Basescu despre dezamagirea lui Ponta: Cine a propus Romaniei 48 de miliarde?

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 09:03
7972 citiri
Basescu despre dezamagirea lui Ponta: Cine a propus Romaniei 48 de miliarde?

Chestionat in legatura cu afirmatia premierului care s-a aratat "dezamagit" de banii obtinuti de Romania din bugetul UE, presedintele Basescu a intrebat cine a propus vreodata Romaniei 48 de miliarde de euro.

La remarca unui jurnalist prezent la conferinta de presa sustinuta de presedinte, care a spus ca Victor Ponta a declarat in tara ca este ,,foarte dezamagit" de rezultatul final al alocarii bugetare pentru Romania, care in opinia lui este foarte rea fata de propunerea initiala a Comisiei Europene, Traian Basescu a spus ca ,,propunerea initiala a Comisiei (pe tot bugetul UE, n.r.) era pe 108 miliarde si acum avem 960".

Intrebat daca premierul i-a spus inainte de a veni la Bruxelles ca speranta lui este ca Romania sa obtina 48 de miliarde de la UE, presedintele a refuzat sa comenteze, spunand doar ca el i-a pus la dispozitie lui Victor Ponta ultimul document pe care l-a transmis Uniunii. ,,Cine a propus vreodata Romaniei 48 de miliarde? Am o rugaminte, nu ma bagati, nu va spun ce discutam. Eu i-am pus la dispozitie ultimul document pe care l-am transmis UE", a afirmat Traian Basescu.

Premierul Ponta a declarat, vineri seara, ca Romania nu a obtinut nimic prin alocarea bugetara a UE si ca presedintele a venit cu "smecherii de PR" vorbind tehnic pentru a ascunde esecul, iar legenda ca Traian Basescu e mare negociator "a murit azi".

"Presedintele prezinta in culori frumoase ceea ce e o realitate. Romania a avut 48 miliarde euro (propunere, n.r.), ceea ce era foarte putin fata de alte tari. Restul e PR. E prezentarea unui esec ca fiind ceva ce nu e foarte rau. O sa pierdem cu totii din aceste 9 miliarde. Plus foarte multe lucruri tehnice: s-a redus prefinantarea, co-finantarea. E pacat si e foarte rau pentru Romania. E smecheria de PR a presedintelui sa intre in detalii pe care multi oameni nu le cunosc. Eu le cunosc.

Romania a avut in 2007-2013 ca si Bulgaria cea mai mica alocare. Cand s-au propus 48 de miliarde, tocmai asta a fost ideea, ca Romania a avut foarte putin. Nu a fost facuta pentru ca nu aveam ce sa facem cu banii. Apoi s-au taiat 9 miliarde de la Romania, 9 miliarde din 40 de miliarde cat s-au taiat in total", a declarat Victor Ponta la RTV.

Primul-ministru a adaugat ca Romania ar fi trebuit sa primeasca pentru perioada 2014-2020 o finantare mult mai consistenta, in conditiile in care precedentul buget pus la dispozitia Bucurestiului a fost oricum mult sub marea parte a tarilor UE.

"Daca eram acolo nu stiu daca puteam obtine mai mult pentru Romania, dar mai putin nu puteam sa obtin, pentru ca mai putin nu se putea obtine. Rezultatul e foarte prost, oricum il prezentam. Nu s-a obtinut nimic pentru Romania. Din 48 de miliarde, s-au obtinut 39 de miliarde. Legenda cu domnul Basescu de mare negociator a murit in acesta seara. Nu a obtinut nimic. Oare Romania nu poate obtine nimic, in afara de cearta si reprosuri? Un mare negociator obtinea ceva. Asta nu e negociere, e PR", a subliniat premierul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta buget UE Romania, #Ponta Basescu mare negociator, #Ponta Basescu buget Bruxelles , #presedinte