cu Guvernul pentru a gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde pentru investitii.

- Cred ca desemnarea noului ministru al Finantelor, facuta de PD-L si semnata de mine, este de bun augur.

- Mi-as dori ca noul ministru de Finante sa fie la fel cum a fost Remes. Nu sa ia ciubuc. Dar sa fie la fel de bun ca si el. Mi-as dori sa fie un ministru eficient. Am fost coleg in Guvern cu Remes dar nu l-am auzit niciodata spunand "nu sunt bani". Spunea mereu: "Hai sa cautam solutii".

- Nu au fost presiuni in PD-L pentru schimbarea ministrilor.

- Daca premierul si-ar fi depus mandatul eram in mare dificultate. Celelalte partide nu ar fi capabile sa scoata tara din criza.

- Sper ca oamenii sa inteleaga ca acest Guvern nu a fost impotriva lor, ci a solutionat o criza.

- M-a suparat ca s-au dat stimulente in mai multe ministere. S-au facut greseli.

- Orice premier este de sacrificiu in perioada de criza, orice presedinte este de sacrificiu in perioada de criza.

- Sunt momente in care ori esti solidar cu cei care fac ce trebuie, ori ti-ai pierdut menirea. Asa e in politica.

- Nimeni in lumea asta nu a eradicat evaziunea fiscala. Cresterea veniturilor din reducerea evaziunii fiscale e un proces dificil care nu se poate face peste noapte.

- Ca sa relansezi economia, trebuia sa construim autostrazi, lucrari mari. Cu ce bani? Noi ii duceam in salarii si pensii. Anul acesta, in orice conditii, guvernul trebuie sa lase 1,5 miliarde pentru accesarea fondurilor europene.

- Eu cer acestui Guvern sa largeasca baza de impozitare.

- Astept punerea in insolventa a companiilor feroviare. S-a politizat foarte tare conducerea lor.

- Guvernul si-a facut treaba, a trimis proiectul de modificare a Constitutiei catre presedinte, iar in aceasta toamna va fi trimis catre Parlament.

- Constitutia in fondul ei este o Constitutie buna, dar juristii trebuie sa constate toate blocajele pe care le-a generat legea fundamentala prin neclaritatea formularilor, iar viitorul proiect catre Parlament trebuie sa inlature aceste neclaritati. Scopul nu este schimbarea tipului de republica. Republica semi-prezidentiala este solutia corecta, cu conditia clarificarii relatiei cu guvernul si cu Parlamentul.

- Voi incerca sa conving clasa politica sa facem uninominal adevarat.

- In primii 500 de rromi repatriati nu a fost niciunul infractor. Nu vrem sa afectam relatia romano-franceza.

- Nu le dau dreptate politicienilor francezi. Insa si la noi exista o resposabilitate. Dar cea mai mare responsabilitate o au rromii.

- Statul roman a creat conditii rromilor. Ei isi pot trimite copiii sa studieze. Rromii in Romania au locuri asigurate la scoala, la Universitati.

- Tiganii nomazi nu trebuie obligati sa stea intr-un loc, pentru ca acest lucru face parte din cultura lor. Se poate gasi o formula sa fie ajutati sa isi cumpere rulote, dupa modelul spaniol.

- Putem fi optimisti in ceea ce priveste Romania daca reusim sa rezolvam problema deficitelor.

Remanierea Guvernului: Dumitru, Vladescu, Berceanu, Sandu, Seitan, Videanu - inlocuiti

Basescu, din nou activ

In ultimele zile, scena politica romaneasca a fost marcata de diverse evenimente. Saptamana trecuta Colegiul Director al PD-L a decis numele ministrilor propusi de democrat-liberali spre remaniere. Premierul Emil Boc a anuntat ca este vorba despre Adriean Videanu (Economie), Radu Berceanu (Transporturi), Sebastian Vladescu (Finante), Mihail Dumitru (Agricultura), Mihai Seitan (Munca) si Gabriel Sandu (Comunicatii).

Ei au fost inlocuiti de Ion Ariton - Ministerul Economiei, Anca Boagiu - Ministerul Transporturilor, Gheorghe Ialomitianu - Ministerul Finantelor, Valeriu Tabara - Ministerul Agriculturii, Ioan Botis - Ministerul Muncii si Valerian Vreme - Ministerul Comunicatiilor.

