Basescu: Daca romanii nu traiesc acum mai bine e din cauza noastra, nu a intrarii in NATO

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 15:22
3434 citiri
Basescu: Daca romanii nu traiesc acum mai bine e din cauza noastra, nu a intrarii in NATO
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca decizia de a adera la NATO a fost una inteleapta si in cei 10 ani de parteneriat Romania a avut multe oportunitati. Astfel, daca romanii nu o duc mai bine, la 10 ani de NATO, este vina politicienilor, a sustinut seful statului.

"Poporului roman trebuie sa-i spunem ca drumul este bun, decizia de aderare la NATO a fost una inteleapta iar daca acum romanii nu traiesc mai bine asta e din cauza noastra si nu din cauza deciziei pe care am ales-o", a declarat Basescu, in Parlament, la ceremonia de aniversare a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO.

Seful statului a mentionat cateva dintre beneficiile de care tara noastra s-a bucurat de la aderarea la NATO.

"Romania se bucura de cele mai bune garantii de securitate prin umplerea de continut din relatia bilaterala a calitatii noastre de membru NATO. Relatia cu SUA a facut posibil scutul de la Deveselu, relatia cu SUA a facut posibila amplasarea de baze militare americane, relatia cu SUA a facut posibila organizarea summit-ului NATO la Bucuresti. (...)

Sa le spunem romanilor ca aderarea la NATO ne-a adus si multiple beneficii economice. Plasarea Romaniei sub umbrela protectoare a NATO a favorizat intensificarea dezvoltarii Romaniei", a spus presedintele.

Traian Basescu a mai precizat ca aliatii Romaniei vor putea intotdeauna conta pe loialitate si implicarea din partea noastra.

"Suntem aici impreuna pentru a le spune aliatilor nostri ca pot conta pe noi. In calitate de presedinte si de comandant al fortelor armate am spus intotdeauna ca suntem alaturi de aliatii nostri pana la capat cand misiunea va fi indeplinita.

De altfel, extinderera NATO catre Est, ca si a UE, a demonstrat valoarea unei teze precum cea care spune ca Europa de Vest nu se poate simti in siguranta daca nu e garantata si securitatea Europei Centrale si de Est", a adaugat Traian Basescu.

Parlamentul Romaniei a tinut marti o sedinta solemna care marcheaza implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice. La sedinta au participat, pe langa numerosi fosti sefi de stat, guvern si oficiali care au contribuit la aderarea tarii in NATO, premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu discurs NATO Parlament , #presedinte