Basescu, despre conflictul UDMR-MAE: Nu vor iesi de la guvernare, le stiu traditia

Joi, 10 Iulie 2014, ora 16:08
1290 citiri
Basescu, despre conflictul UDMR-MAE: Nu vor iesi de la guvernare, le stiu traditia
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu este de parere ca UDMR nu va iesi de la guvernare, in ciuda discutiilor in acest sens din ultimele zile, precizand totodata ca oricum Guvernul are o majoritate confortabila chiar si in aceasta situatie.

"In primul rand, daca ar iesi UDMR, n-ar fi instabilitate politica, pentru ca Guvernul are o majoritate confortabila si fara UDMR, tocmai de aceea isi permite sa le raspunda in doi peri.

In al doilea rand, nu va iesi UDMR de la guvernare, ca le stiu traditia si modul in care gandesc", a spus presedintele, pentru Digi 24.

Kelemen si Ponta nu s-au inteles: Cand discuta UDMR o iesire de la guvernare

Referitor la faptul ca UDMR a condamnat implicarea Ministerului Afacerilor Externe in procesul in care formatiunea contesta respingerea de catre Comisia Europeana a unei initiative cetatenesti pentru protectia minoritatii maghiare, Traian Basescu a precizat ca MAE "a facut un demers corect".

"Am observat faptul ca UDMR reproseaza MAE ca nu s-a consultat cu ei. UDMR trebuie sa stie ca statul roman are niste reflexe care se declanseaza automat atunci cand politicile sale sunt negate.

Romania are o politica cu privire la minoritati si statul roman reactioneaza ori de cate ori este cazul, cand sunt actiuni impotriva politicii legate de minoritati, in linie cu traditia abordarii sale.

Nu putem spune ca statul roman are o politica restrictiva fata de minoritati. Statul roman are o politica corecta in raport cu minoritatile, care a fost data de multe ori ca exemplu", a subliniat seful statului.

UDMR, in plin razboi cu MAE: Ar putea iesi de la guvernare? Cum raspunde Kelemen Hunor

MAE raspunde ferm UDMR in problema care a starnit indignarea maghiarilor

Kelemen Hunor si Victor Ponta nu au cazut de acord, miercuri, cu privire la diferendul privind initiativa cetateneasca Minority SafePack, iar conducerea UDMR a decis sa se reuneasca, vineri, pentru a decide daca acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca uniunea sa iasa de la guvernare.

#Basescu UDMR iesire guvernare, #Basescu guvernare UDMR, #UDMR MAE iesire guvernare , #presedinte