Basescu, despre "biblioteca de dosare" pe numele sau: Ori imi dau NUP, ori ma audiaza!

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 13:24
2834 citiri
Basescu, despre "biblioteca de dosare" pe numele sau: Ori imi dau NUP, ori ma audiaza!
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca, desi nu a existat niciun dosar pentru cum s-au desfasurat licitatiile cand era ministru al Transporturilor sau primar al Capitalei, la Parchetul General exista "o biblioteca de dosare" pe numele sau.

"Ori va reconfirmati NUP-urile, ori trimiteti dosarele in instanta. Eu nu am nimic de negociat", scrie pe Facebook Traian Basescu, acuzand "oamenii turnatorului Voiculescu".

"Am fost ministru al Transporturilor in 5 guverne, timp in care s-au reabilitat peste 2.000 de km de drumuri nationale si peste 200 de km de cai ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfasurare a licitatiilor.

Am fost primar general al Capitalei timp de 4 ani si jumatate, gestionand bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrari mari cum ar fi contorizarea pentru incalzire a scarilor de bloc, modernizarea a 750 de puncte termice, modernizarea a 120 de km linii de tramvai, constructia liniei 41, asfaltarea a sute de km de strazi si bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfasurare a licitatiilor.

Cu toate acestea, la PICCJ am o biblioteca de dosare penale generate de reclamatii ale oamenilor turnatorului Voiculescu, dosare care, dupa ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise in anul 2015 la cererea fostului procuror general Nitu", a mai sustinut fostul presedinte.

Basescu anunta ca va face plangere penala impotriva procurorului general interimar (Video)

Acesta a tinut sa sublinieze ca nu contesta dreptul PICCJ de a redeschide aceste dosare, ci "faptul ca toate sunt tinute deschise spre a fi utilizate politic".

"In opinia mea, procurorii au doua solutii si anume: ori constata temeinicia solutiei initiale a PICCJ de neincepere a urmaririi penale, sau ma audiaza dupa care trimit dosarul in instanta daca asa vor considera.

Prin mentinerea acestor dosare fara a lua o decizie, procurorii nu fac decat sa astepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispozitiilor sefilor in interesul acestora sau in interes politic, ceea ce este inadmisibil.

Retineti, eu nu am nimic de negociat!", a mai notat fostul sef al statului.

Basescu: Este o inselatorie acuzatia de spalare de bani. Mi-a influentat o decizie politica importanta (Video)

Marti seara, acesta a anuntat ca ii va face plangere penala procurorului general interimar, Bogdan Licu, pentru abuz in serviciu, acuzandu-l ca i-a deschis dosare politice.

Traian Basescu: Am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani

Traian Basescu a precizat, in urma cu o saptamana, ca este suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002. Ulterior, fostul presedinte a spus ca acuzatia de spalare de bani este "o inselatorie".

F.N.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...