Basescu: Vom discuta incheierea unui nou acord cu FMI (Video)

Apoi, la inceputul acestei saptamani, a fost randul presedintelui Traian Basescu sa iasa la rampa cu declaratii. El a anuntat luni ca la viitoarea misiune FMI in Romania, care va avea loc in octombrie, va trebui discutata posibilitatea incheierii unui nou acord cu Fondul.

Guvernul a aprobat semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu FMI

Miercuri, in sedinta de Guvern, a fost aprobata semnarea scrisorii suplimentare de intentie cu Fondul Monetar International.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4823 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

In PD-L nu exista grupuri de interese

Bineinteles ca nu exista... PD-l este un grup de interese _personale_ prin definitie.

 

ha-ha-ha...

am sa le vorbesc la poporu' de romani:
mai vreau 6 jmiliarde de euroi ca sa-mi platesc ratele la creditu cu care m-am reales peste poporu' de romani.

ha-ha-ha... ce bine ma simt la putere !
partidu' e acum plin de energia mea care asteapta slobozirea'n cupe pe placul amantei mele.

ha-ha-ha... ma simt ca un Pasha !
mai vreau bani ! vreau sa traiesc bine cu famiglia si amantea mea.

ha-ha-ha...

 

Da, prietene!

Dar, insul este, mai nou, DEONTOLOG!

Ne vine pe sticle si ne povatuieste: cum sa vedem noi ALB, in loc de NEGRUL EVIDENT, CHIAR SI PENTRU PERSOANELE CU PROBLEME SPECIALE!

Ne explica, parinteste, glumet-amical, hahaha-haaaa, cat suntem noi de prosti (scuze, neinformati sau si mai rau, dezinformati) si cat de luminat-implicat, specialist in micro si macro-economie locala si mondiala, este dumnealui!
Care stie ce spune!

Si ... bizonul va pune botul, pret de inca vreo cateva miliarde duse unde trebuie!
Adica pe apa Sambetei, unde s-au dus si celelalte miliarde FMI-ste!

Pe care bizonul le va plati, cu pielea de pe "dansul", pe cand Marele Carmaci nu va mai fi p-aci sa dea seama!

Cum se numeste strategia aia din football, cand tragi de timp, ca ai dat goluri fara numar si nu vrei sa te mai strofoci inutil?

Ciudat, daca citesti articolul presedintele Romaniei chiar ca a vorbit la subiect

Nu vad de la opozitie ceva asemanator, doar vorbe goale, zero continut.
De la postaci nu astept nimic, ei nu citesc articolele, doar posteaza.

Securistii mandria tarii doar pamantu-i de vina ca-i mai rabda!!!

Revolutia romana din Dec. 89 a fost anti-comunista iar manisfestantii au iesit in strada cu stegurile cu gaura, stema fiind taiata pur si simplu iar in seara lui 22 Dec. 89 in fata CC securistii de ghizati in teroristi au inceput sa traga dupa ce manisfestantii au strigat “Fara comunisti, fara comunisti " cind de la balconul CC s-a anuntat la microfon componenta guvernului Verdet.

Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate. Si acesti au au furat cam tot ce au putut sa fure in aceasta tara dar in primul rind toata munca intregului popor care sub conducerea lui Ceausescu a construit fabrici, uzine, combinate, centrale hidroelectrice si nucleare si multe alte cele.

In cei 20 de ani de tranzitie, ei securistii reciclati la piata au dezmembrat vinzind la fiare vechi peste 1200 de intreprinderi mari si mijloci si nu au fost in stare sa construiasca nimic palpabil in acest timp. Iar pentru ca, tara a fost secatuita la singe aceeasi securistii in frunte cu securistul bisnitar din anii epocii de aur, Traian Basescu, au bagat pielea cetatenilor la saramura imprumutind in numele statului roman 19 miliarde de dolari de la FMI si Banca Mondiala. Imprumut care nu va fi platit de ei securistii chiar si travestiti la piata ci de generatiile de romanii prezente si viitoare pina ce acestora le vor iesi oasele prin piele.

Ceausescu a impumutat 10 miliarde de dolari pe care i-a investit in dezvoltarea stiintifico-industriala a Romaniei s-a platit infometind populatia peste 30 de miliarde de dolari. Asa ca, va dati seama ca, acest impumut cu dobinzi si penalizarile aferente va ajunge la cel putin 100 de miliarde de dolari. Aceasta este in citeva cuvinte toata istoria scursa din Dec. 89 si pina astazi.

