Basescu, despre cum a gestionat Guvernul criza din Algeria: Imi vine si sa rad!

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 20:12
4632 citiri
Basescu, despre cum a gestionat Guvernul criza din Algeria: Imi vine si sa rad!
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a transmis, miercuri seara, condoleante familiilor romanilor morti in Algeria. Intrebat despre modul in care Guvernul a gestionat criza si comunicarea despre situatia ostaticilor, Basescu a raspuns zambind: "Imi vine sa si rad".

"Nu pot decat sa transmit condoleante celor care si-au pierdut apropiatii. Sa ii felicit pe ceilalti trei, doi au sarit gardul, altul a stat ascuns sub paturi. Au fost oameni tari. Nu au fost capturati, dar au avut taria... Ii admir pentru taria lor. Ii felicit pe cei care au avut taria sa reziste fara sa fie capturati. Inca o data, condoleante pentru cei care si-au pierdut viata in aceasta nenorocire internationala", a declarat in primul rand Basescu.

Acesta a precizat ca statele celor care au murit in Algeria trebuie sa isi asume responsabilitatea si trebuie sa gaseasca solutii pentru ca astfel de evenimente sa fie evitate.

Criza ostaticilor din Algeria: Supravietuitorii povestesc ce au trait

Seful statului a dorit sa clarifice faptul ca este o diferenta foarte mare intre evenimentele petrecute acum in Algeria si momentul rapirii jurnalistilor romani in Irak in 2005, insa intrebat despre modalitatea de gestionare a crizei de catre Guvern, nu s-a putut abtine sa nu zambeasca.

"In vine sa si rad. Am stiut ca doi romani sunt ostatici. De un al treilea nu se stia si eram in dubiu daca este sau nu ostatic.

Aici nu era nimic de facut. Nu trebuie comparata situatia din Algeria cu Irak in 2005. In Algeria, Guvernul nu a avut decat sa culeaga informatii printr-un singur serviciu, prin SIE. In Irak era altceva. Am putut sa ne trimitem o echipa pentru recuperarea ziaristilor", a sustinut Basescu.

Presedintele a precizat ca, in criza din Algeria, Guvernul nu avea altceva de facut decat sa culeaga informatii prin SIE.

"Aici nu era decat o chestiune de procesare a informatiilor pe care ti le dadeau altii. (...) N-as vrea ca emblema a ceea ce s-a intamplat acolo sa ramana un ministru in camasa sau un purtator de cuvant cu pulover pe gat", a afirmat Basescu.

In legatura cu faptul ca Romania nu are in prezent ambasador in Algeria, presedintele Basescu a spus ca in criza ostaticilor acolo se afla cel mai bun om intr-un asemenea context, respectiv fostul adjunct al SIE, Marcel Alexandru, insarcinat cu afaceri a.i. al ambasadei.

"Noi nu am avut o problema de informatie, ci de corecta procesare", a mai spus Traian Basescu.

Doi romani au murit, dupa ce sute de oameni au fost luati ostatici intr-o rafinarie din Algeria. Trei romani au scapat cu viata si au ajuns in tara. Autoritatile romane au trimis un avion militar in Algeria pentru repatrierea romanilor ucisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu romani morti Algeria, #Basescu romani morti teroristi Algeria , #presedinte