Basescu despre "domnisoarele rujate" de la Tv, declaratia anului 2010 - Sondaj Ziare.com

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 12:54
6068 citiri
Basescu despre "domnisoarele rujate" de la Tv, declaratia anului 2010 - Sondaj Ziare.com
Foto: Administratia Prezidentiala

Declaratia presedintelui Traian Basescu despre "domnisoarele rujate, cu ochii cat cepele" care ii mint zilnic pe romani la televizor a fost votata de cititorii Ziare.com drept "Declaratia anului 2010".

La final de an, am cules dintre declaratiile memorabile din 2010 pe cele mai spectaculoase si le-am impartit in 4 categorii: "Politicieni", "Traian Basescu", "Marian Vanghelie" si "Presa". Cititorii Ziare.com au fost invitati sa le voteze, in perioada 24 decembrie-2 ianuarie, pe cele care i-au impresionat cel mai mult, placut sau neplacut. Dintre cele aproape 50 de declaratii, cea despre "Domnisoarele rujate" a fost votata de 839 de participanti la vot.

De altfel, daca privim in urma cu atentie, nu trebuie sa ne mire faptul ca aceasta a fost considerata de cititorii Ziare.com cea mai semnificativa declaratie a lui 2010. Ea reuneste cateva atribute caracteristice anului care tocmai s-a incheiat: Traian Basescu, situatia sociala dificila si reflectarea ei, mai mult sau mai putin obiectiva, in mass-media.

839 voturi - Traian Basescu: "Domnisoare rujate, cu ochii cat cepele, spun cum se reduc salariile, banisorii lor!"

"Romanii sunt pacaliti zilnici, sunt mintiti. O sa vedeti domnisoare rujate, cu ochii cat cepele: 'se reduc salariile, sa le aducem banii, banisorii lor'. Banisorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, ii imprumutam pentru a-i plati. Nu putem sa ne lasam pacaliti la nesfarsit de iluzii. (...) E complicata reforma statului cand mintim tot timpul", a acuzat Traian Basescu, la sfarsitul lunii noiembrie, in timpul unui discurs la aniversarea a 15 ani de existenta a Bursei de Valori Bucuresti.

In topul celor mai votate 5 declaratii au mai intrat:

203 voturi - Victor Ponta: "Eu si Crin suntem ca Fidel Castro si Che Guevara"

Declaratia a fost facuta in primavara, pe un post de televiziune, unde liderul PSD a subliniat foarte clar ca in acest caz particular diferenta este ca "dictatorul nu a fugit inca". In replica, liderul PNL Crin Antonescu i-a atras atentia partenerului sau de Opozitie ca "problema este ca Che Guevara nu mai e", iar "Fidel Castro probabil mai e putin".

198 voturi - Mugur Isarescu: "Faceti stiri de senzatie? Foarte bine. Sa stiti insa ca ele au un cost!"

"Eu am vorbit despre anticipatii inflationiste, insa daca de dimineata pana seara se vorbeste despre cresteri de preturi... Incercam sa calmam populatia si sa transmitem un mesaj mai virulent decat de obicei legat de toate aceste discutii, pe ideea ca se poate discuta orice in tara asta fara niciun cost. Faceti stiri de senzatie? Foarte bine! Sa stiti insa ca ele au un cost. Acesta este mesajul pe care va rog sa-l transmiteti. Daca urmariti numai vanzarea de stiri la televiziune, dati in continuare bombe din astea si atunci, noi ce sa facem?...Nu spun ca acesta este motivul, dar ele au un cost de 0,1, 0,2 sau 0,5% (in inflatie. n.r.) ", a declarat Mugur Isarescu intr-o conferinta de presa.

"Vreti sa traiti intr-o tara cu inflatia scazuta? Diciplinati-va va rog. Selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai clar. Ca nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti. Se duce producatorul de carne de pui si isi promoveaza interesul. Si doua zile, pentru ca merge foarte bine mesajul pe ideea ca se prabuseste tara, il tot repetati pe burtiera".