O istorie scrisa de secursiti in avantajul si folosul lor tocmai pentru ca, securistii iesiti la pensie sa aiba o viata lipsita de griji avind pensii de mii de lei pe luna dupa o viata de crime, iar cei in putere, inca activi sa fure si sa devina milionari si miliardari pe spinarea celor care au trudit si trudesc din greu pentru a avea ce pune pe masa in aceasta tara.

Basescovici, Inteligentul Suprem, bate campii cu gratie!!!

Deoarece invita medicii sa paraseasca tara in cautarea unui alt loc de munca mai bine platit in timp ce acelasi Inteligent Suprem se opune retragerii soldatilor romani din Afganistan a caror intretinere costa un Miliard de Dolari anual si reducerii cu 5/6 a capetelor de organe din cele 8 servicii secrete ce papa si ele 1,8 Miliarde de Euro tot anual.

EBA PRIM MINISTRU

si ce daca nu o sa mai fie Boc?

EBA e la fel de calificata pentru post.

un fleac, i-am ciuruit!

 

ORICE INDIVID CU TOATE FACULTATILE LA EL,ORICE SOCIOLOG,PSIHOLOG,ANALIST POLITIC NEINREGIMENTAT,SAU UN ROMAN FARA CARNET,POATE SA SPUNA DUPA DECLARATIILE PRESEDINTELUI CA AU

FOST MAI INTAI DE TOATE,DE BUN

SIMT,DOCUMENTATE,LOGICE,COINTERESATE SI REALISTE!

MA APUCA RASUL SI MILA,CITIND PE AICI SI AUZIND DE LA

CHIBITI POLITICIENI SI TONOMATE DE ACEEASI

FACTURA,CRITICI, MISTOURI FUNEBRE SI ANALIZE

FANTASMAGORICE!

OAMENI BUNI,VOI NU SUNTETI ROMANI?

SAU AVETI ALT MATERIAL IN LOC DE MATERIE CENUSIE,SAU

FIBRE... MIOCARDICE?

DECI E CLAR, FARA BOC NU SE POATE

Basescu a spus adevarul

STIMATI FORUMISTI!

CARE CRITICATI ZIUA SI NOAPTEA PRESEDINTELE FARA NICI UN ARGUMENT ,VA SUGEREZ SA URMARITI DECLARATIA LUI TRAIAN BASESCU DE ASTAZI LA TVR!SUNT SIGUR CA DACA VA UITATI IN OGLINDA IL VETI INTELEGE ASA CUM ESTE:http://www.tvr.ro/inregistrari.php?id=Editie%20speciala#

Cine nu are presedinte sa-si cumpere ... daca Ponta sau Antonescu, saparat sau luati la gramada ar fi capabili sa faca o analiza atat de temeinica, grija noastra privind vacumul politic posbasescian nu ar atinge dimensiune pe care o are !

.

 

domnule Gelu ,

de ce nu mai schimbati din cand in cand textele postarilor ? Aveti norma si timpul nu va permite ?
Nu numai ca repetati aceeasi postare de mai multe ori la un articol, dar le regasim si la celelalte articole de pe site. Nu inteleg ce va iminge sa procedati astfel : postati la metru, la kilogram ? Ati castiga in credibilitate daca ati renunta la acest procedeu, credeti-ma !

astept ziua

in care acest nimic nu va mai exista...! PDL Basescu, pupinalea ale lor sa dispara in minciunile pe care le vand de cati-va ani! afara afara cu portocalii din tara!

Citi atent, ajuns la concluzia ca dl.T.B. este depasit de situatie

"IN PD - NU exista grupuri de interese..." Asta este un alt banc, dar unul prost.
"EU cer acestui guvern sa largeasca baza de impozitare..."
Am inteles ca dl.presedinte a pus Ochiul pe amaratele de pensii sub 1000 de lei. Astept.
N-am citit absolut nimic in legatura cu relansarea economica. Daca dl.T.B. ii spune guvernului ce sa faca, si cum, cum ramane cu relansarea economica ? Se pare ca totul se va reduce la reduceri si la impozite. Halal, program de guvernare !

