Basescu, de Ziua Unirii Principatelor: Romania are nevoie de loialitatea noastra

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 11:36
4710 citiri
Basescu, de Ziua Unirii Principatelor: Romania are nevoie de loialitatea noastra
Foto:presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a trimis un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane in care le cere romanilor sa continue efortul celor care au facut actul din 1859 si sa participe la modernizarea Romaniei.

"24 Ianuarie este pentru toti romanii o zi de sarbatoare, in care aniversam evenimentul fondator al Romaniei moderne, cel prin care am devenit o natiune unita, demna si recunoscuta in Europa. Prin unirea de la 1859 romanii au dovedit puterea solidaritatii lor, au aratat ca pot fi artizanii propriului destin, ca sunt capabili sa depaseasca orizontul intereselor individuale pentru binele comun.

Puterea unei natiuni sta si in idealurile care o anima. In istorie, am reusit sa depasim incercarile atunci cand am fost uniti, cand am avut constiinta unui ideal. La 1859 am devenit puternici pentru ca am avut un proiect care ne-a adus laolalta: Unirea. Solidaritatea nu este o idee abstracta, este un exercitiu a carui valoare democratica si mai ales umana trebuie sa o redescoperim in fata provocarilor lumii contemporane si in fata obiectivului national al modernizarii", transmite seful statului intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Traian Basescu vorbeste, in acelasi mesaj, despre statul de drept din Romania, a carui functionare o considera esentiala pentru succesul tarii.

"Este de datoria noastra sa continuam efortul artizanilor Unirii, participand impreuna la consolidarea statului de drept si la modernizarea Romaniei. Statul de drept este fundamentul democratiei. Doar asumand suprematia legii putem avea garantia reusitei noastre ca natiune, ca cetateni ai unei tari libere si democratice.

Romania are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastra, de eficienta si responsabilitatea noastra, oriunde am fi. Romania este efortul nostru de a fi impreuna in fiecare zi, solidari si constienti de raspunderea pe care o avem fata de viitor.

Sa celebram impreuna Unirea Principatelor si sa reflectam la semnificatia acestei zile in care intelegem ca Romania suntem fiecare dintre noi si toti laolalta.La Multi Ani!", transmite presedintele Traian Basescu.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...