Basescu, despre acciza la combustibil: Nu accept acest abuz, ii voi chema pe oameni la miting

Marti, 11 Februarie 2014, ora 21:57
2114 citiri
Basescu, despre acciza la combustibil: Nu accept acest abuz, ii voi chema pe oameni la miting

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca nu va accepta acciza la combustibil, catalogand-o drept un abuz pentru care ii va chema pe oameni sa iasa la proteste.

"Bugetul nu are nevoie de acciza pe combustibil, ci au nevoie Dragnea si Ponta de bani pentru alegeri. Ii voi chema pe romani la miting, sa se apare in strada de aceste abuzuri", a declarat Basescu, invitat la B1 Tv.

"Sunt doua lucruri pentru care nu semnez scrisoarea catre FMI: daca apare acciza la carburanti de care au nevoie Dragnea si baronii ca sa aiba bani in campanie.

Eu ii voi chema pe romani sa se manifeste in strada. Este un abuz. Una este sa iei masuri cum s-a intamplat in 2010 ca sa nu lasi 300.000 de oameni in strada si altceva e sa ai bani si sa impui o taxa ticaloasa", a continuat seful statului.

Basescu, atac sustinut la Ponta, moguli, PNL, BNR, FMI. Dezvaluiri despre Becali si "Raiul lui Dragnea"

In ceea ce priveste un eventual miting, Traian Basescu a precizat ca "le voi explica ca nu este necesara aceasta taxa, dar au nevoie disperata de ea, dand baronilor locali la nivel judetean".

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a avut, joi seara, o discutie telefonica cu presedintele Traian Basescu, in care acesta i-a comunicat ca nu doreste, in continuare, sa semneze acordul cu FMI astfel ca acest acord nu este, operational, in vigoare, dar Romania isi va indeplini angajamentele.

Cu cat va creste pretul carburantilor dupa aplicarea accizei suplimentare - vom ajunge la media UE

Ponta a declarat, luni seara, la Romania Tv, ca Traian Basescu i-a comunicat, fara sa ii dea detalii suplimentare, ca nu vrea sa semneze acordul cu Fondul, astfel ca acesta este "oarecum, intr-o situatie de suspendare".

Intrebat, luni dimineata, la Cluj-Napoca, de presa, la iesirea de la hotelul unde a fost cazat, cum ramane cu acordul cu FMI, Traian Basescu a spus ca asteapta sa primeasca proiectul.

"Sa primesc proiectul de acord de la Guvern si discutam", a spus Basescu.

#Basescu acciza combustibil, #Basescu FMI combustibil, #Basescu miting acciza combustibil , #presedinte
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 2
Daca vine si Nutzy la miting, promit sa fiu acolo
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5