@ boby23

am auzit eu discursul, a zis ca dintr-un imprumut de 5 miliarde, sa bage 1,5 in investitii. a enumerat ceva, dar n-am retinut decat terenuri! daa, a zis de confinantare pentru fondurile europene si achizitii de terenuri! articolul e fidel! chiar asa a zis. nu a zis rau, atat ca de la anu, n-o sa mai prea aiba pe cine sa aplice!

 

Tovarasul Obosescu iarasi bate campii...

"Mult iubite si stimate" tovarase Trojan Obosescu, ai cuvantat din nou in acelasi stil aiuristic in care o tii de sase ani incoace. Ti-ai facut numarul, mai exact ai facut vorbire despre aiuritoarele succese ale pedelimii din Romania. Am aflat cu bucurie de rezilienta cu care gibonul Boc a continuat sa-si alerge coada in jurul botului fara sa capoteze(induiosator nu-i asa?!!!...), de cum cauta Decebal Traian Remes "solutii" la buzunarele romanilor, despre unitatea de monolit a grupuletzelor pierdeliste in jurul "scurmaciului" de la Cotcodaceni... Am lesinat de bucurie cand am aflat ca greul crizei a trecut(al naibii tov. Bashica: "mai rabda putin romane ca bashimanii sa-si faca suma si apoi sa-si ia zborul spre tarile caldutze!").
De un lucru suntem incredintati: opozitia nu e capabila sa "lucreze" serios la buzunarul tarii, cu acelasi randament cu care o face PDL! Fiecare cu prioritatile lui, tov. Bashica! De aia suntem in opozitie fata de tine si gashca ta de patrihotzi!
Hai sa mai traiesti un pic! Ia zi: sub cate straturi de tencuiala ai ascuns petele alea cafenii de pe chelie? Dar chemioterapia cum e? Iti prieste? Ti-ai ales locul cu verdeata de unde a fugit toata durerea si intristarea? E la Belu sau in Ghencea Militari? In rand cu ciuruitii?

Puiule

tu ai invatat de la mamica ta sa vorbesti asa frumos? Poate da, poate nu. Daca ai invatat de la ea, atunci vorbeste DOAR in familie asa. Daca nu vrei sa te considere cineva ***, ***. Sau poate CHIAR asa esti.
De fapt, cand asa-zisii ziaristi folosesc un limbaj atat de agresiv si injurios, sub scuza ca "asa e", la ce sa te astepti? Daca eu spun despre cineva de pe aici ca este ***, analfabet, platit, tradator de neam, sare "modelatorul" ca folosesc limbaj injkurios. Doar, bietule moderator, ca nu e INJURIOS: tot ce am spus este ADEVARAT, in opinia mea. Sau nu am dreptul sa imi exprim opinia alta decat a celor care injura Basescu, Boc si PDL, folosind aceleasi cuvinte pe care le folosesc jivinele platite?

 

 

Excelent!

Sa traiesti prietene anti-virus!

Pe langa un bun-simt formidabil, vezi c-ai si ceva inclinatii native catre satira usturatoare, de buna calitate!
N-o lasa de paragina, cine stie ce poate iesi vreodata!

Inca odata: EXCELENT!

Pacat ca...

Am dubiile mele... in ceea ce priveste maximul crizei.

Dupa declaratia de anul trecut in care zicea ca nu vom fi afectati de criza, remarca asta vine cam din plop.

La fel ca toate celelalte lucruri pe care le-a afirmat Guvernul pana acum si s-au dovedit exact invers.

Dar, ca un popor optimist ce suntem, sa speram ca masurile luate nu au fost degeaba.

 

Cica nu mai e criza , gata , s-a terminat .

Pai ce facem , nu mai venim ai nostri la putere ?
Nu mai mancam si noi cozonac ?
Ma intorc la mamaie Aura Vasile ?

Maximum crizei incà nu a venit Criza se va adànci pànà in 2017.

La anul va fi mai ràu decàt anul àsta si tot asa pànà in 2017 cel putin, ai grijà si nu fà credite, fii econom.

@+

ce mandru este carmaciu' ......

Ce frumos este mancalar mama lui de chelios dragut si baiat cuminte si ascultator !!! era cat pe ce sa dea cu piciorul peste paharul de drink !! Si atunci era ras !! Dar rezolva cat de bine si recunoscut deja stie : ii dadea un dos de palma paharului de varsat tot ..... Si cand te uiti la el ce mandru este mai nene ... Cica se vrea PUTIN 2 al RO !!!!!!!!

