Basescu, despre directorul general Petrom: Sunt impresionat ca o romanca a ajuns in pozitia ei (Video)

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 17:27
4947 citiri
Basescu, despre directorul general Petrom: Sunt impresionat ca o romanca a ajuns in pozitia ei (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri despre Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom Romania, ca este impresionat ca aceasta, ca "femeie romanca", a ajuns sa fie in clasamentul celor mai puternice CEO din lume.

"Ati ajuns intre primele 30 de femei din lumea asta. Bravo!", i-a spus presedintele Marianei Gheorghe, care a venit miercuri pentru o intrevedere la Palatul Cotroceni, alaturi de directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss.

"Sunt onorata, va multumesc!", i-a raspuns directorul general al Petrom.

Ulterior, Gerhard Roiss a aratat ca oficialii OMV sunt foarte multumiti de rezultatele Petrom si ale echipei manageriale a Marianei Gheorghe.

"Suntem foarte multumiti ca avem Petrom, o companie cu viitor. Multumita Marianei Gheorghe si echipei ei manageriale care a facut o treaba excelenta. Si trebuie sa spun ca Mariana Gheorghe este prima dintre femeile CEO din Europa. Este acum printre cele 30 de femei CEO ale lumii. Este impresionant si trebuie sa ii multumim. Sunt mandru ca o avem pe Mariana in echipa noastra", a spus el.

Presedintele Basescu i-a raspuns ca el se bucura ca este o femeie romanca in acest clasament, nu managerul Petrom. "Sunt impresionat ca este o femeie romanca in aceasta pozitie, nu managerul Petrom. O femeie romanca", a spus el, razand.

De asemenea, el a amintit, glumind, si de disputele pe care le-a avut in 2011 cu Mariana Gheorghe pe tema preturilor ridicate ale combustibililor practicate de Petrom.

"Acum e greu sa nu regret foarte mult disputele mele cu Mariana privind pretul petrolului. Si vad ca, inainte de venirea dumneavoastra, in ultimele zile Petrom a redus preturile pentru a evita discutia acestui subiect, nu?", i-a spus, razand, Basescu, directorul general executiv al OMV.

Atmosfera de la inceputul intrevederii dintre presedintele Basescu si delegatia OMV Petrom a fost una relaxata. Presedintele i s-a adresat, razand, Marianei Gheorghe cu cuvintele "Ce faci, doamna?". "Ma bucur sa va revad", i-a raspuns, zambind, directorul general al Petrom.

Mariana Gheorghe, CEO al celei mai mari companii din Romania, Petrom, a fost inclusa anul acesta in elita mondiala a oamenilor de afaceri debutand, pe locul 32, in clasamentul celor mai puternice femei din lumea business-ului realizat de prestigioasa revista americana "Fortune".

Basescu: Acum nu vom mai vinde cei 10% din Petrom. Am fost norocosi ca nu am vandut in 2011

Presedintele Basescu a precizat ca Romania nu va mai vinde cei 10% din Petrom, fiind un "noroc faptul ca nu s-a reusit vanzarea in 2011"

"Romania va deveni un jucator important pe piata energiei in urmatorii 10 ani, daca vom fi norocosi cu Marea Neagra. In orice caz, am urmarit evolutiile. Sincer, sunt extrem de multumit de ceea ce se intampla si acum toata lumea cred ca a inteles ca nu vom mai vinde cei 10% din Petrom. Am fost norocosi ca nu am vandut anul trecut cei 10%", i-a spus Basescu razand lui Gerhard Roiss, care este si presedintele Consiliului de Supraveghere a Petrom.

Acesta i-a raspuns presedintelui Basescu ca dezvoltarea industriei energetice din Romania reprezinta acum o sansa importanta in viitor pentru tineri, iar seful statului l-a aprobat.

Extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului, iar exploatarea zacamantului, estimata pentru o perioada de 10 ani, ar putea asigura independenta energetica a Romaniei in privinta gazelor naturale, a declarat recent directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#Basescu felicita CEO Petrom, #Basescu felicita Mariana Gheorghe, #Basesc director general Petrom, #Basescu actiuni Petrom , #presedinte