173 voturi - Sorin Ovidiu Vintu: "Realitatea TV, o constructie foarte eficienta, sa raspunda comenzilor"

Stenogramele din dosarul in care Vintu a fost arestat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa au lasat publicul de rand, complet nestiutor in privinta celor ce se intampla in spatele camerelor de filmat, cu gura cascata.

Reamintim alte cateva paragrafe din celebrele stenograme: "Freciu este un bou sinistru", "Nu sunteti liberi, nene. Va convine, lucrati, nu va convine, plecati, ce mare cacat!", "Vreau sa-mi angajez o trupa de copii de 19, 20, 21 de ani, care sa nu aiba niciun fel de prejudecata sau rahat la creier, oameni care inteleg exact ce timpuri strabatem", "Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile", "de pe 7 decembrie, deciziile mele sunt litera de lege. Iti convin, nu-ti convin, ai libertatea sa-ti dai demisia, sa pleci acasa. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariatii mei".

167 voturi - Traian Basescu despre nemunca: "Nu avem atata saracie, cat avem nemunca si abuzuri in sistem"

Declaratia de mai sus a fost facuta in cadrul mesajului transmis de Traian Basescu clasei politice in luna septembrie de la tribuna Parlamentului, mesaj din care mai citam cateva concluzii privind 'statul asistential': "In 2007-2008 s-a construit o falsa solidaritate, bazata pe clientelism, minciuna si nemunca, pentru a se obtine voturi. Nu avem atat de multa saracie in Romania cat avem nemunca si abuzuri in sistem. Mii de pensionati fara justificare, zeci si sute de mii de alocari de ajutoare fara justificare. (...) S-au platit ajutoare sociale pentru voturi. Trebuie sa intarim controlul si sa facem modificari legislative. Trebuie ajutati cei care merita, dar eliminata orice forma de ajutor care ii incurajeaza pe cei apti sa nu isi caute de munca".

Si pentru ca o separa doar un singur vot de ultima clasata, am urcat in topul celor mai memorabile declaratii ale anului 2010 si pe cea a lui Marian Vanghelie, Marian Vanghelie: "Am vrut sa omoram mitul despre discutia despre mic", care a obtinut 166 de voturi din partea cititorilor Ziare.com.

Declaratia a fost facuta in ziua de 1 Mai, cand Marian Vanghelie a explicat, foarte serios, ca "la partid s-a decis sa tratam serios problemele" si ca "am vrut sa omoram mitul despre discutia despre mic, precum ca oamenii veneau pentru un mic sau pentru o bere" la manifestarile organizate de el cu prilejul Zilei Muncii.

Le multumim cititorilor Ziare.com care au participat la sondaje, iar pe cei care abia s-au intors din vacanta ii invitam sa rememoreze declaratiile memorabile ale anului 2010:

Sondaj Ziare.com - Declaratia anului: Categoria politicieni

Sondaj Ziare.com - Declaratia anului: Categoria Traian Basescu

Sondaj Ziare.com - Declaratia anului: Categoria "Marian Vanghelie"

Sondaj Ziare.com - Declaratia anului: Categoria presa

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu domnisoare rujate, #declaratii politice 2010, #Basescu atac presa, #Basescu jurnalisti , #presedinte
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Cum ESTE, sau cum nu ESTE! Băsescu ESTE presedintele ROMANIEI. Că vreti sau nu, asta ESTE asa cum ESTE Băsescu! Mai aveti de indurat CIURUITILOR! COSMARUL tuturor slugoilor din PNL, PSD si al celor care il injura! Sa-l visati noapte de noapte!Hă, Hă, Hă!
I
I.E.Feher
rank 1
Cam putine voturi, am impresia ca pierdeti cititori, care se plctisesc de majoritatea articolelor cu o singura tema: Traian Basescu