 

mai georgele, jura-te, nu te oftici, citind asa lozinca : Basescu: Daca Boc ar fi clacat si si-ar fi dat demisia eram in mare dificultate

acum, pe bune, recunoaste si tu, Basescu e uns cu toate alifiile, e pisica cu noua suflete, cum o dai, tot in picioare cade.
- ii merge mintea, nene, le suceste si invarteste, cum vrea alifia lui
- imi vine sa zambesc pervers, Gadea, Tariceanu, Ponta, siderati, completati de Ciutacu, dau in reluare discursurile presedintelui, care, firesc, e suparat ca in "tara asta nimeni nu mai incurajeaza munca si recomanda oamenilor politici sa aiba curaj si sa cuteze "

Cica acest guvern Boc nu a luat masurile atat de repede, cum ar fi vrut el.. dar.. totusi, e bine !

Nimeni nu mai intelege nimic ! Haos !

felicitari pt Logica..

Ai dreptate D-l Basescu a fost la inaltime. Onest si mai ales ca ti-o spune drept in fata fara rezeve.
1.) Ticalosii au cumparat voturi dublind pensiile
2.) ticalosii au furat cit au putut
3.) ticalosii au pierdut alegerile si nu le convine...
4.) ticalosii nu stiu sa piarda...

Nu exista grupuri de interese in PDL

Nu exiasta numai grupuri de hoti si mafioti in frunte cu tine Basescule

 
 

 

asta mi s-a parut cea mai importanta:Guvernul si-a facut treaba, a trimis proiectul de modificare a constitutiei catre presedinte, iar in aceasta toamna va fi trimis catre Parlament.

si pentru ca nu cred ca se intelege prea bine as dori sa spun ca se referea la fructificarea rezultatului referendumului pentru reducerea nr. de parlamentari...

Da Doamne !

 
 

 

il cred..

Pt. ca si eu, si voi, cu totii eram in mare dificultate...Astfel totul e asa de simplu...

 

Parghiile puterii ...

Amputarea degetelor care apasa pe butoane pare sa fie solutia in "cazul basescu": eliminarea bocilor de la guvernare, alegeri anticipate, un nou cadru Legislativ in cap cu o noua Constitutie, si daca basescu nu se lasa si nu se lasa ...sa fie eliminat prin referendum...

M-am saturat sa tot aud zilnic de basescu/boc...voi mai suportati ?

 

Asta e NERUSINARE

sa vorbesti de REFERENDUM cand un alt REFERENDUM a fost VOTAT, iar scarbele nu se lasa duse, nici ei si nici urmasii lor!
Nici tu nu esti platit? Si nici prost? Da magar?
Da gibon?
Si mai am, cuvinte de pe aici.

RE:

NUUUUUUUUUUU!

Unde se foloseste cuvantul clacat?

Saracul Boc, sigur are numai doua bujii.

 

tot basescu e cel mai bun

asa ca,nu mai aiurati pe forum fara motiv.
liberali,psdisti,pcisti,hartisti,la munca,nu la intins mina. chiar nu v-ati plictisit de voi insiva ?
doar gura e de opozitie care isi dovedeste in fiecare clipa inutilitatea.

 

Sunt atatea minciuni in cuvantarea presedintelui

Incat o analiza nu prea aprofundata a acestora ar necesita o brosura.
"- Nu au fost presiuni in PD-L pentru schimbarea ministrilor." Asta e una din minciunile mai mici si mai usor de dovedit. Recititi stirile din august si vedeti cati din membrii PDL au cerut schimbarea unor ministrii.

 

ASTA UMBLA CU CIOARA VOPSITA PORTOCALIU

Ce noroc cu acest interviu al dlui Basescu. Mi-a crescut si mie moralul ca ajungeam sa caut un traseu de emigrare , sa plec si eu "unde vad cu ochii" numa' sa scap de ciuma portocalie din tara asta lipsita de orice speranta intr-un viitor (de acum pentru nepotii mei poate ), dar uite ca a venit presedintele nost' iubit sa ne arate in ce eroare eram cu totii , ca de fapt , pe aici pe plaiurile mioritice , curge lapte si miere , ca avem parte de cei mai buni , competenti , harnici si iubitori guvernanti si conducatori de la Stefan Cel Mare incoace !
Halal sa ne fie si sa ne traiasca (bine) conducatorii iubiti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor